Κυριακή 19 Ιουνίου 2011


Η απόφαση για κλείσιμο της εθνικής οδού στη γέφυρα του Μαρτίνου, μετετράπη σε άνοιγμα των διοδίων Τραγάνας.

Σε συνέλευση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ είχε αποφασιστεί το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου, στις 17/06/11 και 10:00 πμ.
Με αυτό τον τρόπο οι εργάτες της βαριάς αυτής βιομηχανίας, ήθελαν να γνωστοποιήσουν την αντίθεση τους στο ξεπούλημα της εταιρίας που μεθοδεύει η κυβέρνηση του Γιωργάκη, τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανάλαβε προς τους εγχώριους και ξένους τοκογλύφους.
Κατά την συγκέντρωση των εργατών στο Μαρτίνο επανεκτιμώντας την κατάσταση η διοίκηση των σωματείων αποφάσισε να μετατρέψει το κλείσιμο της οδού σε άνοιγμα των διοδίων στο ύψος της Τραγάνας.

Η απόφαση για το άνοιγμα υλοποιήθηκε από όλους ακόμα και από τους διαφωνούντες, που είχαν προβάλλει σοβαρές ενστάσεις για το αν θα έπρεπε να αλλάξουν, τα ΔΣ των σωματείων, απόφαση που πήρε Γενική Συνέλευση.
Ήταν σαφές σε όλους πως ο τρόπος που παραχωρήθηκαν οι δρόμοι έχει προκριθεί και για την παραπέρα εκχώρηση όλης της δημόσιας περιουσίας του λαού στους μεγάλο εργολάβους και μπάνγκστερς.

Σαφής και πρόθεση τους να το κάνουν «Κερατέα» προκειμένου να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια.

Στην ενέργεια αυτή πήραν μέρος κυρίως εργάτες από την περιοχή της Λάρυμνας και του Νέου Κόκκινου.
Έντονο προβληματισμό στους εργαζόμενους έφερε η απουσία αρκετών συνδικαλιστικών εκπροσώπων με κύρια την απουσία του προέδρου του ΕΚ Θήβας ο οποίος τυγχάνει να είναι και εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ.

Στο άνοιγμα που κράτησε λίγο περισσότερο από μια ώρα οι εργαζόμενοι ενθουσιασμένοι φώναζαν πως το άνοιγμα «κερνούν» οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ.
Ταυτόχρονα στους θετικά ανταποκρινόμενους διερχόμενους οδηγούς που ευχαριστούσαν για το «κέρασμα», μοίρασαν υλικό για να τους ενημερώσουν για τα σχέδια της κυβέρνησης, την δική τους απόφαση να πολεμήσουν και την ανάγκη ο αγώνας τους να βρει συμπαραστάτες και μιμητές.

Από την επιτροπή Λιβαδειάς του «Δεν πληρώνω την κρίση τους»
Παπαδημητρίου Σωτήρης.
  • Blogroll

  • Blog Archive