Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Αυξήθηκε 54% μέσα σε ενάμιση χρόνο το κόστος μετακινήσεων

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

Πηγή: ALPHA http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=89&news_id=41104
Ρεπορτάζ: Μ. Τσινκίδου, Ε. Δουράκης
Μέσα στην καταιγίδα λιτότητας οι πολίτες έχουν επιβαρυνθεί τον τελευταίο χρόνο με τεράστιες αυξήσεις και στις μετακινήσεις, που ροκανίζουν κάθε μήνα μισθούς και συντάξεις. Το κόστος λοιπόν για διόδια, βενζίνη, μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί έχει αυξηθεί από 25% έως και 71%. Χαρακτηριστικά, σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο το κόστος διέλευσης για τους οδηγούς από τα διόδια της Ελευσίνας αυξήθηκε κατά 45%, καθώς το κόμιστρο εκτινάχθηκε στα 2,90 ευρώ από 2 ευρώ που ήταν μέχρι τότε.

Κατά 34,5% αυξήθηκε το κόστος και στα διόδια Αφιδνών, καθώς από 2,75 ευρώ που κόστιζε η μία διέλευση, τώρα οι οδηγοί πληρώνουν υποχρεωτικά για δύο διελεύσεις από 1,85 ευρώ, δηλαδή 3,70 ευρώ. Αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι φθηνά, λέει στην πλειοψηφία του το επιβατικό κοινό, που χαρακτηρίζει υπέρογκη την αύξηση από 80 λεπτά στο 1 ευρώ του ενιαίου εισιτηρίου. Όπως λένε, 20 λεπτά επιπλέον σε κάθε εισιτήριο είναι σημαντική επιβάρυνση, καθώς τα... φθηνά μέσα χρησιμοποιούν κυρίως χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.
Την ίδια ώρα, το μπαράζ των αυξήσεων στα κόμιστρα των ταξί βύθισε μέσα σε λίγους μήνες τη ζήτηση. Από 36 λεπτά το χλμ. που κόστιζε το Μάιο του 2009 η μόνη ταρίφα, εκτινάχθηκε στα 60 λεπτά το χλμ., ανατίμηση που ξεπερνάει και το 66%, ενώ σε 2 μήνες αναμένεται και νέα αύξηση.
Το κόστος των μετακινήσεων όμως πολλαπλασιάζεται εξαιτίας της έκρηξη των τιμών στα καύσιμα. Μέσα σε ένα χρόνο η μέση τιμή της αμόλυβδης από 88 λεπτά το λίτρο έφθασε το 1,369 ευρώ το λίτρο, δηλαδή αύξηση 71%.
Εν ολίγοις, εάν μέσα σε ένα μήνα ένας οδηγός γεμίσει δύο φορές το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, περάσει τέσσερις φορές τα διόδια, πάρει τρεις κούρσες ταξί και κάνει τέσσερις διαδρομές με το Μετρό, η δαπάνη σε σχέση με πέρσι θα είναι αυξημένη κατά 54%.

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών - Δέχτηκαν και οι τυφλοί χημικά!!!

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

Εχουμε βιώσει , αγωνιζόμενοι ενάντια στην αυθαιρεσία των διοδίων, την απειλητική σκιά των δυνάμεων καταστολής, με τα ΜΑΤ, τους ασφαλίτες, τους εισαγγελείς και τους μπράβους της Νέας Οδού ΑΕ, σε όλες τις κινητοποιήσεις μας. Διεκδικώντας το αυτονόητο για να πηγαίνουμε ελευθερα και ανεμπόδιστα ατο σπίτι μας και στην δουλειά μας. Μετά τον αγωνιστή Μ. Γλέζο, οι δυνάμεις καταστολής ψέκασαν με χημικά ακόμα και τους τυφλούς!!! Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της Ενωσης τυφλών.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!!

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καταγγέλλει τους υφιστάμενους του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της απεργίας της 11ης Μαρτίου. Τα όργανα της τάξης δε δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο και εξ επαφής τους τυφλούς που διαδήλωναν, παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στη διαδήλωση, δεν διέπρατταν κανενός είδους βιαιοπραγίες και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968 FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr

Αθήνα, 12/03/2010

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
Δέχτηκαν και οι τυφλοί χημικά!!!
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καταγγέλλει τους υφιστάμενους του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της απεργίας της 11ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία με πανό, προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή της στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των τυφλών της χώρας, μετά την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων από την Κυβέρνηση για την περικοπή μισθών, δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, καθώς και το πάγωμα των συντάξεων. Τα όργανα της τάξης δε δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο και εξ επαφής τους τυφλούς που διαδήλωναν, παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στη διαδήλωση, δεν διέπρατταν κανενός είδους βιαιοπραγίες και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι. Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος και κατάντια για την Ελληνική Αστυνομία και για την Κυβέρνηση, την οποία καλούμε να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περικοπής των μισθών, κατάργησης των φοροαπαλλαγών των τυφλών και παγώματος των συντάξεων, που πλήττουν βάναυσα το βιοτικό τους επίπεδο, καταργώντας κεκτημένα που κέρδισαν με δεκαετίες αγώνων, με διαφαινόμενο τον κίνδυνο να τους ρίξει πάλι στο πεζοδρόμιο και την επαιτεία.
Απαιτούμε την τιμωρία του επικεφαλής και των αυτουργών οργάνων της τάξης, οι οποίοι στις 12.30 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου προέβησαν στις προαναφερθείσες αχαρακτήριστες ενέργειες.
Δηλώνουμε ότι το αναπηρικό κίνημα θα αντιδράσει ενωμένο και μαζικό, προκειμένου να προασπίσει τα κεκτημένα του, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του κάθε τυφλού.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος Νίκος Γιαλλούρης Η Γενική Γραμματέας Bιβή Τσαβαλιά

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

Καθημερινά λαμβάνουμε πολλά μηνύματα και τηλέφωνα για την συμμετοχή στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα χαρακτηριστικό τέτοιο κείμενο , που αποτυπώνει ανάγλυφα τις διαθέσεις των πολιτών (τα στοιχεία της συμπολίτιδας μας είναι στην διάθεση του blog)
Μένω στο κέντρο της Αθήνας και ταξιδεύω πολύ συχνά μέσα στο χρόνο για δουλειά και διασκέδαση. Πολύ συχνά μετακινούμαι προς την Αρκίτσα,χωριό 15' μετά την Τραγάνα. Το πρόβλημα των δρόμων στην χώρα μας υπάρχει πολλές δεκαετίες αντί όμως να βελτιώνεται συνεχώς χειροτευρεύει. Είναι γνωστό ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι-ΜΟΝΟ στη χώρα μας!-έτσι ώστε οι κατασκευαστικές εταιρίες να βγάζουν χιλιάδες ευρώ κέρδος ανα χιλιόμετρο!Και σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, καλούμαστε να πληρώσουμε από πάνω «διόδια» για να τους «ευχαριστήσουμε» για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει και ξανα κάνει και ξανα κάνει(αφού τους φτιάχνουμε σχεδόν κάθε χρόνο!).
Φτάνει μέχρι εδώ! Θα ήθελα να συμμετάσχω στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ για να ακουστεί η φωνή μας.Πρέπει όλοι να μάθουν ότι υπάρχει ένα τέτοιο κίνημα για να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι!Σκέψεις έχουμε πολλοί, οι πράξεις όμως είναι δύσκολες γιατί όλοι φοβούνται,γιατί δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους.Χρειάζεται άμεση πληροφόρηση προς κάθε κατεύθυνση!
Παρακαλω ενημερώστε με για τις μελλοντικές ενέργειες του κινήματος, καθώς και για τις όποιες εξελίξεις. Δεσμεύομαι να μην πληρώσω διόδια από εδώ και στο εξής μέχρι να έχουμε ασφαλέστερους δρόμους,παράδρομους και καλύτερη τοποθέτηση και κατανομή των διοδίων.

Με εκτίμηση,

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11-3-10

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010




Μέλη των Επιτροπών αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζόμενων, συμμετείχαν στην διαδήλωση της γενικής απεργίας της 11-3-10. ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Κρατώντας πικέτες με το σύνθημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, μαζί με μέλη της πρωτοβουλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» -Πρωτοβουλία για ένα μέτωπο Αντεπίθεσης των εργαζομένων, από τα κάτω και στους Αγώνες , μοίρασαν χιλιάδες διακηρύξεις για το αναπτυσσόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Βέβαια εκτός από τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων στην διαδήλωση, δέχτηκαν και τις "ευγενικές περιποιήσεις" των ΠΡΟ-ΠΟ (Προστάτες του πολίτη) με δεκάδες δακρυγόνα και άλλες ποικιλίες καρκινογόνων χημικών.
βλ.φωτο απο την zougla.gr http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=113176&cid=4 καθώς και το κείμενο του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση και τα ελλείμματα που ο κόσμος του πλούτου και το πολιτικό του προσωπικό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δημιούργησαν, όλοι εμείς, ο κόσμος της εργασίας αντιμετωπίζουμε την ολομέτωπη επίθεση του κεφάλαιου για να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την ένταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης.
Τα ΜΜΕ, στην υπηρεσία των μεγαλοεργολάβων αφεντικών τους έχουν αναλάβει το ρόλο της τρομοκράτησής μας. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προσπαθεί να ελέγξει τις αντιδράσεις μας, να καθυποτάξει την οργή και αγανάκτηση μας, ενώ στη γωνία περιμένουν τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς. Μας βομβαρδίζουν με την κρίση. Μας λένε για το «Εθνικό συμφέρον». Μιλάνε για «κατάσταση πολέμου
Μας είπαν για Ευρώπη των Λαών, της Ειρήνης και της Ευημερίας, αλλά η Ε.Ε αποδεικνύεται συνώνυμη του εργατικού Μεσαίωνα, της ακραίας καταστολής, του πολέμου, του ρατσισμού και του εθνικισμού.


- Ποιοι δημιούργησαν την «κρίση»; Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας; Μήπως η γενιά των 700 ευρώ; - Ποιους αφορά η κρίση; Είναι η κρίση υπόθεση των εργαζομένων; Γιατί να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος ως κρίση της κοινωνίας και να επωμισθούν ευθύνες; - Που πήγαν οι «θυσίες» για την είσοδό μας στην ΕΟΚ; Που πήγαν οι θυσίες για την είσοδο μας στην νομισματική ενοποίηση (ευρώ); Πόσα έχασαν οι εργαζόμενοι από την νομισματική αλλαγή; Που πήγαν τα αμύθητα πλούτη των υψηλών δεικτών ανάπτυξης την προηγούμενη δεκαετία; Ποιοι κέρδισαν τα δισεκατομμύρια του Ελληνικού χρηματιστήριου τα προηγούμενα χρόνια; Ποιοι κέρδισαν με τους Ολυμπιακούς αγώνες; Πού είναι τα λεφτά από την συνεχή αύξηση των άμεσων και των έμμεσων φόρων; Ποιοι κέρδισαν από τα αποθεματικά των ταμείων; Ποιοι κέρδισαν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου και ξένες πολυεθνικές δεν μοιράστηκαν τα 56 δις ευρώ των εξοπλισμών (2005-15); Στις τράπεζες δε χάρισαν 28 δις ευρώ; Γιατί δε φορολογούν τον αμύθητο πλούτο της Εκκλησίας αλλά αντίθετα εμείς πληρώνουμε και τους παπάδες; Γιατί δεν φορολογείται το μεγάλο κεφάλαιο;

».

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! Δεν πληρώνουμε Τίποτα!

Δεν αποδεχόμαστε «τα εθνικά μέτωπα» απέναντι στην κρίση τους, δεν αποδεχόμαστε θυσίες για να στηρίξουμε την συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Απαιτούμε τώρα αυτά που δικαιούμαστε, όλα όσα δημιουργήσαμε και δημιουργούμε με τη δουλειά, με τον ιδρώτα και το αίμα μας καθημερινά, στο εργοστάσιο, στη βιοτεχνία, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο σχολείο. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, να μην πληρώσει. Τώρα, παντού! Στην πράξη. Απάντηση οι Αγώνες μας!

Δεν θα πληρώνουμε τώρα εισιτήριο στα Μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί έχουμε το δικαίωμα να μην πληρώνουμε προκειμένου να πάμε στη δουλειά μας. Απαιτούμε δωρεάν μετακίνηση των εργαζόμενων.

Δεν θα πληρώνουμε τώρα τα διόδια γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει τους Εθνικούς δρόμους και δεν τους παραχωρήσαμε εμείς στους ιδιώτες.

Δεν θα πληρώνουμε τώρα τα δημοτικά τέλη γιατί φορολογούμαστε πολύ περισσότερο από το κράτος για αυτές τις υπηρεσίες. ΔΕ θα συμβάλλουμε στη κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων που εγκαταστάθηκαν στους δήμους μέσα από τα ΣΔΙΤ.

Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και για αποστολές στρατιωτών στο εξωτερικό. Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες στην χώρα. Αρνούμαστε τη λιτότητα, τους φόρους, την ακρίβεια, τις απολύσεις, την ανεργία, το πάγωμα των προσλήψεων, τους αντεργατικούς νόμους, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τις ιδιωτικοποιήσεις. Απαιτούμε δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πολιτισμό για όλους. Απαιτούμε μείωση του ωραρίου εργασίας και αποδοχές με βάση τις ανάγκες μας.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Τα όνειρα μας και οι αγωνίες μας συναντώνται με τους αγώνες κάθε εργαζόμενου που ανεξάρτητα το χρώμα, την εθνικότητα και τη θρησκεία του ξεσηκώνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη. Συντασσόμαστε με κάθε εργαζόμενο και κάθε συλλογική εργατική διεκδίκηση στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.


Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συμπολίτη να αναπτύξει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετώπων σε αυτή τη κατεύθυνση, παντού. Στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς. Να συντονιστούμε όλοι μαζί και να συγκροτήσουμε μέτωπο αγώνα και αντεπίθεσης, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου. Έτσι θα νικήσουμε!

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Πρωτοβουλία για ένα μέτωπο Αντεπίθεσης των εργαζομένων, από τα κάτω και στους Αγώνες

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

Πάνω από 20 άνθρωποι μαζεύτηκαν χθες, στο πρώτο κάλεσμα της πρωτοβουλίας Εργαζόμενων - Άνεργων - Κατοίκων 4ου Διαμερίσματος, στο σταθμό του Μετρό.Μεταξύ αυτών και μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ της περιοχής. Με ντουντούκα και το μοίρασμα προκήρυξης καλούσαν τους εργαζόμενους της γειτονιάς να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα των Ε.Ε. και κυβέρνησης και να αγωνιστούν για την ανατροπή των μέτρων αυτών καθώς και αυτών που ετοιμάζονται. Μετά από ολιγόωρη παραμονή στο χώρο του Μετρό ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους των Σεπολίων.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

zougla.gr: Δείτε πώς να μην πληρώνετε διόδια στην εθνική οδό

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

Δείτε πώς να μην πληρώνετε διόδια στην εθνική οδό
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, 14:00 πηγή: zougla.gr

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Ένα κίνημα που τείνει να γίνει λαϊκή εξέγερση, οι «επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια» έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια κατά μήκους της εθνικής οδού. Οι άθλιοι δρόμοι αλλά και οι συνεχείς φόροι που “καπελώνουν” το αυτοκίνητο έχουν αγανακτήσει τους πολίτες που συσπειρώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις και πορείες σε σταθμούς διοδίων.

Πρόσφατα στα διόδια των Αφιδνών έγινε μαζική συγκέντρωση με περισσότερους από 500 κατοίκους της περιοχής των Βορείων Προαστίων, οι οποίοι αντιδρούν με το δικό τους τρόπο. Όπως δηλώνουν, το να μην πληρώσει κάποιος οδηγός διόδια δεν είναι αντισυνταγματικό και οι υπάλληλοι στα διόδια δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα να καλέσουν την αστυνομία αλλά και να μην ανοίξουν τη μπάρα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή κάποια καταδικαστική απόφαση σε οδηγό που δεν πλήρωσε διόδια ενώ Δήμαρχοι και Νομάρχες διαφόρων περιοχών έχουν δηλώσει υπέρ του κινήματος των πολιτών να μην πληρώνουν διόδια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο οποίος, πριν από λίγους μήνες δήλωσε ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=111990&cid=12

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010



Με συντριπτικό ποσοστό στα επίπεδα του 90% οι Ισλανδοί πολίτες ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πληρώσουν τα σχεδόν 4 δις. Ευρώ, χρέη της Τράπεζας Icesaveστην Ολλανδία και την Αγγλία. Η απόπειρα τρομοκράτησης των Ισλανδών για την μη είσοδο τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Μερικά χρόνια πριν οι Γάλλοι πολίτες είχαν δείξει το δρόμο με το συντριπτικό τους ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ο δρόμος των εργαζόμενων στην Ευρώπη είναι κοινός. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση σας.
πηγή: εφημερίδα ΑΤΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive