Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ήττα κατά κράτος της τάσης Λαφαζάνη. Απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις του

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιουλίου 13, 2013
Σε καθαρή επικράτηση της πλευράς του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως εξελίσσεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, κατά τη διαδικασία των ψηφοφοριών απορρίφθηκαν όλες οι τροπολογίες της «Αριστερής Πλατφόρμας» της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Νωρίς υπερψηφίστηκε και η ιδρυτική ιδεολογική διακήρυξη του κόμματος και στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία ψήφισης τροπολογιών για τις προγραμματικές θέσεις του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, το σώμα των συνέδρων αποφάσισε να απορρίψει όλες τις τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας που αφορούσαν σε:...

- Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις: Με την τροπολογία της η Αριστερή πτέρυγα ζητούσε να προβλέπεται η ακύρωση των δανειακών συμβάσεων και η μονομερής διαγραφή χρέους. Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο
-Πολιτική των συμμαχιών: Η «μειοψηφία» αξίωνε Αριστερή κυβέρνηση με ΚΚΕ ή άλλες δυνάμεις κυρίως της «αριστερής» πλευράς, τη στιγμή που η ηγεσία ανοίγει τη βεντάλια των συνεργασιών με δυνάμεις προερχόμενες από την κεντροαριστερά ή και την κεντροδεξιά.
-Ιδιωτικοποιήσεις:
Ξεκάθαρη γραμμή των «σκληροπυρηνικών» της Κουμουνδούρου, συνιστούσε η εθνικοποίηση των τραπεζών, των επιχειρήσεων και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
«Ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας, αν στις εξέδρες του Συνεδρίου ήταν οι εκατομμύρια των απολυμένων και των ανέργων θα μας έλεγαν ότι 'είστε αλλού'» ανέφερε στην ομιλία του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γαβρίλης, υπογραμμίζοντας ότι «η δέσμευση στροφής μας στην κοινωνία είναι συνειδητή επιλογή».
Από την μεριά του ο Παναγιώτης Μαντάς δήλωσε ότι το ΔΗΚΚΙ σύμφωνα με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθεί, όπως δεν το έκανε «επί Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου».
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης απευθύνθηκε προς τον Μανώλη Γλέζο, λέγοντας πως «τιμούμε τον Μανώλη, αλλά πρέπει κι ο Μανώλης να τιμά τους άλλους, δεν μπορεί να λέει ότι θέλουμε να τους διώξουμε».
«Η αναγκαία προϋπόθεση για την νίκη μας είναι η εμπιστοσύνη του λαού στον ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και η εμπιστοσύνη καθενός μας στον σύντροφο» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε επίσης ότι δεν θα είναι υποψήφια προς εκλογή στη νέα ΚΕ του κόμματος.

  • Blogroll

  • Blog Archive