Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΤΑΙ , ΔΕΝ ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Μαρτίου 08, 2011

Πιστοί στην παράδοση τους οι κκ Παπαχελάς και Τέλογλου έθεσαν την χθεσινή εκπομπή τους στο Σκάι , για τα διόδια, στην υπηρεσία των "δεινοπαθούντων" μεγαλοεργολάβων. Παρουσίασαν να μιλούν εξ ονόματος του πανελλαδικού μας κινήματος κάποιους περιστοιχίζοντες τον κατά τα άλλα σεβαστό Μανώλη Γλέζο.
Θέλησαν έτσι να υποδηλώσουν ότι το κίνημα μας έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα , συνεπικουρώντας την προσπάθεια του Γιωργάκη να μας χρεώσει στον Σύριζα.
Από την άλλη η εκπομπή δεν φιλοξένησε, πλην μιας περίπτωσης ενός συναγωνιστή από την Φθιώτιδα , το Πανελλαδικό μας κίνημα που παλεύει αδιάλακτα εδώ και 16 μήνες για την κατάργηση όλων των διοδίων.
Ακόμη και ο "τεχνικός σύμβουλος της Συντονιστικής επιτροπής Φορέων ΒΑ Αττικής" παραδέχτηκε στην εκπομπή ότι αυτός πληρώνει διόδια!!
Βέβαια όσο και άν προσπάθησαν με συμβιβασμένους δήθεν "εκπροσώπους" του κινήματος να θολώσουν τα νερά δεν μπόρεσαν οι κκ δημοσιογράφοι να κρύψουν από την κάμερα τους εκατοντάδες αγωνιστές των Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, με σύνθημα στα πανό τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ και έμβλημα τα ενωμένα μικρά ψαράκια που κηνυγάνε το μεγάλο.
Η εκπομπή εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο ουσιαστικά των πολυεθνικών εταιριών που όμως δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό τους και τα αδιέξοδα του συστήματός τους, όταν έφτασε ο εκπρόσωπος των εταιριών να παραδεχθει: "Να κοιτάξουμε να περισώσουμε ότι μπορούμε".
Αυτή η λογική , του να αρπάξουμε ότι μπορούμε, των εταιριών εκμετάλλευσης , είχε σαν αποτέλεσμα στο να αποκλειστούν χιλιάδες ταξιδιώτες,στην επιστροφή της καθαρής Δευτέρας, στις εθνικές οδούς με το πρώτο χιόνι.
Ουρές, άνω των 15 χιλιομέτρων, σχηματίστηκαν στα διόδια των Αφιδνών, εξαιτίας της αδιαφορίας της εκμεταλλεύτριας εταιρίας να διατηρεί βατό τον εθνικό μας δρόμο.
Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχτηκαν μέλη των επιτροπών του κινήματος μας απο αγανακτισμένους οδηγούς που κατήγγειλαν ότι η εταιρία παρότι τόσο αμελής στην υποχρέωση της να διατηρεί ανοικτό τον δρόμο ήταν , αντίθετα, τρομερά επιμελής στην είσπραξη, απο τους καταταλαιπωρημένους επιβάτες, του χαρατσιού των διοδιών.
Ήταν πολυ ατυχής για τους δημοσιογραφούντες του Σκάι, η σύμπτωση της παρουσίασης της εκπομπής τους την ίδια μέρα με τον αποκλεισμό των εθνικών οδών.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τον Άνθρωπο. Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μας θεωρεί πρόβατα για άρμεγμα. Οργανωνόμαστε και παλεύουμε για Ελέυθερους δρόμους για όλους. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

www.oxidiodia.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive