Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ελευσίνα: Υπάλληλος εγκλώβισε οδηγό επειδή δεν πλήρωνε τα διόδια

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τρίτη, Απριλίου 06, 2010
ΗΜΕΡΗΣΙΑ on line
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=26841149

Πάνω από 100 άτομα, σε καθημερινή βάση, επιλέγουν να μην πληρώσουν διόδια, κυρίως στον σταθμό του Ρίου στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, που θεωρείται καρμανιόλα.Ένα παράξενο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας. Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας -και μάλιστα γυναίκα- εγκλώβισε οδηγό που αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο, κρατώντας τον όμηρο για πάνω από μία ώρα μέχρι να φτάσει η Τροχαία!

Γύρω στις 5 το απόγευμα της 4ης Απριλίου, οδηγός μαζί με τη σύζυγό του έφτασε στον σταθμό και δήλωσε στην υπάλληλο ότι αρνείται να πληρώσει διόδια. Σύμφωνα με τον νόμο σε τέτοιες περιπτώσεις ο αρμόδιος υπάλληλος καταγράφει τον αριθμό του αυτοκινήτου και ακολουθεί διαδικασία δικαστικής δίωξης σε βάρος του οδηγού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποτελεί συχνό φαινόμενο καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς πάνω από 100 άτομα, σε καθημερινή βάση, επιλέγουν να μην πληρώσουν διόδια, κυρίως στον σταθμό του Ρίου στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, που θεωρείται καρμανιόλα. Ανάμεσά τους πολλοί αλλοδαποί, που επικαλούνται τις προδιαγραφές που θέτουν οι κοινοτικές οδηγίες.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπάλληλος κρατούσε την μπάρα κατεβασμένη και εμπόδισε την κίνηση του οχήματος, τοποθετώντας έναν κώνο στο πίσω μέρος. Ειδοποιήθηκε η Τροχαία και τελικά η υπάλληλος, ο οδηγός και η σύζυγός του κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα της Μάνδρας. Ο οδηγός υπέβαλε μήνυση κατά της κοινοπραξίας, αλλά η εταιρεία ανταπέδωσε, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Blogroll

  • Blog Archive