Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μια ευχάριστη έκπληξη αλληλεγγύης στα χρόνια του ατομισμού

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2016
Σήμερα το πρωί   μελετούσαμε, στα γραφεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τις δικογραφίες για τις δίκες που μας ήρθαν για τα δικαστήρια Λαμίας τον Σεπτέμβρη (2 δίκες την ίδια μέρα! και την ίδια ώρα!! με τους ίδιους κατηγορούμενους!!!), ένα στη Λάρισα, 2-3 τον Οκτώβρη (Λαμία κλπ), 2 τον Νοέμβρη (Λαμία και Αθήνα- η αγωγή που μας ζητούν οι μεγαλοεργολάβοι 500.000 από τον καθένα μας) και πάει λέγοντας.
Καθώς τακτοποιούσαμε τις δικογραφίες τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά, στα γραφεία του Κινήματος χτυπούσαν συνεχώς από αθρώπους που ζητούσαν την βοήθεια μας για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούσαν.
Τα περισσότερα αφορούσαν σε επανασυνδέσεις ρεύματος, φτωχών οικογενειών, σε όλη την Ελλάδα.
Η ΔΕΗ έχει γίνει κυριολεκτικά απάνθρωπη και δεν υπολογίζει ούτε ανεργία, ούτε φτώχεια, ούτε γερατιά ούτε αρρώστια. Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός των ανθρώπων που ζητούσαν την συνδρομή μας.
Οι συναγωνιστές μας, με μύρια όσα προσωπικά προβλήματα (ανεργία, οικονομικές δυσκολίες, ασθένειες κλπ) με την ενεργό συμμετοχή εθελοντών ηλεκτρολόγων μελών και φίλων του κινήματος κάνυν ότι μπορούν προκειμένουν να δείξουν αλληλεγγύη στις  οικογένειες με τα πιο σοβαρά προβλήματα.
Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του Σύριζα, είδαμε μια απογοήτευση να πλανάται στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε όσους είχαν την ψευδαίσθηση ότι κάτι θα άλλαζε στην καθημερινότητα τους, μιας και ο Τσίπρας είχε τάξει παπάδες προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους.
Οι εθελοντές ηλεκτρολόγοι  που μας βοηθούσαν ιδιαίτερα στις δύσκολες περιπτώσεις επανασυνδέσεων άρχισαν να κλείνονται στο καβούκι τους, λυγίζοντας στο βάρος της αυτοσυντήρησης.
Εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε μόνο τηλεφωνήματα αιτούντων βοήθεια.
Σήμερα είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη.
Το τηλέφωνημα ήταν όχι από κάποιον άνεργο που ζητούσε βοήθεια.
Ήταν από κάποιον άνεργο που ήθελε να προσφέρει βοήθεια στο Κίνημα και έτσι στη κοινωνία.
Είστε  το Κίνημα Δεν Πληρώνω; μας ρώτησε η αντρική  φωνή από την άλλη γραμμή.
Είμαι ο Αντώνης από το Ηράκλειο Κρήτης, είμαι άνεργος και θέλω να προσφέρω στις επανασυνδέσεις ρεύματος στην περιοχή μου, μιας και έχω ειδικές γνώσεις.
Βλέπω γύρω μου τι συμβαίνει και θέλω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου.
Σήμερα αυτοί, αύριο εγώ.

Μεμιάς οι στημένες τρομοκρατικές  δικογραφίες μπήκαν στην άκρη και αρχίσαμε να συζητάμε για την αξία της αλληλεγγύης και το πόσο δυνατοι είμαστε αν καταλάβουμε τη δύναμη μας.
Όλα αυτά τα καθάρματα που διαφεντεύουν τις ζωές μας, ενώ αυτοί παίρνουν παχυλές αποζημιώσεις και μισθούς, είναι εύκολο να πεταχτούν από το σβέρκο μας.
Αρκεί ο λαός να ενωθεί και να στείλει στον καιάδα της Ιστορίας όλους αυτούς που κάνουν μαύρες τις ζωές μας.
Μπορούμε να γίνουμε αφέντες του εαυτού μας διώχνοντας κάθε έναν εξουσιαστή, μικρό ή μεγάλο

  • Blogroll

  • Blog Archive