Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2011


από την Νεολαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω (ομάδα επεξεργασίας θέσεων για τα ναρκωτικά)


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ KINHMATOΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Όλοι γνωρίζετε και έχετε νιώσει στην καθημερινότητά σας ότι ζούμε σε εποχές όπου τα φαινόμενα του κοινωνικού κανιβαλισμού, της εξαθλίωσης και της μιζέριας εντείνονται συνεχώς. Σχεδόν σε κάθε οικογένεια τα περισσότερα μέλη της ...
είναι άνεργα και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία καλλιεργεί τον ατομισμό και το κέρδος σε βάρος της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.
Σε τέτοιες εποχές κοινωνικής εξαθλίωσης ο λαός που δεν έχει να χάσει και πολλά καλείται να αντιδράσει. Οι κάτοχοι της εξουσίας αναμένουν μια τέτοια αντίδραση και έχουν λάβει τα μέτρα τους. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους είναι σε επιφυλακή. Η καταστολή βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στις άμεσες δολοφονικές επιθέσεις των ματ και στην διάχυτη αστυνομοκρατία, αλλά και στην έμμεση καταστολή μέσω των ιδεολογικών μηχανισμών του συστήματος. Πνευματική και ιδεολογική καταστολή για παράδειγμα αποτελεί η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα ιδεολογικά πρότυπα που πλασάρονται στην κοινωνία, ο χουλιγκανισμός, η θρησκεία, η μόδα, ο τρόπος διασκέδασης, τα ναρκωτικά κ.α. Αυτό που θέλουν λοιπόν οι εκμεταλλευτές μας και τα τσιράκια τους είναι να μας βυθίσουν σε μία ακίνδυνη γι’ αυτούς νωχελικότητα. Αυτή η ακίνδυνη νωχελικότητα αναπαράγεται μέσω της κατευθυνόμενης βιομηχανίας των ναρκωτικών.
Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η χρονική συγκυρία στην οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της χρήσης των ελαφρών ναρκωτικών. Είναι η συγκυρία που γεννά απελπισμένους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθώντας να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο καταφεύγουν στην εύκολη λύση των ναρκωτικών.
Όπως και στη χρεωκοπημένη Αργεντινή του 2001, έτσι και στη χρεωκοπημένη Ελλάδα του 2011 η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο λαϊκός αναβρασμός και οι εξεγερσιακές τάσεις της νεολαίας οδήγησαν με διαφορά μιας δεκαετίας τις κυβερνήσεις των δύο χωρών στην εφαρμογή ενός παρόμοιου αντιδραστικού σχεδίου. Στην Αργεντινή η νομιμοποίηση των ναρκωτικών οδήγησε μία ολόκληρη γενιά νέων στο λήθαργο, καθιστώντας την αποσβολωμένη μπροστά στα βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα που περνούσε η κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ίδια «πετυχυμένη» για το κράτος συνταγή. Τα κίνητρα της απελευθέρωσης των ναρκωτικών δεν είναι η δημιουργία μίας πιο «ελεύθερης» και «εκδημοκρατισμένης» κοινωνίας όπως επικαλούνται, αλλά η δημιουργία μιας νεολαίας-ζόμπι η οποία στην πολύ κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε θα είναι δέσμια στην εξάρτησή της και δε θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και της νεολαίας ασυμβίβαστο και ανατρεπτικό. Η πολιτική και κοινωνική στόχευση του κινήματος κατατείνει στην ανάπτυξη ενός μαζικού ανεξάρτητου νεολαιίστικου κινήματος ανυπακοής και ανατροπής. Με την έννοια αυτή το κίνημά μας τάσσεται αντιμέτωπο σε κάθε προσπάθεια ύπνωσης και εξάρτησης της νεολαίας με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών αποτελεί ένα νομοσχέδιο κατάπτυστο το οποίο πρέπει να ανατραπεί μαζί με την κυβέρνηση και τους εντολοδόχους της.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
kinimadenplirono.eu - oxidiodia.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive