Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κινέζικο «μπλόκο» για τον Φύσσα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016
Μνημείο Παύλου Φύσσα Ο ΟΛΠ (Cosco) αρνήθηκε, για λόγους... ασφαλείας, να παραχωρήσει τον χώρο δίπλα από την Πέτρινη Αποθήκη στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τη διεξαγωγή συναυλίας προς τιμήν του Παύλου Φύσσα 
 
Τρία χρόνια συμπληρώνονται την....
Κυριακή από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Αμφιάλη. Η οικογένεια του Παύλου, οι φίλοι του, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αλλά και δεκάδες σωματεία, οργανώσεις και συνδικάτα έχουν προγραμματίσει για το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου σειρά εκδηλώσεων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προγραμμάτιζε να διοργανώσει την Κυριακή συναυλία προς τιμήν του Παύλου στον χώρο δίπλα από την Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά. Για τον λόγο αυτό με έγγραφη αίτησή του ζήτησε από τον ΟΛΠ τον συγκεκριμένο χώρο, εξηγώντας τι ακριβώς σχεδιάζει να διοργανώσει.
Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ (από τον Αύγουστο έχει αναλάβει επίσημα τη διοίκηση του Οργανισμού η Cosco) απάντησε στο αίτημα του δήμου αρνητικά, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας». Η απάντηση του ΟΛΠ όπως αυτή έχει αναρτηθεί στο site του δήμου είναι:
«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κ.λπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας».
Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, μετά την αρνητική απάντηση που έλαβε από τον ΟΛΠ, δήλωσε:
«Στη δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεών μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχειά της.
Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην Cosco και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας, που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με τον δικό τους ιδρώτα, με τον δικό τους κόπο.
Δηλώνουμε ότι ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».
Η συναυλία πάντως στη μνήμη του Παύλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου αλλά σε άλλο χώρο, που πιθανότατα θα είναι στο Καστράκι απέναντι από την πύλη Ε1.
Να σημειωθεί ότι στον χώρο δίπλα από την Πέτρινη Αποθήκη δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συναυλία. Πολλές φορές έχουν γίνει συναυλίες και από τον Δήμο Πειραιά, αλλά και από άλλους φορείς, χωρίς ποτέ να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Συναυλία σε αυτό τον χώρο έχει δοθεί ακόμα και κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ το 2015.

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive