Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΒΟΛΟΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Posted by μέλος Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

11 ΜΑΗ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ (10πμ)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Παίρνουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας!

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας είναι το πρόγραμμα αποσταθεροποίησης της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων, το πρόγραμμα αυτών που πούλησαν (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ) πριν 4 χρόνια τους δημόσιους δρόμους στους ιδιώτες εργολάβους, είναι το πρόγραμμα των διεθνών τοκογλύφων, το πρόγραμμα τους διεθνούς κεφαλαίου. Είναι το πρόγραμμα κήρυξης του πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη και πρέπει να απαντηθεί με τα ίδια μέσα. Το κίνημα των διοδίων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ με την αδιαλλαξία και μαχητικότητά του έχει ανοίξει το δρόμο της οργάνωσης του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που έχουν καταπατηθεί χωρίς κανένα ενδοιασμό. Το κομβικό ερώτημα που έχει προκύψει είναι το ποιος θα πληρώσει τα χρέη του κεφαλαίου και η απάντησή μας είναι μια: Μόνον αυτοί!

Ακόμα και στο ζήτημα των διοδίων αποκαλύφθηκε, μετά τη κοινή συνέντευξη Ρέππα/Παπακωνσταντίνου, ότι μοναδικός σκοπός της εκχώρησής τους ήταν η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που μέρος του γεννήθηκε από τον τριπλασιασμό όλων των δημόσιων δρόμων που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί έστω και ένα ευρώ σε αυτούς που συσσώρευσαν το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος και έχουν προκαλέσει μια συστηματική αφαίμαξη κάθε οικονομικού πόρου που προέρχεται από τη δουλειά μας;

Απορρίπτουμε αργεντινοποίησης της χώρας. Απορρίπτουμε κάθε ιδιωτικοποίηση που δίνει στο κεφάλαιο τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Απορρίπτουμε το ίδιο το δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκε από αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Ο κυνισμός των Ρέππα/Παπακωνσταντίνου, ότι με τα έσοδα από τα διόδια θα πληρωθεί (και τι άλλο;) το δημόσιο χρέος μόνο οργή μας προκαλεί και μας οδηγεί να συνειδητοποιήσουμε ότι για να φύγουν οι μπάρες από τη ζωή μας πρέπει πρώτα να φύγουν οι κυβερνήσεις των εργολάβων και των τραπεζιτών από τη ζωή μας και το ίδιο τους το σύστημα, «οι αγορές», ο καπιταλισμός.

Το ίδιο το σενάριο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας προκαλεί ρίγη στη πράσινη κυβέρνηση αλλά και σε όλο το μπλοκ εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων και τραπεζιτών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους. Καμιά μείωση διοδίων δεν πρόκειται να γίνει από τους κυβερνώντες και ζούμε πλέον μια περίοδο γενικευμένης αστάθειας με το φόβο των της μετάδοσης του αραβικού συνδρόμου στην ίδια την Ευρώπη.

Πριν 20 μήνες βγήκαμε στους δρόμους για να φύγουν οι μπάρες των διοδίων.

Σήμερα θέλουμε να φύγουν αυτοί που τις έβαλαν στους δρόμους. Να τους ανατρέψουμε.

Σήμερα θέλουμε μια κοινωνία χωρίς αυτούς και το σύστημά τους.

Για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση, καταπίεση και μπάρες στη ζωή μας.


Συμμετέχουμε στο 3ο Πανελλαδικό Συντονιστικό στην Αθήνα

ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 ΜΑΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (11πμ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

www.oxidiodia.gr

Ανοικτή συνέλευση κάθε Τετάρτη, 7.00μμ στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος

  • Blogroll

  • Blog Archive