Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Υποκλοπές εκατομμυρίων sms από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Απριλίου 06, 2013

Η κύρια υπηρεσία αντικατασκοπίας στη Γερμανία, BND, υποκλέπτει και ελέγχει εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα ετησίως. Ωστόσο, μόνο 290 ύποπτα sms εντοπίστηκαν το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Η υπηρεσία αντικατασκοπίας BND χρησιμοποιεί λογισμικό που ...
φιλτράρει ηλεκτρονικά μηνύματα και ορισμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλιεύοντας λέξεις - κλειδιά που αναφέρονται συχνά σε υποθέσεις τρομοκρατίας, λαθρεμπορίου όπλων και εμπορίας ανθρώπων.

«Οι όροι που ερευνώνται αποτελούν ένα κριτήριο επιλογής για τον εντοπισμό ορισμένων τύπων απειλών. Μόνον μία περιορισμένη μερίδα διεθνών τηλεπικοινωνιακών μηνυμάτων υπόκεινται σε έρευνα από την BND», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου.
 
Το 2010 έγιναν 38 εκατ. υποκλοπές, είπε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι το 2011 περιορίστηκε η συγκεκριμένη πρακτική, καθώς «βελτιώθηκε η διαδικασία αυτόματης επιλογής».
 
Η επίσημη έκθεση που δημοσίευσε η κοινοβουλευτική επιτροπή για τις μυστικές υπηρεσίες αναφέρει πως το 2011 υπεκλάπησαν 2,9 εκατ. μηνύματα, αλλά μόλις 290 εξ αυτών περιείχαν «υλικό σημαντικό για την αντικατασκοπία».
 
Η ΒΝD είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των μηνυμάτων που εκπέμπονται προς και από τη Γερμανία, στο πλαίσιο της αποστολής της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
  • Blogroll

  • Blog Archive