Τρίτη 6 Απριλίου 2010

tvxs :Παράνομη παρακράτηση οδηγού από υπάλληλο των διοδίων Ελευσίνας

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τρίτη, Απριλίου 06, 2010

Παράνομη παρακράτηση οδηγού από υπάλληλο των διοδίων Ελευσίνας

http://tvxs.gr/news
Καλλιόπη Αλαχούζου
Ανήμερα το Πάσχα, υπάλληλος της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια Ελευσίνας, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, παρεμπόδισε την κίνηση στο όχημα οδηγού που αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια, ακόμα και μετά την καταγραφή του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, όπως προβλέπει η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Για το εξωφρενικό συμβάν μίλησε στο tvxs.gr ο Βασίλης Παπαδόπουλος από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Διόδια στις Αφιδνές.

Μετά την άρνηση του πολίτη να καταβάλλει το αντίτιμο των διοδίων, η υπάλληλος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα και έβαλε έναν κώνο πίσω από το αυτοκίνητο του οδηγού, μη επιτρέποντάς του να συνεχίσει το δρόμο του. Ο ίδιος ο πολίτης κάλεσε την Τροχαία, η οποία έφτασε επιτόπου ύστερα από μία ώρα. Στη συνέχεια, τόσο η υπάλληλος της εταιρείας, όσο και ο οδηγός με τη σύζυγό του, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας, όπου ο οδηγός μήνυσε την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, η οποία με τη σειρά της μήνυσε τον οδηγό για... συκοφαντική δυσφήμηση! Όλοι οι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 23.00 το βράδυ, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου των Επιτροπών Διόδια ΣΤΟΠ.

«Ο πολίτης έκανε μήνυση στην υπάλληλο και την προϊσταμένη, γιατί ήθελε να περάσει ελεύθερα μετά την καταχώρηση του αριθμού του από την εταιρία των διοδίων. Είπε ‘εγώ παίρνω το ρίσκο, αν θέλετε κάντε τις νόμιμες διαδικασίες’ – οι οποίες είναι να του στείλουνε απλώς μια ειδοποίηση για να πληρώσει πρόστιμο, κι όχι οτιδήποτε άλλο μέσω της Εφορίας ούτε μέσω κάποιων δημοσίων υπηρεσιών» εξηγεί στο tvxs.gr ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Διόδια στις Αφιδνές.

«Ο άνθρωπος βεβαίως μετά την καταχώρηση του αριθμού του ήθελε να προχωρήσει στη δουλειά του αλλά αυτοί δεν τον αφήνανε. Εκβιαστικά τελείως, οι υπάλληλοι αυτοί, παρεμπόδισαν την κυκλοφορία του, την ελεύθερη μετακίνησή του. Μάλιστα, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου ο οδηγός υπέβαλε μήνυση ενώ του έκαναν μήνυση και αυτοί [από τη εταιρεία] για συκοφαντική δυσφήμηση, πράγμα το οποίο ήταν εξωφρενικό, πασχαλιάτικα να ταλαιπωρείται και να χάσει όλη τη μέρα του ο άνθρωπος, και ήταν και η μέρα της γιορτής του» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Είναι ένα απαράδεκτο συμβάν, σταματήσανε ένα συμπολίτη μας, ο οποίος κάποια στιγμή είπε ‘φτάνει πια, δεν πληρώνω’, γιατί πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, πληρώνουμε σε ένα δρόμο χιλιοπληρωμένο, πληρώνουμε φόρους, πληρώνουμε φόρους στα καύσιμα. Θεώρησε ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας να πληρώνουμε γι’ αυτούς τους δρόμους πλέον, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν παρέχουν καμία ασφάλεια» υπογραμμίζει το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τα Διόδια στις Αφιδνές.

Το κίνημα ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες και, όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτό, αρνούμενοι να πληρώσουν τα διόδια. «Ο κόσμος έχει πια βαρεθεί να πληρώνει, ‘δεν πληρώνω διόδια – δεν πληρώνω την κρίση τους’, υπάρχει ένας συμβολισμός πλέον σε αυτό. Όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν ανεχόμαστε τις μπάρες στη ζωή μας πια, μας βάζουν μπάρες παντού, δεν μπορούμε να έχουμε άλλες μπάρες στη ζωή μας. Με αυτή την έννοια και με αυτή τη λογική, δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό της μπάρας. Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αυτό που δεν ανεχόμαστε όμως είναι να μας πιάνει κανείς από το λαιμό και να μας εκβιάζει, αυτό το πράγμα έμμεσα είναι μια ληστεία», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
  • Blogroll

  • Blog Archive