Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μεξικό: Χωρίς ρεύμα και νερό αν περάσεις με κόκκινο!

Posted by ΟΜΑΔΑ MULTIMEDIA b Σάββατο, Απριλίου 28, 2012

Το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς φως και νερό είναι οι κάτοικοι του Νέου Μεξικό, καθώς η Τροχαία τους προειδοποίησε πως σε περίπτωση που παραβιάσουν κόκκινο φανάρι και δεν πληρώσουν το πρόστιμο, θα διακόπτονται οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Οι αρχές στην πόλη Las Cruces σκέφτονται να προβούν στο ακραίο αυτό μέτρο προκειμένου να αντισταθμίσουν το έλλειμμα των 2 εκατ. δολαρίων από τα έσοδα των προστίμων, σύμφωνα με το ABC News.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ protagon.gr

Posted by ΟΜΑΔΑ MULTIMEDIA b Σάββατο, Απριλίου 28, 2012


Εδώ και μία εβδομάδα, η μεγαλύτερη πόλη του καναδικής επαρχίας Κεμπέκ, Μόντρεαλ βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν κατά της αύξησης των πανεπιστημιακών διδάκτρων που έχει προταθεί από την τπική κυβέρνηση, αναφέρει το Russia Today.

Φοιτητικός κόσμος και καναδική ηγεσία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις σχετικά με το θέμα, όμως, ακριβώς λόγω της έντασης της κατάστασης, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και τα περιθώρια στένεψαν.

Βαθαινει η κριση και στην Ισπανια

Posted by Β.Π. Σάββατο, Απριλίου 28, 2012
Ενας στους τεσσερις Ισπανους ειναι ανεργος. Η ανεργια θεριζει ιδιαιτερα στην νεολαια. Ο λαος της Ισπανιας δεν το βαζει κατω. Ηδη, στα προτυπα του δικου μας κινηματος, αναπτυχθηκε ενα νεο κινημα ανυπακοης, το movimiento Yo no pago. Οταν οι λαοι αποφασισουν να σηκωσουν το κεφαλι τους και να ενωθουν, τοτε τιποτε δεν μπορει να μας σταματησει.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ποιες είναι οι θέσεις τους Οι «Δεν Πληρώνω» στο δρόμο για τη Βουλή

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012
Δήμητρα Αιγινίτη απο το Πρωτο Θεμα

Ποιες είναι οι θέσεις τους 

Οι «Δεν Πληρώνω» στο δρόμο για τη Βουλή 26/04/2012
 Με σύνθημα: «Στηρίζω το κίνημα Δεν Πληρώνω, ενδυναμώνω το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής», οι «Δεν Πληρώνω» αποφάσισαν να συμμετάσχουν με πανελλαδικούς συνδυασμούς στις επερχόμενες εκλογές. Το κίνημα Δεν Πληρώνω, ήδη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εδώ και τρία χρόνια δίνοντας μεγάλους και δύσκολους αγώνες, κατακτώντας σημαντικές νίκες. Τους «Δεν Πληρώνω» τους συναντούσαμε τα τελευταία χρόνια στα διόδια να σηκώνουν τις μπάρες και να προτρέπουν τους οδηγούς να μην καταβάλλουν τα τσουχτερά διόδια. Σιγά - σιγά η δράση τους επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, εκεί όπου τα μέλη του κινήματος θεωρούν ότι ο πολίτης κακώς πληρώνει. Ετσι, οργάνωσαν διαδηλώσεις έξω από Τμήματα της Αστυνομίας και της Τροχαίας, κατέλαβαν τα ταμεία νοσοκομείων διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων και άνοιξαν τις πύλες ιδιωτικών πλαζ διεκδικώντας δωρεάν πρόσβαση στη θάλασσα. Έδωσαν δυναμικό «παρών» στην Κερατέα και στην Πλατεία Συντάγματος καθόλη την διάρκεια των λαϊκών κινητοποιήσεων και γενικά το κίνημα συμμετέχει με δικό του μπλοκ σε κάθε διαδήλωση ή πορεία πραγματοποιείται, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές κοινές δράσεις και συνελεύσεις με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών. Μάλιστα το ελληνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω ενέπνευσε τη..
http://alampasis.blogspot.com Πελάτης μου για τον οποίο έχω συντάξει αγωγή για δάνειο σε CHF μου έκανε την εξής απίστευτη καταγγελία: Την Μ. Τετάρτη 11/04/2012 υπέβαλε προφορικά στην Εθνική Τράπεζα αίτημα με το οποίο αξίωσε η καταβολή της μηνιαίας δόσης να γίνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο νόμισμα του δανείου (Ελβετικά φράγκα), ΔΙΧΩΣ δηλαδή για τα οφειλόμενα σε ελβετικά φράγκα ποσό της δόσης να μεσολαβήσει η μετατροπή τους ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ με το ισότιμό τους σε ευρώ για την οποία (μετατροπή) εφαρμόζεται η τιμή πώλησης Ελβετικών φράγκων που ισχύει την ημερομηνία καταβολής της εκάστου δόσης (σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο της συναλλάγματος της τράπεζας). ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από την ΕΤΕ ασυζητητί!!! Όσοι όμως συμβλήθηκαν σε συμβάσεις δανείων σε CHF, ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ, ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, δίχως να ενδιαφέρει νομικά για την λειτουργία της σύμβασης αν τα Ελβετικά αυτά φράγκα τα λαμβάνουν απευθείας ως εισόδημα (π.χ ο δανειολήπτης νοικιάζει ένα σπίτι στην Ελβετία και έχει κάθε μήνα εισόδημα σε CHF τα οποία καταβάλει απευθείας για την πληρωμή της δόσης του), ή αν τα αγοράζει κατά την ελεύθερη κρίση του (οποτεδήποτε) ΑΠΟ ΑΛΛΗ τράπεζα και στη συνέχεια τα καταβάλει για την πληρωμή της δόσης στην τράπεζα από την οποία πήρε το δάνειο...


Το τελευταίο διάστημα στην Βόρεια και Βορειοανατολική Χαλκιδική είναι σε εξέλιξη μια κοινωνική σύγκρουση με μεγάλη σημασία. Πρόκειται για τη σκληρή μάχη που δίνουν οι κάτοικοι των χωριών γύρω από τη θέση Σκουριές του όρους Κάκαβος ενάντια στο καταστρεπτικό σχέδιο επένδυσης μεταλλείας χρυσού και χαλκού το οποίο μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ στις 26/7/2011 μπαίνει στην φάση υλοποίησης.

Μερικές πλευρές του εγκλήματος είναι οι εξής :
















Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ το ήξερες ότι...

Posted by Multimedia_editor Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κίνημα "Δεν πληρώνω" και στο Χάρβαρντ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012
Διαβάστε για την επανάσταση των ακαδημαϊκών στο θρυλικό πανεπιστήμιο
Το κίνημα "δεν πληρώνω" φαίνεται πως δεν περιορίζεται στα στενά ελληνική πλαίσια, αφού εμφανίστηκε και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Συγκεκριμένα, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού κλήθηκαν να δημοσιεύουν τις εργασίες τους σε επιστημονικές επιθεωρήσεις που έχουν δωρεάν πρόσβαση για το ευρύ κοινό, αποτρέποντας τους από τις δημοσιεύσεις σε εκείνες που απαιτούν συνδρομή.
Οι ομολογουμένως "τσιμπημένες" τιμές των συνδρομητικών επιθεωρήσεων που βρίσκονται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια, προκάλεσε αυτή τη μικρή "επανάσταση" στον ακαδημαϊκό χώρο.
Συγκεκριμένα, το Χάρβαρντ κάθε χρόνο καταβάλει περίπου 3,5 εκατ.δολάρια μόνο για συνδρομές σε διάφορα επιστημονικά έντυπα. Το οικονομικά δυσοίωνο για...

Activistas contra el 'tarifazo' paralizan el Metro de Madrid en hora punta

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012
Accionaron el freno de emergencia en 13 trenes Activistas contra el 'tarifazo' paralizan el Metro de Madrid en hora punta Directorio Metro de Madrid Foto: EUROPA PRESS MADRID, 25 Abr. (EUROPA PRESS) - Una acción de activistas contra el 'tarifazo' ha paralizado el servicio de Metro de Madrid a primera hora de este miércoles, afectando a 8.000 personas, según han informado a Europa Press fuentes del suburbano, que han adelantado que han presentado una denuncia por lo ocurrido. Los activistas han tirado del freno de emergencia de 13 trenes pertenecientes a nueve líneas distintas, lo que ha provocado que el servicio quedara interrumpido por un tiempo estimado de diez minutos..

ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012
Μολις αυτη τη στιγμη εγινε η ανακηρυξη του εκλογικου συνδυασμου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απο τον Αρειο Παγο για την συμμετοχη του στις εκλογες. Οι συναγωνιστες που ειχαν αναλαβει την σχετικη εργασια κατεθεσαν με αψογο τροπο απο καθε πλευρα τα σχετικα εγγραφα. Προηγουμενως ειχαν ανακηρυχθει απο τα πρωτοδικεια ολης της χωρας ολοι οι υποψηφιοι με το κινημα μας. Ολοι οι συναγωνιστες του κινηματος δινουν τον καλυτερο εαυτο τους κανοντας οτι ειναι δυνατον για να διαδοθει η φωνη και οι ιδεες του κινηματος παντου. Ετσι εχουμε μαθει συναγωνιστες , 3 χρο νια τωρα, να παλευουμε κοντρα στο ρευμα και κοντρα στο κρατος των τραπεζιτων, των μεγαλοεργολαβων και καθε ειδους λαμογιων.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα "μικρά" κόμματα και το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012
Σ’ αυτές τις εκλογές της 6ης του Μάη, ο λαός θα τιμωρήσει τους ενόχους της εξαθλίωσης του, τα δύο αδελφά κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, γνήσιους εκπρόσωπους ενός βάρβαρου κοινωνικού συστήματος, που νοιάζεται μόνο για τα κέρδη του 1% σε βάρος της ζωής του 99% που παράγει το πλούτο. Θέλουν τη ψήφο μας, για να πάρουν την άδεια, αναβαπτιζόμενοι από τη λαϊκή βούληση, να συνεχίσουν να νομοθετούν ακόμα πιο άγρια μέτρα υπέρ των τραπεζών και των πολυεθνικών και κατά του λαού. Θέλουν να τους δώσουμε μια λευκή επιταγή, προκειμένου να λεηλατούν τους μισθούς, τις συντάξεις, την ίδια μας τη ζωή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Ένας μεγάλος αριθμός “μικρών” κομμάτων συμμετέχει σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση προκαλώντας ανησυχία και ανασφάλεια σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, στους συνήθεις ύποπτους ιδιοκτήτες της εξουσίας σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Εκτυλίσσεται μπροστά μας το κύκνειο άσμα της μικρής μας χώρας. Πετάνε τα ιμάτια της στα νύχια των τοκογλύφων δανειστών μας. Το κίνημά μας , το Κίνημα Δεν Πληρώνω, κατεβαίνει στις εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο σε όλη τη χώρα. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι δεν χαρίστηκε στους λαούς. Το κέρδισαν με σκληρούς αγώνες όπως το 8ώρο, την αποζημίωση, τον κατώτατο μισθό, τη σύνταξη του. Οι εκλογές αποτελούν εργαλείο που κατακτήθηκε αποκλειστικά μέσα από τη ταξική πάλη και όχι αυτοσκοπός. Τα εμπόδια που μας έβαλε το σύστημα προκειμένου να μας αποθαρρύνει να κατεβούμε στις εκλογές είναι πολλά. Τα ξεπεράσαμε με το πείσμα που μας δίνει το δίκιο του αγώνα μας. Πιστεύουμε ότι ένας δυναμικός αγώνας, αυτός που δίνει το Κίνημα Δεν Πληρώνω, 3 χρόνια στους δρόμους, πρέπει να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωρίο της χώρας μας. Πρέπει να γίνει κτήμα του λαού γιατί γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα του λαού και όχι σε κομματικά γραφεία. Έχουμε δώσει εξετάσεις σε αντίξοες συνθήκες, στα διόδια, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στη ΔΕΗ, στις εφορίες, στον ΟΑΕΔ ακόμα και στις παραλίες. Μάχες για ελεύθερα όλα τα κοινωνικά αγαθά, πολλές φορές με τίμημα μηνύσεις και δίκες. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Παλεύουμε για μια ζωή με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του υλικές και πνευματικές. Για την αξιοπρέπεια μας. Δεν είμαστε ένα ακόμη κόμμα στη μακρά λίστα των κομμάτων. Η δύναμή μας πηγάζει από τις δράσεις μας και όχι από τα ωραία μας λόγια. Απευθυνθείτε στο μπλόγκ www.oxidiodia.gr και www.kinimadenplirono.gr και εκεί θα βρείτε τις αποδείξεις, όλα τα βίντεο με τους αγώνες μας 3 χρόνια τώρα. Είμαστε ότι κάνουμε και όχι ότι λέμε. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να πετάξει τους δυνάστες του, ντόπιους και ξένους στον Καιάδα της ιστορίας, το οφείλει στον εαυτό του κυρίως όμως το οφείλει στις μέλλουσες γενιές. Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί, ας εγερθούμε. Καλούμε το λαό της χώρας μας να υποστηρίξει έμπρακτα τον αγώνα μας, με την ψήφο του. Να δώσουμε ένα ηχηρό ράπισμα στα θράσος της νέας Χούντας που θέλει να ξαναθρονιαστεί στο σβέρκο μας. ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://kinimadenplirono.gr http://oxidiodia.gr e-mail: epitropes2010@gmail.com τηλ.211 0192839 γραφεια: Καυτατζογλου 35- Πατησια, Αθηνα- ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθεριος

ΝΕΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ : ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Posted by ΟΜΑΔΑ MULTIMEDIA b Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012

Ο Νίκος Παλυβός, Δρ. γεωλογίας, εκλεγμένος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 38 χρονών, που έμεινε αδιόριστος επί διετία δεν άντεξε άλλο τον εξευτελισμό και αυτοκόνησε. Ο Νίκος ήταν μέλος της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης. Οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας, γύρω στους 800, ενώ εκλέχτηκαν και πήραν θέση στο πανεπιστήμιο δεν διορίστηκαν ποτέ λόγω μνημονίου. Παραμένουν σε αναμονή διορισμού επί διετία. Οι ανάγκες όμως δεν αναμένουν, πρέπει και να φάνε και να ζήσουν. Ο Νίκος δεν άντεξε άλλο….. Το κρίμα στο λαιμό του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί το κακό αυτό! Πού θα πάει; Φαίνεται πλέον καθαρά ότι θα επιβιώσουν ή αυτοί ή εμείς.

Επιπλέον να δούμε ποιοί από τους καθεστωτικούς θα βγουν τώρα να ειρωνευθούν τον θάνατος των συνανθρώπων μας. Στην πρώτη περίπτωση, του Χριστούλα βγήκαν οι πασόκοι να δείξουν ασέβεια, στην περίπτωση του Μετοικίδη οι ΝΔίτες. Η θλίψη γίνεται οργή, και η οργή ποτάμι που θα τους πνίξει.

Παρακάτω είναι οι αντιδράσεις της Πρωτοβουλίας Αδιόριστων Μελών ΔΕΠ.
Σημερα συναγωνιστες του Κινηματος Δεν Πληρωνω εκαναν εξορμησεις στα Πατησια, στην Καλλιθεα και στο Θησειο. Ταυτοχρονα μια μεγαλη κινητοποιηση υπηρξε με αλλες δραστηριοτητες οπως η κατασκευη εκλογικου περιπτερου στην Καλλιθεα καθως και επισκευη μετα τους βανδαλισμους στα εκλογικα περιπτερα στο Θησειο και στα Ανω Πατησια. Αλλοι συναγωνιστες ασχοληθηκαν με αποστολη ενημερωτικου υλικου στην επαρχια. Πολλοι συμπολιτες μας, που δεν τους γνωριζαμε μεχρι σημερα, αλλα που μας γνωριζαν απο τις εδω και 3 χρονια δρασεις μας, επικοινωνουν μαζι μας και ειτε παιρνουν απο τα γραφεια μας υλικο, ειτε τους στελνουμε ταχυδρομικα στην επαρχια. Αλλοι συναγωνιστες ασχοληθηκαν με αυταπαρνηση με το σηριαλ της προμηθειας χαρτιου και την εναρξη της εκτυπωσης των ψηφοδελτιων του κινηματος μας. Επισης φιλοι και συναγωνιστες στην επαρχια συμμετεχουν ενεργα στην διαδοση του αγωνιστικου μηνυματος του κινηματος μας. Οι φωτογραφιες ειναι απο το στησιμο του περιπτερου στην Καλλιθεα.

Η προκλητικότητα του Γ. Κουρή δεν έχει όρια

Posted by Multimedia_editor Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012


"Θέλω να σας κάνω μια ωραία ανακοίνωση. Σήμερα τελειώνει το ΑΛΤΕΡ, εξαιτίας ορισμένων ανόητων εργαζομένων. Ελαχίστων βέβαια. Οι οποίοι κλείσανε το κανάλι, διότι τα παίρνανε από ορισμένους ανθρώπους. Πούλησα 2 κτήματα, 10 εκατομμύρια ευρώ και τα φάγατε"

Φινάλε προκλητικότητας έκανε ο Γιώργος Κουρής εξερχόμενος της Ευελπίδων προς τους εργαζομένους του καναλιού που βρίσκονταν εκεί

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τα σπασμένα περίπτερα των "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Απριλίου 24, 2012

 24/04/2012
Δείτε τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι, κατά την διάρκεια της νύχτας στα εκλογικά περίπτερα του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», στα Πατήσια και στο Θησείο…
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:






πηγη: enikos.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΟΛΤΑ» ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Απριλίου 24, 2012
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΟΛΤΑ» ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Την Παρασκευή 20-4-2012, μία βόλτα στο πανέμορφο βουνό των Σκουριών είχε ως συνέπεια μία απίστευτη δικαστική περιπέτεια με την αυτόφωρη διαδικασία. Το ιστορικό έχει ως εξής: Περί τις 5 μ.μ. την Παρασκευή, κάναμε μαζί με άλλα 8 άτομα και τον π. Χριστόδουλο μία βόλτα στις Σκουριές. Εκεί στον δημόσιο, δημοτικό, κοινόχρηστο δρόμο που ενώνει το «Χονδρό Δένδρο» με την περιοχή «Γύφτισσα», η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» είχε εγκαταστήσει επί του δρόμου σιδερένιες μπάρες πακτωμένες με τσιμέντο στο έδαφος, με απαγορευτικό για την διέλευση σήμα. Η μπάρα ήταν κατεβασμένη και όπισθεν αυτής υπήρχαν περί τους 10 άνδρες security. Προ της μπάρας είχαν τοποθετηθεί επί των δένδρων συστήματα ανίχνευσης κίνησης. Όπισθεν της μπάρας υπήρχαν άνθρωποι εταιρείας security, οι οποίοι απαίτησαν -προκειμένου να μας αφήσουν να περάσουμε- να τους πούμε το ποιοι είμαστε και πού πάμε. Εμείς τους υποδείξαμε ότι όλες αυτές οι ...

Σαν να μην εφταναν οι δεκαδες  μηνυσεις και οι κλητευσεις προς απολογια εκ μερους των μεγαλοεργολαβων και του κρατους σε  βαρος των συναγωνιστων μας, που εσκασαν μυτη και αυτες τις μερες πριν τις εκλογες, ηρθαν και αλλα δυο κερασακια στην τουρτα της αποπειρας φιμωσης του Κινηματος Δεν Πληρωνω. 
Οι υπουργοι Παντελης Καψης (ο γνωστος του συγκροτηματος Λαμπρακη) και Τασος Γιαννιτσης (ο γνωστος υπουργος του Σημιτη) , αποκλειουν απο την προβολη μεσω των ΜΜΕ το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. 
Με φωτογραφικα τερτιπια αποκλειουν απροσχηματιστα, την ενοχλητικη, για τα συμφεροντα του κρατους των τραπεζιτων και μεγαλοεργολαβων , φωνη μας. 
Ερχεται και το  αλλο κερασακι να στολισει τις μεθοδευσεις κρατους, παρακρατους και των δεκανικιων τους.  
Βανδαλισανε τα περιπτερα μας στα Πατησια και στο Θησειο. Σαν τους κλεφτες χθες το βραδυ, μετα τα μεσανυχτα εσκισαν την λινατσα απο το περιπτερο των Ανω Πατησιων και εκλεψαν τις σημαιες μας που ηταν υψωμενες πανω σε αυτα. Ολα τα καθαρματα καθε χρωματος και αποχρωσης δουλευουν μαζι. Ηδη υπαρχουν μαρτυριες περιοικων και περαστικων που μας τηλεφωνουν ενημερωνοντας μας για το ποιον και την προελευση των δραστων. 
Αυτοι οι βανδαλισμοι ερχονται σαν συνεχεια της μεθοδευμενης αφαιρεσης και καταστροφης ολων των αεροπανο που ειχαμε αναρτησει σε κεντρικους δρομους αλλα και σε γειτονιες της Αθηνας, ακομη και στην βορειοαναταολικη Αττικη. 
 Ειναι γελασμενοι αν νομιζουν οτι με αυτες τις μεθοδους θα μας πτοησουν. Μαθημενα τα βουνα απο χιονια. Και εμεις να ειναι σιγουροι δεν εχουμε μαθει οταν μας δινουν ενα χαστουκι να γυριζουμε και το αλλο μαγουλο..

Από το DEBTOCRACY στο CATASTROIKA: με τα μάτια του πολίτη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Απριλίου 24, 2012
H «Συντροφιά του Περιβάλλοντος» εγκαινιάζει ένα κύκλο εκδηλώσεων στο PureBliss ( Ρόμβης 24)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 26/4/2012
18:00 : Προβολή αποσπασμάτων του DEBTOCRACY

 18:30 – 19:45 : «Από το DEBTOCRACY στο CATASTROIKA: με τα μάτια του πολίτη»

Ομιλητές:

 Θεοχάρη Κατερίνα, «Κίνημα Πολιτών με την Προστασία του Περιβάλλοντος», μέλος «Παναττικού Δίκτυου»

Καπερναράκος Πέτρος, «Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων» (ΕΚΠΑΖ)

 
Παπαδόπουλος Βασίλης, «Κίνημα Δεν Πληρώνω»
19:45 - 20:00 : Διάλλειμα

20:00 – 21:30 : Πρεμιέρα CATASTROIKA

Διεκόπη προεκλογική ομιλία της υπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου στην Καισαριανή, όταν ομάδα περίπου 30-40 ατόμων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εισέβαλε στο χώρο της συγκέντρωσης και επιτέθηκε φραστικά εναντίον της υπουργού, ενώ εκτοξεύτηκαν και αντικείμενα.
Η κ. Διαμαντοπούλου, που εκείνη την ώρα μιλούσε ενώπιον περίπου 150 συγκεντρωμένων, πανεπιστημιακών και ανθρώπων της τέχνης...

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ. 
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΣΤΑ ΜΜΜ , ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΦΙΔΝΩΝ) .
 ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.
Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
Αυριο ελατε να βοηθησετε στο στησιμο του περιπτερου μας στην Καλλιθεα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Μπραβάκου Ηλέκτρα του Χρήστου
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Οικονόμου Χρυσαυγή του Ιωάννη
Νταλλη Γεωργία του Άγγελου
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Βολτέα Βαρβάρα-Σταυρούλα του Γεωργίου
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΤΗΣ
Κοτσαρίδας Νικόλαος του Κωνσταντίνου
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Καραγίωργου Ευαγγελία του Γεωργίου
Παπαδόπουλος Λεωνίδας του Βασιλείου
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Παπαδόπουλος Βασίλειος του Λεωνίδα
Παπαδόπουλος Ηλίας του Βασιλείου
Τεμζελίδης Θεοδόσιος του Ιωάννη
Τζωρτζάτος Νικόλαος του Χρήστου-Ηλία
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΥΠΟΛΟΙΠΟ)
Δημητριάδης Κωνσταντίνος του Δημητρίου
Δουκάκης Γεώργιος του Ανδρέα
Ντινοδήμος Δημήτριος του Ιωάννη
Παπαϊωάννου Γεώργιος του Νικολάου
Τουρκαντώνη Ιωάννα του Γεωργίου

Λουκετο στον Ρ/Σ flash

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012
Η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96 ανακοίνωσε στους περίπου 65 εργαζομένους ότι αναστέλλει τη λειτουργία του, 23 χρόνια μετά την πρώτη εκπομπή του. Ο διευθυντής ειδήσεων Ηλίας Παπανικολόπουλος ζήτησε από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, μεταφέροντας την απόφαση του ιδιοκτήτη του σταθμού Πέτρου Κυριακίδη.

Ένταση επικράτησε το πρωί εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων ηχοληπτών.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και εργαζόμενος του

- Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να γίνουν οι προσαρμογές
- Όλα προβλέπονται στο Μνημόνιο που δεσμεύει και την νέα κυβέρνηση
- Ταμεία χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα από τις εισφορές των ασφαλισμένων
- Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Μειώσεις των ποσών εφάπαξ και εναλλακτικά ή συμπληρωματικά - αυξήσεις και των εισφορών που καταβάλλουν οι παλαιοί (πριν από τις 31/12/92) ασφαλισμένοι τουλάχιστον για τα 6 στα 10 Ταμεία Πρόνοιας, έρχονται έως τον Ιούνιο.

Τις προσαρμογές αυτές στα εφάπαξ που υποχρεούται να κάνει με βάση το Μνημόνιο, το σχετικό νόμο του 2012, αλλά και τα οικονομικά των Ταμείων η κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές, «φωτογραφίζει» Μελέτη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ spot οι θέσεις μας

Posted by Multimedia_editor Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012



ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί ένα κοινωνικό κίνημα με καθαρές πολιτικές θέσεις και πρωτοπόρες δράσεις. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης τρία χρόνια τώρα δίνοντας μεγάλους και δύσκολους αγώνες και καταγάγοντας σπουδαίες νίκες. Με την πρωτοποριακή δράση του, αποτελεί τον φορέα και εμπνευστή ενός νέου και αποτελεσματικού τρόπου αγωνιστικής έκφρασης της κοινωνίας.
Ο αγώνας του Κινήματος μας είναι πολυδιάστατος και αποσκοπεί στην τελική επίτευξη του στόχου του, που είναι η δημιουργία μίας νέας κοινωνίας με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, υλικές και πνευματικές.
Στο πλαίσιο του αγώνα του για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημοσίων αγαθών, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει πραγματοποιήσει αμέτρητα ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα, διαδηλώσεις έξω από τμήματα της αστυνομίας και της τροχαίας, «πολιορκίες» σε γραφεία μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, κουκουλώματα ακυρωτικών του Μετρό, του ηλεκτρικού και των λεωφορείων, καταλήψεις ταμείων σε νοσοκομεία, παρεμβάσεις σε σχολεία, απελευθέρωση παραλιών κ.α..
Ως πρωτοπόρο κίνημα ενάντια στα χαράτσια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει «πολιορκήσει» γραφεία και καταστήματα της ΔΕΗ, γραφεία εργολάβων ιδιωτών που κόβουν το ρεύμα, Εφορίες και Δημαρχεία σε όλη την Ελλάδα, έχει επανασυνδέσει το ρεύμα σε νοικοκυριά και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα προς ενημέρωση του κόσμου.
Όντας αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε δυναμικό «παρών» στην Κερατέα και στην Πλατεία Συντάγματος καθ’ολη την διάρκεια των λαϊκών κινητοποιήσεων και γενικά συμμετέχει με δικό του μπλοκ σε κάθε διαδήλωση ή πορεία πραγματοποιείται από το λαϊκό κίνημα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές κοινές δράσεις και συνελεύσεις με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών.
Η σχέση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με το εργατικό κίνημα είναι άρρηκτη. 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω 
ενισχύει τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα το μεγάλο αγώνα των απεργών Χαλυβουργών και τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, των εργαζόμενων της ΕΘΕΛ, των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία των Πατησίων κ.α.
Οι δράσεις και οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις του, αποδεικνύουν ότι το Κίνημα μας δεν είναι ούτε ένα κίνημα κλειστών γραφείων αποκομμένο από την κοινωνία, ούτε όμως ένα κίνημα στείρου ακτιβισμού. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν είναι ένα κίνημα απλής άρνησης ούτε ένα κίνημα συμβιβασμού και διαμεσολάβησης με την εξουσία. Είμαστε ένα πολιτικό κίνημα θέσεων που μετουσιώνει την επαναστατική θεωρία σε καθημερινή ανατρεπτική πράξη.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω επεκτείνεται παγκοσμίως.
Το ελληνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων στην Ισπανία, στη Σουηδία στη Νότιο Αφρική και σε άλλες χώρες του κόσμου. Η παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κρίση και το παγκοσμιοποιημένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα απαιτούν ανατρεπτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο.
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ’ όψιν, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποφάσισε μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές του διαδικασίες να συμμετάσχει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Με αυτόν τον τρόπο, το Κίνημα μας δεν επιδιώκει να αποτελέσει μία ακόμη πολιτική μαριονέτα του συστήματος, αλλά να διαδώσει τις ιδέες, τα ιδανικά και τη δράση του σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής βολεμένων πελατών αλλά η δημιουργία ενός μαζικού, πανελλαδικου κινήματος αγωνιστών.
Ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται υπομονή, σχεδιασμός και πάνω απ’όλα ψυχικό σθένος. Είναι ο δικός μας μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη εφικτή και έντιμή λύση για ολόκληρο το λαό.


Δεν ζητάμε εκπτώσεις, δεν κάνουμε συμβιβασμούς, τα θέλουμε όλα!!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλα τα εκμεταλλευόμενα κοινωνικά στρώματα (εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους) να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του, ενδυναμώνοντας το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

http://kinimadenplirono.gr
http://oxidiodia.gr
e-mail: epitropes2010@gmail.com
τηλ.211 0192839
γραφεια: Καυτατζογλου 35- Πατησια, Αθηνα- ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθεριος

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ- ΨΗΦΟΘΗΡΕΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δηλώνει τον βαθύ προβληματισμό του για το απαράδεκτο ολίσθημα κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της αριστεράς, του Συριζα και του Ανταρσυα, να συνασπίζονται σε μια λασπολογική-ψηφοθηρική βάση, όχι ενάντια στη χούντα των τραπεζιτών, στο μνημόνιο, την τρόικα και όλα αυτά που μας μαυρίζουν τη ζωή, αλλά ενάντια στο Κίνημα μας.
Ενώ στην αρχή πίστεψαν, ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δε θα είχε την οργανωτική δυναμική να συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές όπως μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες είχε αποφασίσει, η συνέχεια τους διέψευσε.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ξεπέρασε όλες τις αντιξοότητες χάρη στην ορμή και το πάθος των εκατοντάδων συναγωνιστών ανά την Ελλάδα που αγωνίστηκαν για να πετύχει αυτός ο στόχος. Αποτέλεσμα: Η πανελλαδική κάθοδος του Κινήματος Δεν Πληρώνω με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές.
Η πρώτη αντίδραση των κομμάτων αυτών ήταν να προσπαθήσουν να προσεταιριστούν το Κίνημα Δεν Πληρώνω κάνοντάς σε μέλη μας παρασκηνιακές προτάσεις συνεργασίας.
Η προσπάθειά τους αυτή δεν καρποφόρησε.
Δυστυχώς, η ψηφοθηρική τους λογική, τους οδήγησε σε νέο ατόπημα. Τα "κινήματα" σφραγίδες που είχαν δημιουργήσει στα κομματικά τους γραφεία και τα οποία εδώ και πολύ καιρό βρίσκονταν σε ύπνωση , τα οποία απαρτίζονταν από κάποια γνωστά κομματικά τους στελέχη, αποφάσισαν να συντάξουν μία κατάπτυστη ανακοίνωση ενάντια στο Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Συγκεκριμένα το "κινημα τρία δεν"(ανταρσυα-συριζα), το "κινημα διοδια στοπ"(συνασπισμος-κοε) μαζί με την ύποπτη ομάδα ινφο, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εργολάβους που αναλαμβάνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, εξαπέλυσαν έναν ανήθικο πόλεμο λάσπης ενάντια στο Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Στο όνομα των εκατοντάδων δράσεων του Κινήματος Δεν Πληρώνω σε όλα τα μέτωπα, των δεκάδων μηνύσεων-αγωγών-διώξεων που έχουν δεχθεί τα μέλη μας από το κράτος και τους μεγαλοεργολάβους, την ώρα που κάποιοι απλά έκαναν μικροκομματικά σχέδια επί χάρτου στα πολιτικά τους γραφεία για το πώς θα καπηλευθούν το Κίνημα προς όφελος των κομμάτων τους, απαντάμε ότι σε αυτόν τον αποπροσανατολιστικό πόλεμο λάσπης δε θα αναμειχθούμε.
Το ποιοι είμαστε το φανερώνουν οι δράσεις μας και όχι τα λόγια μας ή οι σφραγίδες μας.

Η απόφαση του Κινήματος Δεν Πληρώνω να κατέβει, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ στις εκλογές, και να διατρανώσει ότι σε περίπτωση που μπει στη Βουλή, όλη η κρατική επιχορήγηση θα επιστρέφει μέχρι τελευταίο ευρώ στο λαό, ξεγύμνωσε και πόνεσε πολλούς κρατικοδίαιτους-δήθεν αντισυστημικούς.
Καλούμε τους "συντρόφους" του Συριζα και του Ανταρσύα να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων στο όνομα των οποίων μιλάνε.
Ας καταλάβουν ότι ο εχθρός δεν είναι το Κίνημα Δεν Πληρώνω αλλά το κράτος των εκμεταλλευτών.
Οι εκλογές είναι μόνο μία στιγμή στην πάλη του λαού!
Αν κάποιοι τις θεωρούν αυτοσκοπό και είναι διατεθημένοι να συμμαχήσουν με το σατανά προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν μερικά ψηφαλάκια, τότε το παιχνίδι το έχουν ήδη χάσει!
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα του στο δρόμο που έχει ήδη εδώ και τρία χρόνια χαράξει, ενάντια σε αυτό το βάρβαρο σύστημα εκμετάλλευσης, ενάντια σε μνημόνια, τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβους και το πολιτικό τους προσωπικό.
Καλούμε το λαό να ψηφίσει και να αγωνιστεί μαζί με το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Αντεπίθεση τώρα για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012
Ένα ρητό λέει πως αν οι εκλογές άλλαζαν την κοινωνία , θα ήταν παράνομες. Η αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια το αποτέλεσμα των εκλογών χειραγωγείτο , ώστε τα γνωστά κόμματα εξουσίας να μπορούν ανενόχλητα , σαν σαράκι ,να υποσκάπτουν τα θεμέλια της κοινωνίας εξυπηρετώντας ταυτόχρονα σκοτεινά συμφέροντα . Τα τελευταία χρόνια ο λαός συνειδητοποίησε , την πραγματικότητα. Αυτό αποτελεί απειλή για το σάπιο πολιτικό σύστημα . Η χειραγώγηση του λαού γίνεται πια δυσκολη . Ο κάθε συνειδητός πολίτης πρέπει να αποδυναμώσει όλους αυτούς που του στερούνε το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρέπεια. Με τους εξουσιαστές αποδυναμωμένους η δράση μας αποκτά πολλαπλάσια δυναμική ανατροπής. Πρεπει να δώσουμε σε ολους αυτους που μας στέρησαν το δικαίωμα στην ζωή ενα ισχυρό πολιτικό χαστούκι , στελνοντας τους στον καιάδα της ιστορίας . Για αυτό στις εκλογές επιλέγουμε έντιμους ανθρώπους που εχουν αποδειξει με τις δρασεις τους ότι είναι γνήσιοι και μάχονται για τις ανθρώπινες αξίες . Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι άνθρωποι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Δύναμη μας το δίκαιο, όπλο μας η αλληλεγγύη και το έχουμε δείξει στην πράξη . Στήριξε το δίκαιο αγώνα μας , δώσε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να μαχόμαστε . Γιατι στις εκλογές της 6ης Μαιου θα δώσουμε το παρόν . Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Διαβάστε ολόκληρη την πολιτική "παρακαταθήκη" του Σάββα Μετοικίδη, του δασκάλου που έβαλε τέλος στη ζωή του το Σάββατο στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

«ΒΙΑ είναι να δουλεύεις 40 χρόνια για ψίχουλα και να αναρωτιέσαι αν ποτέ θα βγεις στη σύνταξη.

ΒΙΑ είναι τα ομόλογα, τα κλεμμένα ασφαλιστικά ταμεία, η χρηματιστηριακή απάτη.

ΒΙΑ είναι να αναγκάζεσαι να παίρνεις ένα στεγαστικό δάνειο που τελικά το πληρώνεις χρυσό.

ΒΙΑ είναι το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη να σε απολύει όποια στιγμή θέλει.

ΒΙΑ είναι η ανεργία, η προσωρινότητα, τα 700 ευρώ με ή χωρίς ένσημα.

ΒΙΑ είναι τα εργατικά «ατυχήματα», επειδή τα αφεντικά περιορίζουν τα εξόδά τους εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων.

ΒΙΑ είναι να παίρνεις ψυχοφάρμακα και βιταμίνες για να ανταπεξέλθεις στα εξαντλητικά ωράρια.

ΒΙΑ είναι να είσαι μετανάστρια, να ζεις με το φόβο ότι θα σε πετάξουν ανά πάσα στιγμή έξω από τη χώρα και να βιώνεις μια διαρκή ανασφάλεια.

ΒΙΑ είναι να είσαι ταυτόχρονα μισθωτή, νοικοκυρά και μάνα.

ΒΙΑ είναι να σου πιάνουν το κώλο στη δουλειά και να σου λένε «Χαμογέλα ρε τι σου ζητάμε;»

Αυτό που ζήσαμε εγώ το ονομάζω εξέγερση. Κι όπως κάθε εξέγερση μοιάζει με πρόβα εμφυλίου, μυρίζει καπνιά, δακρυγόνα και αίμα. Δεν τιθασεύεται εύκολα και δεν καπελώνεται. Πυρπολεί συνειδήσεις, αναδεικνύει και πολώνει αντιθέσεις, υπόσχεται στιγμές, έστω, συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Ιχνηλατεί ατραπούς για την κοινωνική απελευθέρωση.

Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στις μητροπόλεις του χάους! Βάλτε πόρτες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού στα σπίτια σας, ανοίξτε την tv και απολαύστε το θέαμα. Η επόμενη εξέγερση θα είναι σίγουρα σφοδρότερη, όσο θα προχωράει η σαπίλα αυτής της κοινωνίας… Ή βγείτε στους δρόμους δίπλα στα παιδιά σας, απεργήστε, τολμήστε να διεκδικήσετε τη ζωή που σας κλέβουν, να θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξατε νέοι που θελήσατε ν’ αλλάξετε τον κόσμο».

Σάββας Μετοικίδης

Πηγή: Pekp.gr
Φίλοι αγωνιστές χαίρετε.
Παρακολουθώ και συμμετέχω στις δράσεις του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, για πάνω από τρία έτη, όταν ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια της "ιδιωτικοποίησης" των εθνικών οδών, με άλλα λόγια του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου και των βασικών υποδομών αυτού του τόπου σε ελληνικά και ξένα μονοπώλια. Παρά το μειονέκτημα της επαρχίας, η οποία είναι μονίμως αποκλεισμένη από τα "κέντρα αποφάσεων" και ελαφρώς κλεισμένη στον μικρόκοσμό της, θέλω να πιστεύω ότι ο κάθε ένας μας με τις μικρές του δυνάμεις βοηθάει είτε στον εργασιακό του χώρο, είτε στις προσωπικές του επαφές, για την συνειδητοποίηση αυτού του τραγικά απατημένου λαού, ο οποίος παραμυθιάστηκε με επαγγελματικό τρόπο από λογής-λογής κυκλώματα, δημοσιογραφικά, συνδικαλιστικά, οργανωσιακά και βεβαίως κομματικά.
Με ικανοποίηση έμαθα για την κάθοδο του κινήματος στον στίβο της εκλογικής μάχης, γεγονός το οποίο προσπαθώ να προωθήσω όπου και όπως μπορώ. Επειδή σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με εκπροσώπους του κινήματος μου γνωστοποίησαν ότι υπάρχει κάποιο έντυπο υλικό, το οποίο μπορεί να φτάσει στα χέρια μου, είτε εντύπως είτε ηλεκτρονικώς, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε για τον τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει εφικτό.
Επίσης ετοιμάζω μία καταγγελία για την υπερτιμολόγηση την οποία υφίστανται χιλιάδες πολίτες της περιφερείας του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι μετά την ένταξή τους στον περίφημο "Καλλικράτη" είδαν τους λογαριασμούς της ύδρευσης να υπερδιπλασιάζονται σε ποσό και την ποιότητα του παρεχομένου νερού να παραμένει σταθερά χάλια, όπως ήταν στις πρώην κοινότητες όπου ανήκαν. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχω έτοιμο το κείμενο, για να το αναρτήσετε (εάν σας είναι ικανοποιητικό) και στην ιστοσελίδα σας.
Με τις καλύτερες αγωνιστικές μου ευχές.
Ευχαριστώ,

Στυλιανός Δ
Πάτρα
  • Blogroll

  • Blog Archive