Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κάτι η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, κάτι τα πολλά νερά απο τις βροχές, οι πυκνοκατοικημένες περιοχές της Πάτρας, έχουν γεμίσει ποντίκια!

Δεν είναι μικρή μάλιστα η ανησυχία κατοίκων περιοχών όπου υπάρχουν ακαθάριστα οικόπεδα και πυκνή βλάστηση, για τους γιγάντιους αρουραίους που ...κόβουν βόλτες στους δρόμους, στους κάδους και στις αυλές των σπιτιών.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιοχές όπως το Μπεγουλάκι και η Εγλυκάδα, όπου εδώ και ημέρες σε κάθε δρόμο σχεδόν κείτεται και το κουφάρι ενός ποντικού.

Πολλοί κάτοικοι μάλιστα έχουν βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης αφού τα ποντίκια ροκάνισαν καλώδια μηχανών και αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να τρέχουν στα συνεργεία για να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Οι ειδικοί αποδίδουν την έξαρση του προβλήματος στις κλιματολογικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και τονίζουν οτι η αύξηση των πληθυσμών των τρωκτικών οφείλεται στην υγρασία και την αύξηση της θερμοκρασίας.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουν οτι οι αρχές αλλά και οι πολίτες θα πρέπει να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα και να συνεργάζονται για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης τρωκτικών.

Στα μέτρα που προτείνονται, η παρέμβαση ειδικών συνεργείων σε εστίες ανάπτυξης τρωκτικών, η απομάκρυνση άχρηστων υλικών, μπαζών και απορριμμάτων από ανοιχτούς χώρους, οικόπεδα, χώρους πρασίνου και πλατείες, η περίφραξη των οικοπέδων για να μην πετούν σκουπίδια οι κάτοικοι, η λήψη μέτρων για την εξυγίανση των εγκαταλειμμένων κτιρίων, το τακτικό μάζεμα των οικιακών σκουπιδιών και η απομάκρυνση παλαιών αυτοκινήτων.


thebest
  • Blogroll

  • Blog Archive