Σάββατο 12 Μαρτίου 2011



Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε!
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους!

Από το 2008 που άρχισε να γίνεται αισθητή η παγκόσμια οικονομική κρίση στην χώρα μας δεχτήκαμε και δεχόμαστε όλοι ένα μπαράζ επιθέσεων σε κάθε πλευρά της ζωής μας. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, απολύσεις και μαζική ανεργία από την μια, αυξήσεις τιμών και φόροι επί φόρων από την άλλη.
Όλα αυτά βέβαια για τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους μικρομεσαίους, γιατί για το μεγάλο κεφάλαιο βέβαια αυτά δεν ισχύουν. Αντίθετα, η τωρινή κυβέρνηση -αλλά και οι προηγούμενες- δεν χάνει ευκαιρία να του χαρίζει πρόστιμα, να του κάνει φοροελαφρύνσεις, και γενικότερα χίλιες δυο άλλες ευκολίες για να μπορεί ευκολότερα να κερδοσκοπεί πάνω στις πλάτες μας.
Έτσι και στις εθνικές οδούς, οι οποίοι παραχωρήθηκαν στο πολυεθνικό κεφάλαιο από την κυβέρνηση ΝΔ και με την σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια άπειροι σταθμοί διοδίων, περικυκλώνοντας μέχρι και ολόκληρα χωριά!
Τώρα σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια, τα οποία στην πραγματικότητα είναι ένας κεφαλικός φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρείες.
Αυτό το μέλλον μας επιφυλάσσουν οι αρχιτοκογλύφοι του κεφαλαίου με τις κυβερνήσεις τους, μια ζωή
κλεμμένη όπου θα πληρώνουμε χαράτσι για το οτιδήποτε, από διόδια στον δρόμο μέχρι εισιτήριο στα νοσοκομεία· με μισθούς πείνας, ανύπαρκτη ασφάλιση και συντάξεις μετά θάνατον. Φτάνει πια!
Αυτό ακριβώς φώναξαν κάποιοι άνθρωποι που μια μέρα βρέθηκαν περικυκλωμένοι από διόδια και διαπίστωσαν ότι για να πάνε στις δουλειές τους -ή απλώς για έναν καφέ- ήπρεπε να πληρώνουν χαράτσι στις πολυεθνικές που ελέγχουν τους δρόμους, και ξεκίνησαν το κίνημα “Δεν πληρώνω διόδια”.
Από την βορειοανατολική Αττική το κίνημα πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την χώρα και τώρα πια, με 17 μήνες ζωής, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στα ΜΜΜ και στο χαράτσι των εισιτηρίων στα νοσοκομεία και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε ένα γενικότερο “Δεν Πληρώνω”, δεν πληρώνουμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.
Δεν τους έχουμε ανάγκη στην τελική, ενώ αυτοί χωρίς εμάς, χωρίς τους εργαζομένους που
παράγουν τον πλούτο τον οποίο αυτοί καρπώνονται, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τέτοια παράσιτα, έτοιμα να θυσιάσουν τον κόσμο ολόκληρο για να μην χάσουν ούτε σταγόνα από τα κέρδη τους, τί να τα κάνουμε;
Μπορούμε να φτιάξουμε την κοινωνία και χωρίς αυτούς, μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει πια η εκμετάλλευση και η φτώχεια, όπου όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν από τον πλούτο της κοινωνίας και θα υπάρχει πραγματική ελευθερία.
Αρνούμαστε λοιπόν να πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη
ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού. Διεκδικούμε τα πάντα και τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε την ζωή μας.
Στον αγώνα αυτόν που το κίνημα μας είναι πάνω από ένα χρόνο στους δρόμους, με πρωτοφανείς και πρωτότυπες δράσεις («Πάμε ΔΕΘ - σηκώστε τις μπάρες», «Τριπλό by pass», «Στείλτε τον Γιωργάκη απ΄ τον παράδρομο», την πανελλαδική διαδήλωση στο Σύνταγμα της 1/3 σε συντονισμό με άλλα κινήματα από τα κάτω, όπως ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού, εργαζομένους στα ΜΜΜ, αυτοκινητιστές κλπ., και δεκάδες άλλες)
χαράξαμε κάποιες αρχές πάνω στις οποίες κινούνται οι επιτροπές αγώνα.
Οι 5 αυτές αρχές συνοψίζονται στα εξής :
1.Παλεύουμε για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
2.Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ σαν μερικότερο
χαρακτηριστικό του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
3.Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους, γραμματείς και
φαρισαίους.
4.Στο κίνημα μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν, εκτός από φασίστες και ρατσιστές
5.Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων, των μεταναστών, των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή.
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να πάρετε μέρος στον αγώνα μας και να συμμετέχετε ενεργά στην Ανοιχτή Συνέλευση Θεσσαλονίκης “Ελεύθεροι Δρόμοι” και σε κάθε κατά τόπους Επιτροπή Αγώνα “Δεν Πληρώνω”.
Ανοιχτή Συνέλευση Θεσσαλονίκης “Ελεύθεροι Δρόμοι”
Πανελλαδικό Συντονιστικό “Δεν Πληρώνω”
www.oxidiodia.gr, epitropes2010@gmail.com
  • Blogroll

  • Blog Archive