Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η "δικαιοσύνη" είναι ταξική σε όλο τον πλανήτη.

 

Δύο χρόνια φυλάκιση για 30.000 θανάτους στους υπαίτιους βιομήχανους - οκτώ μήνες φυλάκιση για μια δήθεν σπασμένη μπάρα διοδίων (στο Βασίλη Παπαδόπουλο / κοινωνικούς αγωνιστές).

Ένα τραγικό παράδειγμα που χαράκτηκε στις μνήμες, τόσο όσων το έζησαν όσο και όσων το άκουσαν που είναι και το χειρότερο βιομηχανικό ατύχημα, έλαβε χώρα στο Μποπάλ της Ινδίας.

Το 1984 ο βιομηχανικός κολοσσός της Union Carbide γίνεται αιτία να χάσουν τη ζωή τους, απο διαρροή αερίων, 30.000 ατομα και να δηλητηριαστούν άλλες 500.000 ανθρώπινες ζωές, χωρίς να αναφερθούμε στις ανυπολόγιστες καταστροφές στο οικοσύστημα. 
Οι ένοχοι βρέθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν με ποινή- χάδι .... δύο ετών! 
Αυτή είναι η ταξική δικαιοσύνη στην Ινδία.

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο συναγωνιστής Βασίλης Παπαδόπουλος χωρίς να αποδειχθεί ούτε στο ελάχιστο η ενοχή του κατά τη ακροαματική διαδικασία, για μια σπασμένη μπάρα διοδίων του Μπόμπολα. 
Αυτή είναι η ταξική δικαιοσύνη στο Μπομπολιστάν.
Ας μη ξεχνάμε ότι η ίδια δικαιοσύνη είναι που αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας καθ' ομολογία τους δολοφόνοι.
Η δικαιοσύνη καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στην επόμενη δίκη στο Εφετείο Κορίνθου, μεθαύριο Τρίτη 7/2/17 όπου εκδικάζεται η έφεση του σ. Βασίλη Παπαδόπουλου (πάλι για... σπασμένη μπάρα). 
Στην πρωτόδικη απόφαση είχε καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

 
  • Blogroll

  • Blog Archive