Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Κο ΥΠΟΥΡΓΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία αναρτάμε ως έχει:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Κο ΥΠΟΥΡΓΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"
ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ........

Αιγάλεω 26/4/2010

Κε Υπουργέ,

Την Κυριακή 25-4-2010 κινούμενος στον δρόμο Κορίνθου Πατρών, στις 09,15 έφθασα στον σταθμό διοδίων του Ζευγολατιού.
Αρνήθηκα φυσικά να πληρώσω το αντίτιμο των διοδίων, δηλώνοντας στον υπάλληλο τον αριθμό του αυτοκινήτου μου, ζητώντας του παράλληλα να ανοίξει την “μπάρα” να περάσω. Στην άρνησή του να το πράξει και ενώ με είχε ήδη εγκλωβίσει με την “μπάρα”, βγήκα από το αυτοκίνητό μου και ζήτησα την βοήθεια του πληρώματος του υπ΄ αριθμό ΕΑ 25712 αυτοκινήτου της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ευρίσκετο στο χώρο των διοδίων.
Ο επικεφαλής βαθμοφόρος, μου ζήτησε ευγενικά, αφότου ανοίξει η μπάρα, να σταθμεύσω δεξιά.
Φυσικά υπάκουσα, ρωτώντας ευλόγως γιατί με σταματάει. Η απάντησή του ήταν ότι θα πρέπει να του δώσω τα στοιχεία της ταυτότητας μου. Του δήλωσα ότι φυσικά δεν αρνούμαι να δώσω τα στοιχεία μου σε όργανο της τάξεως, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω το γιατί. Η απάντησή του με άφησε έκπληκτο:
“Για να τα δώσω στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ” μου απάντησε!!!!!
Του παρέδωσα ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, δηλώνοντας του ρητά ότι “ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ”
Εκείνος απτόητος αλλά και ευγενέστατα μου δήλωσε ότι γνωρίζει την δουλειά του και ότι είναι στα πλαίσια των καθηκόντων του η ενέργειά του.
Αφού κράτησε σε ένα πρόχειρο χαρτί τα στοιχεία μου, του δήλωσα ότι τα συγκεκριμένα διόδια δεν ανήκουν πλέον στο ΤΕΟ, και η μη καταβολή διοδίων είναι μία αστική διαφορά μεταξύ ενός ιδιώτη (εμού) και ενός νομικού προσώπου (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) και ότι η τροχαία, σ΄ αυτήν την περίπτωση, δεν έχει καμία αρμοδιότητα.. Η απάντηση του με άφησε έκπληκτο: “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ΄΄ άρα η εταιρεία έχει έννομο συμφέρον και έτσι εγώ κρατάω τα στοιχεία σας για να της τα παραδώσω”.
Στην τελική μου υπόδειξη ότι όλα αυτά είναι πέραν των αρμοδιοτήτων του και ότι του δηλώνω και πάλι την άρνησή μου να παραδοθούν τα προσωπικά μου στοιχεία από κρατική αρχή σε ιδιώτη, μου απάντησε ότι γνωρίζει την δουλειά του. Έτσι, τον καλημέρισα και συνέχισα το ταξίδι μου. Θεωρώ σκόπιμο να σας αναφέρω, ότι καθ΄ όλη την διάρκεια των παραπάνω, η επόπτης των διοδίων, καθόταν διακριτικά παράμερα, περιμένοντας από την Δημόσια Αρχή να κάνει την ΄΄δουλειά ΄΄ για λογαριασμό της……

Κε Υπουργέ,

Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε την παρούσα να την στείλω προσωπικά σε σας ή να την δημοσιοποιήσω στα διάφορα σχετικά blogs. Προτίμησα τελικά να απευθυνθώ πρώτα σε σας, θεωρώντας ότι η δημοκρατική σας ευαισθησία είναι δεδομένη και ότι τα ερωτήματα της παρούσας επιστολής θα απαντηθούν, είτε από εσάς, είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας.

1. Είναι καθήκον των Οργάνων της Τάξης, εκμεταλλευόμενα την ιδιότητά τους, να ζητάνε και να καταγράφουν τα προσωπικά στοιχεία ενός πολίτη (τα δικά μου), δηλώνοντάς ότι θα τα παραδώσουν σε νομικό πρόσωπο (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ);

2. Είναι καθήκον των Οργάνων της Τάξης, εκμεταλλευόμενα την ιδιότητά τους, να παίζουν τον ρόλο ιδιωτικής SECURITY, προστατεύοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) και όχι ενός ιδιώτη (εμού); Άλλωστε το Υπουργείο σας μετονομάστηκε σε ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!

3. Είναι καθήκον των Οργάνων της Τάξης, εκμεταλλευόμενα την ιδιότητά τους, να ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ένα πολίτη, να διακόπτει το ταξίδι του, επειδή έχει μία αστική διαφορά με κάποια Ιδιωτική Εταιρεία; Δηλαδή έχω και εγώ το δικαίωμα, σαν επιχειρηματίας, να μου διατεθούν και να απασχολήσω Όργανα της Τάξης, να μου μαζέψουν κάτι χρωστούμενα από κακοπληρωτές πελάτες;
4. Είναι καθήκον των Οργάνων της Τάξης, να αποφασίζουν και να μου δηλώνουν ότι ο δρόμος Κορίνθου Πατρών ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ και να συμπεριφέρονται σαν ιδιωτική SECURITY;

5. Γιατί η ευαισθησία των οργάνων σας εξαντλήθηκε στα συμφέροντα της εταιρείας, ενώ παρέβλεψαν το γεγονός ότι ένας πολίτης εγκλωβίστηκε και παρακρατήθηκε παρανόμως από τον υπάλληλο των διοδίων (άρθρο 325 Π.Κ.) και δεν ζήτησαν τα στοιχεία του υπαλλήλου, ώστε να μου τα παραδώσουν για τα περαιτέρω;

Κε Υπουργέ,
Ζητώ συγνώμη για το μέγεθος και την ένταση της επιστολής μου, αλλά θεωρώ ότι σ΄ αυτήν την περίοδο που γίνεται μία τεράστια προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας ειδικότερα, τέτοια φαινόμενα δεν βοηθούν προς την σωστή κατεύθυνση.
Θεώρησα ότι πρέπει να γνωρίσετε “πρώτο χέρι” για το τι συμβαίνει με τους υφισταμένους σας και τον τρόπο που “χειρίζονται” τις αρμοδιότητες που τους έδωσε η πολιτεία.
Αναμένοντας την απάντησή σας

Με εκτίμηση

Ζωντανός Γιάννης

Άρνηση Πληρωμής Διοδίων Ζευγολατιό

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

Γεια σας ,

Ονομάζομαι Δ.... Μ.... και θα ήθελα να σας συγχαρώ για αυτήν την προσπάθεια - αγώνας που γίνεται για την απαράδεκτη επιβολή διοδίων για δρόμους που δεν έχουν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας , αλλά και την απαράδεκτη αύξησή τους σε καιρούς που το εισόδημα των εργαζομένων συνεχώς μειώνεται.

Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη εμπειρία που είχα στις 7-5-2010 στα διόδια στο ζευγολατιό κατευθυνόμενος προς Αίγιο , σταματώντας λοιπόν στην δεξιά πλευρά των διοδίων είπα στον υπάλληλο ότι αρνούμαι για τα συγκεκριμένα διόδια να πληρώσω διότι είναι απαράδεκτος αυτός ο δρόμος καρμανιόλα που υπάρχει, και ευγενικά είπα στον υπάλληλο να μου ανοίξει την μπάρα για να περάσω , ο εν λόγο υπάλληλος μου είπε να περιμένω μέχρι να έρθει ο αρμόδιος επόπτης για να μου μιλήσει , περιμένοντας λοιπόν ήρθε και ο επόπτης λέγοντάς μου να του δώσω τα προσωπικά στοιχεία και να υπογράψω ένα χαρτί (δήθεν παράβαση) , εγώ βέβαια αρνήθηκα να υπογράψω και να δώσω οτιδήποτε στοιχεία μου λέγοντάς του ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω κάτι τέτοιο , και ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να με καθυστερεί , παρά μόνο εάν θέλει να πάρει τα στοιχεία της πινακίδας μου. Ο επόπτης παρ όλα αυτά που ειπώθηκαν ήταν ανένδοτος και δεν άνοιγε την μπάρα , του είπα για δεύτερη φορά ότι με καθυστερεί και να ανοίξει την μπάρα , αυτός πάλι τα ίδια , μη έχοντας λοιπόν άλλη επιλογή κατεβαίνω από το αυτοκίνητό μου πηγαίνοντας προς την μπάρα και λέγοντάς του ότι θα την ανοίξω μόνος μου εάν δεν την ανοίξουνε αυτοί , πάλι φωνή βοώντος εν τη έρημο και τελικά λοιπόν από μόνος μου άνοιξα την μπάρα κάνοντας ζημιά σπάζοντας την αφού δεν μπορούσα να την σηκώσω γιατί την είχαν κλειδωμένη, μπαίνοντας πάλι στο αυτοκίνητό μου είπα στον επόπτη συγνώμη δεν είχα άλλη επιλογή , και έφυγα .

Αυτή λοιπόν ήταν η εμπειρία μου από τα διόδια στο ζευγολατιό , τα συμπεράσματα δικά σας .

Το τηλέφωνό μου για οποιαδήποτε πληροφορία είναι : ................

Ευχαριστώ .

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΑΣ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

Χθες το απογευμα , 6-5-10, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρωθήκαμε μπροστά απο την βουλή, στο Συνταγμα, για να διαδηλώσουμε ενάντια στη ψήφιση των μέτρων , που θα καταδικάσουν εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας σε ανέχεια και πείνα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ (του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!!!), στην προσπάθεια τους να περιφρουρήσουν τους διαβόητους βουλευτές μας, επιτέθηκαν αναίτια σε χιλιάδες διαδηλωτές για να τους διαλύσουν. Ετσι θα εξασφάλιζαν την ανετη και ασφαλή έξοδο των βουλευτών από τους εξαγριωμένους εργαζόμενους , υποαπασχολούμενους και ανέργους. Εριξαν εκατονταδες χημικά , βόμβες κρότου λάμψεις, ενώ "εξουδετέρωσαν" με γκλομπιές τρομοκράτες σαν και την τρομοκράτισα της φωτογραφίας. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

Ανοίγουν τα Τέμπη- Φωτιά στα διόδια

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

Η ΤΡΙΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2009
Ανοίγουν τα Τέμπη
Φωτιά στα διόδια
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=159526
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Με «τσουχτερά» διόδια ανοίγουν οριστικά από τα μεσάνυχτα τα Τέμπη, ενώ από την 1η Ιουλίου, λόγω της νέας αναπροσαρμογής του ΦΠΑ, έρχονται και καινούργιες αυξήσεις.
Πρόκειται για την τρίτη ώς τώρα αναπροσαρμογή τιμών από τον Μάρτιο του 2009, ενώ τον Μάρτιο του 2008, που ο αυτοκινητόδρομος πέρασε στην αρμοδιότητα της κοινοπραξίας, είχαν επιβληθεί αυξήσεις-φωτιά από 97% έως και 180%, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Τότε είχαν επίσης διπλασιαστεί οι σταθμοί των διοδίων.
Μέσα σε 14 μήνες, ο οδηγός Ι.Χ. που έκανε ολόκληρη τη διαδρομή από τις Ράχες Μαλιακού ώς το Κλειδί Ημαθίας, θα πληρώνει 11,1 ευρώ έναντι 7,7 ευρώ πριν από ένα χρόνο, που σημαίνει αύξηση της τάξης του 44%. Αν μάλιστα υπολογιστεί ότι, λόγω της κατολίσθησης της 17ης Δεκεμβρίου 2009, είχε ανασταλεί η λειτουργία των σταθμών στο Μακρυχώρι και τον Πυργετό, πλήρωνε τους τελευταίους μήνες 7,1 ευρώ, τότε η «πανταχούσα» αυξάνεται κατά 56%. Ανάλογες είναι οι επιβαρύνσεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων.
Το άνοιγμα των Τεμπών φέρνει επίσης δύο νέους πλευρικούς σταθμούς διοδίων, που θα επιβαρύνουν τους οδηγούς που μπαίνουν στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τη Γυρτώνη ή το Μακρυχώρι, περιοχές που βρίσκονται μέσα στα όρια του νομού Λάρισας. Από τα μεσάνυχτα στη διαδρομή των 230 χλμ. λειτουργούν πλέον πέντε μετωπικοί σταθμοί, σχεδόν ένας κάθε 20 χλμ., καθώς και δύο τοπικοί!
Με παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών, δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ο προβλεπόμενος από τη σύμβαση του 2007 σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο Ημαθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κοινοπραξία και το Δημόσιο ώστε να καταργηθούν και να γίνει συνεκμετάλλευση των εισπράξεων με τα Μάλγαρα. Ο τελευταίος σταθμός, που λειτουργεί σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το Αιγίνιο, ανήκει σήμερα στην αρμοδιότητα του Δημοσίου. Ενα Ι.Χ. πληρώνει 2 ευρώ. Προβλέπεται όμως να ενταχθεί στο δίκτυο διοδίων της Εγνατίας, που θα αρχίσει σταδιακά να λειτουργεί από το καλοκαίρι. Οι προωθούμενες αλλαγές προβλέπεται να θεσμοθετηθούν στο τέλος του χρόνου, μαζί με τις τροποποιήσεις σε όλες τις συμβάσεις των αυτοκινητόδρομων που θα αφορούν και την επαναδιαπραγμάτευση των τιμών των διοδίων.
Η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών είχε κλείσει τα μεσάνυχτα της 16ης Δεκεμβρίου 2009, λίγες ώρες πριν από το θανατηφόρο ατύχημα με θύμα τον επικεφαλής του εργοτάξιου της κοινοπραξίας. Οι εργασίες αποκατάστασης, μετά τις αρχικές καθυστερήσεις, διήρκεσαν 14 εβδομάδες. Συμμετείχαν 40 εξειδικευμένοι Ελβετοί αλπινιστές που «ξεσκάρωσαν» (σ.σ. απομάκρυναν) πάνω από 2.000 τόνους βράχων, ενώ τοποθέτησαν με τη βοήθεια ελικοπτέρου 2,8 χλμ. φρακτών, 5.000 τετραγωνικά δικτύων και 500 αγκύρια για τη στερέωση των βράχων. Η αποκατάσταση της ασφάλειας στην κοιλάδα των Τεμπών περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του αναδόχου και, σύμφωνα με τη σύμβαση του 2007, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ώς τον Μάρτιο του 2009. Η μελέτη είχε υποβληθεί πάντως λίγες ημέρες πριν από την κατολίσθηση. Το κόστος των εργασιών περιλαμβάνεται στο τίμημα του έργου, που ανέρχεται σε 1,31 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 243 εκατ. ευρώ αποτελούν τη συμβολή του Δημοσίου και της Κομισιόν. Η κοινοπραξία υποστηρίζει ότι έδωσε επιπλέον 5 εκατ. ευρώ, τα οποία αμφισβητεί το υπουργείο Υποδομών, και η διαφορά θα παραπεμφθεί στη διαιτησία.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αποφασίζουν για Τέμπη, συζητούν για τα διόδια

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=158024
Στο τέλος της εβδομάδας και με βάση την εξέλιξη των εργασιών θα ληφθούν οι αποφάσεις για το οριστικό άνοιγμα του εθνικού δρόμου στην περιοχή των Τεμπών.
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει ότι το αργότερο ώς τις 15 Μαΐου ο δρόμος θα δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία, σχεδόν πέντε μήνες από τη μεγάλη κατολίσθηση της 17ης Δεκεμβρίου.
Ανοίγει όμως και ο διάλογος για τη συνεκμετάλλευση του σταθμού των Μαλγάρων, με 30.000 διελεύσεις την ημέρα, που σήμερα ανήκει στο Δημόσιο. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υποδομών σχεδιάζουν να διαθέτουν μέρος των εσόδων, με αντάλλαγμα να μη λειτουργήσει ο σταθμός στο Αιγίνιο, που απέχει από τα Μάλγαρα μόλις 17 χλμ. Θέμα αιχμής είναι το ύψος των διοδίων. Υπενθυμίζεται ότι με την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα Τέμπη θα επανέλθουν οι τιμές στους κοντινούς σταθμούς στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Σε σχέση με τις εργασίες στο μέτωπο της κατολίσθησης, η Ειρήνη Ζαβρίδου, από την κοινοπραξία, μας είπε ότι έχει ολοκληρωθεί το «ξεσκάρωμα» (σ.σ. η κατεδάφιση των βράχων) σε όλο το μήκος της κοιλάδας και προχωρά η τοποθέτηση πλέγματος ασφαλείας και πετασμάτων στο τελευταίο τμήμα των 300 μέτρων. Τα Τέμπη είχαν ανοίξει και αυτό το Σαββατοκύριακο για την εξυπηρέτηση της εξόδου της Πρωτομαγιάς, αλλά λειτουργούσε μόνον ο αριστερός κλάδος, όπου κινήθηκαν τα αυτοκίνητα μόνο σε μία κατεύθυνση.
* Με παρακάμψεις θα γίνεται η κυκλοφορία στο υπό κατασκευή εθνικό δίκτυο στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα:
- Στην εθνική Κορίνθου-Πατρών θα υπάρχουν δύο δύσκολα σημεία. Το πρώτο στον κόμβο Ζευγολατιού, κοντά στον σταθμό διοδίων, όπου ώς τις 21 του μηνός και σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου οι οδηγοί θα κινούνται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Το δεύτερο αφορά τμήμα περίπου 10 χλμ. ανάμεσα στους κόμβους Ακράτας και Καλαβρύτων, όπου την Τετάρτη θα διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία από τις 3 έως 5 μ.μ., που θα εκτρέπεται στην παλιά εθνική.
- Στην εθνική Κορίνθου-Τρίπολης από αύριο έως και τις 17 του μηνός θα κλείσει ο κόμβος μετά τον Ισθμό και οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου.
Χ.ΤΖ.

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ MARFIN"

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010


"ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ MARFIN" Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Πηγή: Τρωκτικό
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/marfin_8720.html
"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της ...
κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!



«Τα ΜΑΤ με χτύπαγαν στην είσοδο του σπιτιού μου»

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

«Μου σπάσανε τα δόντια και το χέρι»
Πηγή: Ελευθεροτυπία , http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=159033
«Τα ΜΑΤ με χτύπαγαν στην είσοδο του σπιτιού μου»
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Ζούμε τον Μάιο του δέκα», ακούστηκε να λέει μια κοπέλα χθες το μεσημέρι κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίζονταν για ώρες μετά την πορεία αρκετές φασαρίες και επεισόδια. Οι αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκοπούσαν, έκαναν προσαγωγές ενώ εκτός από τις καφετέριες και το Στέκι των Μεταναστών εισέβαλαν μέχρι και σε κατοικία σπάζοντας, εκτός από τις πόρτες, το χέρι και τα δόντια μιας κατοίκου.
Σε κάθε δρόμο και πεζόδρομο που οδηγούσε στην πλατεία βρίσκονταν πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που δεν άφηναν κανέναν να περάσει. Πάρα πολλοί κάδοι απορριμμάτων ακόμα φλέγονταν. Γύρω από κάθε ομάδα ΜΑΤ και αρκετοί πολίτες που τους φώναζαν -μεταξύ άλλων- «χούντα» και «SS». Ολη την ώρα, διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούονταν. Πότε λεκτικά και πότε με κλομπ και πέτρες.

Η Ιωάννα Μανούσακα είδε τις αστυνομικές δυνάμεις να πολιορκούν την πόρτα του σπιτιού της. «Μόλις είχα επιστρέψει από την πορεία. Ακούω φασαρία και βγαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Κοιτάω να δω τι διάολο έχει γίνει και ορμάνε οι ΜΑΤατζήδες μέσα και αρχίζουν να μας κοπανάνε με τα κλομπ μέσα στην είσοδο. Οχι στην εξώπορτα στον δρόμο. Μέσα στην είσοδο. Μου σπάσανε τα δόντια με τα κλομπ. Κουνιούνται, πέσανε τα δόντια μου, τα βλέπεις ότι κουνιούνται. Μου σπάσανε και το χέρι. Τρέξαμε και μπήκαμε μέσα στο σπίτι μας. Μας ακολούθησαν. Προσπαθούσαν να μπούνε μέσα στο σπίτι μας. Στο σπίτι μας! Σπάσανε την κλειδαριά. Θέλανε να μπούνε μέσα». Ο άντρας της, ο συνθέτης Βασίλης Βασιλάτος, λέει: «Κρατούσαμε την πόρτα του σπιτιού κυριολεκτικά με τα σώματά μας. Είχαν μαζευτεί νωρίτερα έξω από το σπίτι μας όλες αυτές οι ειδικές δυνάμεις. Βγήκα και τους φώναξα: Τι κάνετε εδώ πέρα; Είστε καθημερινά έξω από τα σπίτια μας. Μας έχετε κάνει τη ζωή κόλαση. Μας έχετε πνίξει στα δακρυγόνα. Φύγετε, δεν θέλουμε να σας βλέπουμε. Ξαφνικά μας στρίμωξε μια ομάδα αστυνομικών. Είχαν βγάλει τα κλομπ. Πρώτα έσπασαν την εξώπορτα και την παραβίασαν. Χτύπησαν τη γυναίκα μου. Μας είδαν που μπήκαμε στο διαμέρισμα του ισογείου. Μπήκαν όλοι μέσα και προσπαθούσαν επί περίπου πέντε λεπτά να σπάσουν την πόρτα του σπιτιού μας και να μπούνε μέσα». Χωρίς να γίνει καμία σύλληψη ή προσαγωγή, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Λίγο νωρίτερα, ένας νεαρός με πράσινη μπλούζα και τα χέρια πισθάγκωνα πιασμένα με χειροπέδες καταφέρνει να διαφύγει από τον αστυνομικό κλοιό που τον περιφρουρεί και αρχίζει να τρέχει στην οδό Τσαμαδού και κατεύθυνση την πλατεία Εξαρχείων. Ολος ο κόσμος τον χειροκροτεί, ενώ όλες σχεδόν οι καφετέριες της πλατείας ανοίγουν τις πόρτες τους για να τον κρύψουν. Τον καταδιώκουν δεκάδες αστυνομικοί και δυνάμεις των ΜΑΤ. Σε πολλές καφετέριες δίπλα στους καφέδες και τα ποτά, βλέπει κανείς μπουκάλια με «Maalox», οξυζενέ και γάζες. Ο νεαρός με την πράσινη μπλούζα ξανασυλλαμβάνεται λίγο αργότερα μέσα σε καφετέρια. Ενώ το μαζεμένο πλήθος γιουχάριζε τους αστυνομικούς και φώναζε στον συλληφθέντα «Κώστα, δεν είσαι μόνος», καταφθάνουν προς την πλατεία περισσότεροι από 50 αστυνομικοί σε μοτοσικλέτες πατώντας όλη την ώρα τις κόρνες τους. Σε μια αστυνομική μοτοσικλέτα, ο ήχος της κόρνας έχει αντικατασταθεί από δυνατά γαβγίσματα. Αρκετοί εξ αυτών (Δύναμη Δ) μπαίνουν με τις μοτοσικλέτες τους στην οδό Τσαμαδού και σταματάνε έξω από το Στέκι των Μεταναστών. Κατά την «άγαρμπη» είσοδό τους ρίχνουν κάτω κάμποσες σταθμευμένες πολιτικές μοτοσικλέτες. Δεν αργούν να εισβάλουν μέσα στο κτίριο. Ενώ από τα μπαλκόνια τούς φώναζαν και έβριζαν, οι αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκόπησαν παρευρισκομένους, έβγαζαν δε μέσα από το Στέκι πανό, πλακάτ και ό,τι άλλο έβρισκαν και το έσπαγαν.

Δύο φωτογράφοι που απαθανάτιζαν αυτές τις εικόνες βρέθηκαν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς που απαιτούσαν να σβηστούν οι φωτογραφίες τους. Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αναφέρει πως «Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εγκληματική ενέργεια στην τράπεζα για να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα. Το όργιο της αστυνομοκρατίας με τον χημικό πόλεμο και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς κορυφώθηκε σήμερα το απόγευμα στα Εξάρχεια».

Κλείνουν την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

Κλείνουν την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010, 09:51
Ο Αντώνης Σερέτης, δήμαρχος Βουπρασίας, μαζί με τους δημότες της περιοχής, δηλώνει αποφασισμένος να κλείσει σήμερα την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Βάρδα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Καλλικράτης».
πηγή : zougla.gr

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δεν πληρώνουμε διόδια!

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τρίτη, Μαΐου 04, 2010


http://www.ribandsea.com/waves/338-2010-05-03-19-59-52.html
Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τέσσερις και μισή το απόγευμα της Κυριακής 2 Μαίου 2010 στα διόδια Αφιδνών, και τίποτε δεν προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει μισή ώρα αργότερα. Η αστυνομική κλούβα κρυμένη σχεδόν πίσω από ένα κτίριο, ενώ οι οπλισμένοι και ντυμένοι σαν αστακοί άνδρες των Μ.Α.Τ. παρακολουθούν διακριτικά και από απόσταση. Άφησα το παπί στον παράδρομο της Εθνικής που έρχεται απ' το Καπανδρίτι, και έχοντας κρεμασμένο στον ώμο το δικό μου "όπλο", τη φωτογραφική μηχανή, περίμενα υπομονετικά κοιτώντας προς τα γκισέ των διοδίων...
Πέντε παρά πέντε λεπτά, και τρεις άνδρες κάνουν την εμφάνισή τους στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, όπως έρχονται τα αυτοκίνητα απ' τη Χαλκίδα. Το λευκό καπελλάκι του ενός γράφει : "Δεν πληρώνω"! Με σίγουρες κινήσεις και κάτω από τα βλέμματα δύο βαθμοφόρων αστυνομικών, στερεώνουν δίπλα στα γκισέ των διοδίων αφίσσες : "Δεν πληρώνουμε διόδια! Δεν πληρώνουμε την κρίση τους"!
Όσο η ώρα περνάει ο κόσμος πληθαίνει, κρατώντας πανώ, αυτοκόλλητα, και αυτοσχέδιες αφίσσες. Νέοι, μεσήλικες, αλλά και παιδιά και ηλικιωμένοι! Ο χώρος αναδύει άρωμα "επανάστασης" κι' εγώ την έχω καταβρεί! Ένα αυτοκίνητο του Δήμου Μαλακάσας καταφθάνει, φορτωμένο με ενισχυτή και ηχεία. Ο Παπακωνσταντίνου αρχίζει το πρόγραμμα και η ατμόσφαιρα πλημμυρίζει μουσική που ξεσηκώνει. Οι υπάλληλοι των διοδίων αποχωρούν, ανήμποροι να αντιδράσουν. Το σήμα έχει δοθεί. "Περάστε ελεύθερα" φωνάζει ο κόσμος και χειρονομεί, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και προτρέποντας τους οδηγούς να επικροτήσουν την ενέργεια σφυρίζοντας!
Πανζουρλισμός! Τα αυτοκίνητα, που επιστρέφουν απ' το διήμερο της Πρωτομαγιάς, ευθυγραμμίζονται στα έξι από τα οκτώ γκισέ της επιστροφής, και σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων, μέχρι τις έξι που, εγώ τουλάχιστον, αποχώρησα. Γιατί άγνωστο τι ακολούθησε μέχρι τις οκτώ το βράδυ που είχαν σκοπό να μείνουν εκεί οι καταληψίες! Οι αστυνομικοί παρακολουθούν ήρεμοι. Οι οδηγοί δεν αγανακτούν από την ολιγόωρη καθυστέρηση. Άλλωστε, μάλλον πιο γρήγορα περνούν, αφού τα γκισε δεν λειτουργούν και τα δύο ευρώ σταμάτησαν να πέφτουν!
Πλησιάζω τον επικεφαλής υψηλόβαθμο της αστυνομίας. "Καλησπέρα σας". Με χαιρετάει και ανταποδίδει τον χαιρετισμό. "Δημοσιογράφος είμαι", συνεχίζω, "και θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς σκέφτεστε να αντιδράσετε σ' αυτή την κίνηση και αν έχετε κάποια σχετική εντολή". "Καμμία ειδική εντολή επέμβασης δεν έχουμε, παρά μόνο να φροντίσουμε για τη διατήρηση της τάξης και την ασφάλεια των πολιτών. Μη γίνει κάποιο ατύχημα δηλαδή". "Γίνεται συχνά αυτό;" επιμένω εγώ. "Ναι, το επαναλαμβάνουν κάθε τόσο"! απάντησε ψύχραιμα ο βαθμοφόρος της αστυνομίας...
"Πότε θα μπούμε στη Βουλή", ρώτησα χαμογελώντας τον κύριο με το λευκό καπελλάκι και το "δεν πληρώνω". "Κοντεύουμε"! απάντησε εκείνος, ανταποδίδοντας το χαμόγελό μου. "Σας βλέπω να νοιάζεστε λίγο περισσότερο, κάτι σαν αρχηγός, σαν πρόεδρος ένα πράγμα", του είπα. "Δεν έχουμε προέδρους εμείς, ούτε συμβούλια! Όλοι μαζί αποφασίζουμε και όλοι μαζί ενεργούμε! Κάποιοι άλλοι πήραν διαφορετικό δρόμο και χάλασε η συνταγή..."! Μαζί σου μεγάλε, σκέφτηκα, το έπιασες το νόημα...
Ανέβηκα στο παπί, μια ώρα αργότερα, και είχα την εντύπωση πως τα 125 κυβικά είχαν γίνει 500! Λες να αρχίσει κάπως έτσι η λαϊκή επανάσταση; αναρωτήθηκα. Λες;
Η "Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων" έστειλε σήμερα στο "Rib and Sea" το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.
"Όλοι μας βιώνουμε τώρα πιά όχι μόνο τον βραχνά των διοδίων, αλλά και των απάνθρωπων μέτρων του Δ.Ν.Τ., της Ενωμένης Ευρώπης και της κυβέρνησης, που κάνουν τον λαό να βγαίνει από τα σπίτια του και να συμμετέχει μαζικά σ' αυτόν τον αγώνα. Μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια και αυτοκόλλητα με το σήμα "ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ". Για τρείς ώρες παραμείναμε στα διόδια των Αφιδνών, καλώντας τους διερχόμενους οδηγούς να δράσουν και να σηκώσουν τις μπάρες που φράζουν τη ζωή μας, τις μετακινήσεις μας και αποτελούν μια διαρκή αφαίμαξη των ήδη πενιχρών μας εισοδημάτων, από ιδιωτικές εταιρείες που με συναίνεση του κράτους επιβάλλουν νέα χαράτσια για να σωθούν μεγαλοκατασκευαστές, εργολάβοι, εκδότες, τραπεζίτες. Πολλοί οδηγοί χθες, ίσως για πρώτη φορά ανέλαβαν και δράση, αρνούμενοι να πληρώσουν.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πιο έμπρακτη δράση κατά της εκχώρησης των δημόσιων δρόμων στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, για να φύγουν τα διόδια μαζί με το Δ.Ν.Τ. την Ενωμένη Ευρώπη και τους ντόπιους εντολοδόχους τους".
"ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"
http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
e mail : epitropes2010@gmail.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010


Η χρονική συγκυρία της βαθύτατης οικονομικής κρίσης και της επέλασης του ΔΝΤ και της ΕΕ με τις ευλογίες και τη συνενοχή της κυβέρνησης, έχει πλήξει άμεσα το εισόδημα και την εργασιακή προοπτική όλων μας. Μέσα σε αυτήν την συγκυρία το κράτος χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους προκειμένου να καταστείλει όλα τα κοινωνικά μέτωπα, όπως και το πανελλαδικό κίνημα ενάντια στα διόδια, που αντιδρούν στην πρωτόγνωρη καταλήστευση της ζωής μας και αγωνίζονται για αυτονόητα μέχρι πρότινος δικαιώματα.
Στις 2 Μαϊου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, άνοιγμα των Διοδίων Αφιδνών 5-8 μ.μ. όπως είχε αποφασιστεί από συντονιστικές επιτροπές και συνελεύσεις. Είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι των γύρω περιοχών καθώς και πολίτες και εργαζόμενοι από όλη την Αττική. Εγκάθετοι, κρατικοδίαιτοι τοπικοί παράγοντες, πραξικοπηματικά αποφάσισαν να τερματίσουν την κινητοποίηση μία ώρα πριν από την προαποφασισμένη ώρα λήξης. Στην προσπάθεια τους αυτή, με τραμπούκικο τρόπο προσπάθησαν να κατεβάσουν πανό των επιτροπών κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων κατά των διοδίων και να παραδώσουν τον δρόμο στην κυκλοφορία. Φυσικά η προσπάθεια τους αυτή αποκρούστηκε από τους κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Οι ενέργειες αυτές φανερώνουν την προσπάθεια καπηλείας του αγώνα κατά των διοδίων από κυβερνητικής καταβολής τοπικούς άρχοντες οι οποίοι έχουν ως μόνη έγνοια το προσωπικό μικροπολιτικό τους συμφέρον με φόντο τον «Καλλικράτη» και χρησιμοποιούν τον αγώνα για προσωπική τους προβολή. Από την άλλη οι πράξεις αυτές καταδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει το υπό κρίση σύστημα που υπηρετεί (πολυεθνικές, τράπεζες, μεγαλοεργολάβους) ενεργοποιώντας όλα της τα τσιράκια, με στόχο την καταστολή κάθε ανιδιοτελούς αγωνιστικής κίνησης.
Το κίνημα δεν τρομοκρατείται-δεν καταστέλλεται.
Οι αγωνιζόμενοι πολίτες θα μάχονται μέχρι τελικής νίκης.

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 2/5/2010

Με επιτυχία, την Κυριακή 2-5-10, πολίτες κάθε ηλικίας, κατοικοι των γυρω δήμων και κοινοτήτων άνοιξαν για 3 ώρες, από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα τα διόδια των Αφιδνών, στην βορειανατολική Αττική . Επίσης πολλοί ήταν οι πολίτες από όλη την Αθήνα που παρεβρέθηκαν ενεργητικά σε αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Όλοι μας βιώνουμε τώρα πιά όχι μόνο τον βραχνά των διοδίων, αλλά και των απάνθρωπων μέτρων των ΔΝΤ/ΕΕ/κυβέρνησης που κάνουν τον λαό να βγαίνει από τα σπίτια του και να συμμετέχει μαζικά σε αυτον τον αγώνα. Μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια και αυτοκόλλητα με το σήμα ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Για τρείς ώρες παρέμειναν καλώντας τους διερχόμενους οδηγούς να δράσουν και να σηκώνουν τις μπάρες που φράζουν τη ζωή μας, τις μετακινήσεις μας και αποτελούν μια διαρκή αφαίμαξη των ήδη πενιχρών μας εισοδημάτων, από ιδιωτικές εταιρείες που με συναίνεση του κράτους επιβάλλουν νέα χαράτσια για να σωθούν μεγαλοκατασκευαστές, εργολάβοι, εκδότες, τραπεζίτες.
Πολλοί οδηγοί χθες, ίσως για πρώτη φορά ανέλαβαν και δράση, αρνούμενοι να πληρώσουν
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πιο έμπρακτη δράση κατά της εκχώρησης των δημόσιων δρόμων στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, για να φύγουν τα διόδια μαζί με το ΔΝΤ/ΕΕ και τους ντόπιους εντολοδόχους τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
E-MAIL: epitropes2010@gmail.com

ΔΙΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Έχοντας συμμετάσχει σε μερικές από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Β. Ανατ. Αττικής στις Αφίδνες, δθα ήθελα να προσθέσω κάποιες σκέψεις μου.
Εκτός από τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία των διοδίων, υπάρχουν και οι ταπεινοί δικυκλιστές. Ως ένας απ’ αυτούς κι εγώ, θα έδινα το στίγμα μου ως εξής.
Το δίκυκλο αποτελεί ένα παρεξηγημένο μεταφορικό μέσον, με σημαντικά πλεονεκτήματα, όντας οικολογικότερο του αυτοκινήτου καθώς δε συντελεί στο μποτιλιάρισμα, καταναλώνει λιγότερα καύσιμα και εκπέμπει λιγότερους ρύπους. Ωστόσο κοστολογείται δυσανάλογα από τους φωστήρες των διοδίων, αν και έχει περίπου το ¼ του βάρους και όγκου ενός τυπικού Ι.Χ.
(σκεφτείτε πως νιώθει ένας μοτοσικλετιστής, όταν πάει στο «ταμείο»: άνοιγμα κράνους, αφαίρεση γαντιών, άνοιγμα μπουφάν, ψάξιμο σε τσαντάκι ή τσέπες για «ψιλά», πόδι κάτω για ισορροπία και όλα αυτά ξανά αντιστρόφως για να φύγει όπως-όπως με το «χαρτάκι» - πού να σου πέσουν κάτω τα ψιλά ή να κάνει και παγωνιά…)
Αντί λοιπόν η Πολιτεία να δίνει κίνητρα για την ευρύτερη χρήση του, το χαρατσώνει και μάλιστα δυσανάλογα…
Πιστεύω ότι στα δίκαια αιτήματα μας έχει χώρο και για τα δίκυκλα…!
________________________________________
Φιλικά, Νίκος
________________________________________
(Αν θέλετε και μπορείτε, ας αναρτηθεί και κάτι για τους μοτοσυκλετιστές στο επίσημο blog της επιτροπής διαμαρτυρίας)
  • Blogroll

  • Blog Archive