Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΠPAKTIKA ΣYNEΛEYΣHΣ ΣYNTAΓMATOΣ 22/6/2011

Posted by Β.Π. Σάββατο, Ιουνίου 25, 2011

ΠPAKTIKA ΣYNEΛEYΣHΣ ΣYNTAΓMATOΣ 22/6/2011
από αναδημοσίευση 12:25μμ, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Α. Κλήρωση Συντονιστή.
Β. Θεματολογία.
Εισαγωγικές τοποθέτησεις.

Μεσοπροθεσμο
Δεδομενου οτι ξεκιναει η συζητηση για το μακροπροθεσμο. Φτανουμε στην κορυφωση του κινηματος μας. Προταση μας ειναι να ειναι μοναδικο θεμα της σημερινης συνελευσης να ειναι το μεσοπρόθεσμο.

Θεματική ομάδα εργαζομένων ανέργων.

Την Τετάρτη, στις 15/6, ημέρα γενικής απεργίας, ως κομμάτι του πλήθους των χιλιάδων απεργών διαδηλωτών δεχτήκαμε τη βία των κατασταλτατικών δυνάμεων του κράτους και απαντήσαμε προασπίζοντας τον αγώνα που μέρες τώρα δίνουμε. Επίσης, αντίστοιχη επίθεση συνέβη και το βράδυ της 21ης/6 κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ενάντια στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. (Το MEGA «προανήγγειλε» επίθεση των ΜΑΤ η οποία και πραγματοποιήθηκε ένα τέταρτο μετά!!).
Όλο αυτό το διάστημα είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε την οργανωμένη προβοκατορολογία των ΜΜΕ που εν χορώ πλάσαραν τον ψευδή διαχωρισμό μεταξύ δήθεν «ειρηνικών» (και άρα ακίνδυνων για την εξουσία) «αγανακτισμένων» και των «κουκουλοφόρων προβοκατόρων».
Οι σκόπιμοι αυτοί διαχωρισμοί καταργήθηκαν στην πράξη όταν χιλιάδες κόσμου παρέμεναν στους δρόμους και την πλατεία υπερασπιζόμενοι τον αγώνα τους (και το έδαφος του αγώνα: την πλατεία) ενάντια στη βία των ΜΑΤ.
Με παρόμοιες προβοκατορολογικές ιαχές μια μερίδα φασιστών επιτέθηκε σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές προσπαθώντας να τους εκδιώξει απ’ το δρόμο παρασύροντας στην προβοκατορολογική τους εκστρατεία ακόμα και ένα μέρος του πλήθους.
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές της πλατείας να κλείσουν τ’ αυτιά τους στις σειρήνες του φασισμού, του εθνικισμού και της προβοκατορολογίας και να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο που έχουμε θέσει: το μεσοπρόθεσμο δε θα ψηφιστεί όσο αστυνομικό στρατό κι αν στείλουν να περάσει πάνω από τα σώματά μας!
Δε θα σπάσουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας ως συλλογικό υποκείμενο, την κοινότητα αγώνα που δημιουργήσαμε τόσο καιρό!

Ομάδα περιφρουρησης.
Κατάργηση ομάδων περιφρούρησης.
Δημιουργία ομάδας αντιφασιστικής ομάδας.

Πρόταση διάλυσης σκηνών.
Το κλειστό περιβάλλον (σκηνες) ευνοεί την δημιουργία άγνωστων ομάδων. Πρόταση για κατάργηση σκηνών και ομάδων.

Ψήφιση για το αν θα είναι το κύριο θέμα της ΛΣ των δράσεων για το μεσοπρόθεσμο.
Εγκρίνεται.

Ανακοίνωση ομάδας μεταφραστών.
Φίλοι και αδέρφια,

είμαστε αυτοί που παλεύουμε εδώ και ένα μήνα στην πλατεία Συντάγματος
της Αθήνας. Οργανωνομαστε με αμεση δημοκρατια και οριζοντια εξω απο
καθε κομματικο χωρο.Η φωνη μας ειναι η καθημερινη λαικη μας συνελευση.

Ειμαστε αγανακτισμενοι γιατι καποιοι αποφασιζουν για εμας χωρις εμας
και υποθηκευουν το μελλον μας, μας επιβαλλουν δανεια που δεν πηγαινουν
στο λαο αλλα στα συμφεροντα των τραπεζων και των κυβερνησεων και γιατι
μας τρομοκρατουν με το φοβητρο της χρεωκοπιας. Οπως προσπαθουν να
φοβισουν εμας, ετσι προσπαθουν να στρεψουν τους λαους, τον εναν
εναντιον του αλλου.



ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ



ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ



ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Δε θελουμε την κοινωνικοποιηση των ζημιων και την ιδιωτικοποιηση των κερδων.

ΕΝΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Χρησιμοποιούν τις δικές μας και δικές σας θυσίες για να πλουτίζουν οι λίγοι.

Σήμερα εμείς, αύριο εσεις.

Κάθε μέρα είμαστε στους δρόμους.

Κάθε Κυριακή εκαντοτάδες χιλιαδες πολίτες είμαστε στις πλατείες όλης
της Ελλάδας με κέντρο το Σύνταγμα.

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Οι δημοσιογράφοι σιωπούν, εμείς όχι.

Καλουμε ολους τους λαους της Ευρωπης,ολα τα συνδικατα να οργανωσουν
κινητοποιησεις συμπαραστασης και αλληλεγγυης στον ελληνικο λαο την
ημερα ψηφισης του μεσοπροθεσμου.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
Εγκρίνεται.

Ανακοίνωση Θεματική συνέλευση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
1. Θα δημιουργηθεί γωνιά της κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι απ' την ομάδα αστέγων και ξεκινάει με το bazaar στο οποίο Σ/Κ γίνεται η συλλογή, Δευτέρα ως Πέμπτη ανταλλακτικό παζάρι και κάθε Παρασκευή πορεία αλληλεγγύης από την πλατεία Συντάγματος με συγκεκριμένο προορισμό με πρώτο τον ξενώνα αστέγων του Δήμου Αθηναίων (επί της Πατησίων). Σύνθημα “δεν παζαρεύουμε τα ιδανικά μας, Πλατειάζουμε την αλληλεγγύη μας, όλοι ενωμένοι”. Προσκαλούμε όποιο και όποια μπορεί να προσφέρει να έρθει στην θεματική συνέλευση κοινωνικής αλληλεγγύης κάθε μέρα στις 19:00 στον αριθμό 23 στην πλατεία Συντάγματος.
2. Το Σάββατο 25/6 και ώρα 19:0 προσκαλούμε όσους και όσες το επιθυμούν στην πρώτη θεματική συνέλευση εκτός της πλατείας συντάγματος στο τείχος των εθνών του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) με θέμα Άτομα με Αναπηρία. Η πρόσκληση είναι μόνο επί προσωπικού σε φίλους και γνωστούς σας. Το σύνθημά μας “Ο καθένας μας μοναδικός, όλοι ίσοι”.

Τοποθέτηση-εισήγηση ομάδας για το μεσοπρόθεσμο.
Όλη η Ελλάδα μαζικά για ξεσηκωμό 48 ώρες, όταν θα προσπαθούν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, παλλαϊκά και πανελλαδικά. Θα το πετύχουμε με κοσμοπλημμύρα και 48ωρη γενική απεργία. Πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στην Ελλάδα. Περικύκλωση της Βουλής. Αν τολμήσουν να μας ακουμπήσουν ή να μας συλλάβουν, θα έχουν τεράστιο κόστος. Στην αστυνομία επικρατεί πανικός. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Κάνουμε επαφή με συνδικάτα. Θέλουν να συντονιστούν μαζί μας και να μας βοηθήσουν. Πρότειναν κοινή αφίσα. Τα κύρια μηνύματα της αφίσας είναι :
Γενική Απεργία
Όλοι στο Σύνταγμα
Το μεσοπρόθεσμο δε θα περάσει
Θα υπογράφει η συνέλευση, σωματεία, συνδικάτα.
Την πρώτη μέρα (της 48ωρης) τα συνδικάτα να κάνουν πορεία που να καταλήξουν όλοι στο Σύνταγμα. Θα αποκλείσουν την αστυνομία, η οποία ούτως ή άλλως θα παίξει το ρόλο της.
Το βράδυ της πρώτης μέρας να γίνει μεγάλη λαϊκή συναυλία.
Τη δεύτερη μέρα περικύκλωση. Χωρίς πορεία κατευθείαν στο Σύνταγμα. Συντονισμός με όλες τις λαϊκές συνελεύσεις. Πίστη στις δυνάμεις μας. Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε.

Πρόταση ψηφίσματος για το μεσοπρόθεσμο από ομάδα μεσοπρόθεσμου που το κείμενό της διαβάστηκε.
Υπερψηφίστηκε τελικά και υπάρχει στο σάιτ αυτόνομα ως ψήφισμα.

Χαιρετισμος απο Σπαρτιάτες.
Απλά λέω με λένε Γιώργο.
Στα στέφανα ελιάς που μας δωσατε απανταμε με σπαρτιατικα πορτοκαλια. Τα στέφανα τα δώσα σε εναν αστυνομικό. Ευχές για καλή δύναμη σε όλους μας.
Υ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
1. Μετα την χθεσινη απροκλητη επιθεση της αστυνομιας, ειναι σαφες οτι σκληραινουν τη σταση τους. Νομιζω οτι παμε πισω με την δραση μας. Μας κανει μια τοποθετηση η συντονιστική για τις επαφές με τα συνδικάτα. Αυτό ειναι όλο; Αμφιβάλλει κανείς οτι το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί; Εγώ όχι. Το θεμα ειναι πώς θα οργανωθούμε εμείς και πως θα κινηθουμε στη συνέχεια.
2. Με λένε Θόδωρο. Ξεκινάει στις 29 του μηνος η θαλάσσια πορεία για τη Γάζα. Δεν θέλω να αποπροσανατολίσω, απλά θέλω την αλληλεγγύη σας.
3. Δεν απευθυνομαι σε σας. Αλλα στα δυο παιδιά μου. Τους ζητάω συγνώμη γι αυτα που δεν εχω κανει τόσα χρόνια. Βρεθήκαμε παγιδευμένοι. Ζητάω συγνώμη που ξέχασα τους αγώνες που έκανα με τον πατέρα μου. Θέλω να τους υποσχεθώ, οτι θα γινουν κομμάτι απο εμάς. Θέλω να τους υποσχεθώ οτι η πραγματική ζωή είναι εδώ και αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ.
4. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Αν επιτεθώ στην αστυνομια είμαι βίαιος; Αν βοηθήσω τον συνανθρωπο μου που πάει να τον χτυπήσει ο μπάτσος κι εγώ τον χτυπήσω ειμαι βίαιος; Αν τον μπάτσο που είναι από πάνω μου και πάει να με χτυπήσει, τον χτυπήσω, είμαι βίαιος; Αυτό που θέλω έιναι να σκεφτούμε μόνοι μας που σταματάει η βία και που αρχίζει η αλληλεγύη.
5. Εγω αμφιβάλλω γι αυτα που είπε ο προηγούμενος. Εγώ λεω οτι δε θα περασει το μεσοπροθεσμο. Ο αγώνας δε θα σταματήσει ποτέ και οι κινητοποιήσεις δε θα περιοριστούν στην Αθήνα. Η σημασία της κινητοποίησης μας είναι πανελλάδική.
6. Ανακοινωσεις: Καλλιτεχνική ομάδα. Επισυνάπτεται.
7. Συγχαρητηρια στους Σπαρτιατες. Και μονο η κινηση τους εμπνεει. Αυτο που θελω να κρατησω απο ολο αυτό ειναι ένα. Οτι μπορούμε. Είμαστε όλοι εδώ για ένα σκοπό. Και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε έχει χαρακτήρα παννελαδικό. Με την μαζικότητα μας θα τα αντιμετωπισουμε όλα.
8. Βλέπω σήμερα στα μέσα ότι προσπαθούν να μας αποκρύψουν την πραγματικότητα. Καταλαβαίνω οτι η πραγματικότητα δεν ειναι αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση και την Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε έιναι να κανουμε ένα μεγάλο σεισμό ωστε να βγάλουμε την πραγματικότητα στην επιφάνεια. Πρέπει να συμπορευτούμε με όλους, και με τα συνδικάτα με μια κοινή αφισα ωστε να δημιουργησουμε αυτο το σεισμο.
9. Ειναι απαραδεκτο το οτι οι Σπαρτιατες δεν επετραπησαν απο την αστυνομια να φτασει στη βουλη. Ειπε ο πρωθ οτι το δανειο που πηρε ειναι το μεγαλυτερο στην ιστορια. Πιστευω οτι καθιστική διαμαρτυρία ειναι αφοπλιστική. Πιστεύω οτι πρέπει να την σκεφτούμε.
10. Ανακοινωσεις: Ομάδα Οικοκοινότητας για εκδηλωση.
11. Παιρνοντας αφορμή απο αυτο που ειπε ο προηγουμενος θα ηθελα να κανω μια προταση. Αντι για μια αφισα να δημιουργησουμε με το ιδιο περιεχομενο μια ανακοινωση η οποια να μοιραστεί παντού Ευχαριστώ.
12. Επιτροπη για την εκπαιδευση.
13. Σχετικα με την χτεσινη μερα. Περα απο τις προτασεις πρεπει να υλοποιούμε κι αυτά που λέμε. Που ήταν όλοι αυτόί που χτες μιλάγαν για την βία, χτες το βραδυ στην επίθεση της αστυνομίας. Σχετικα με την ψηφιση περι μεσοπροθεσμου, συμφωνω, αλλα πρεπει να θυμομαστε οτι ο αγωνας μας δε σταματαει ποτε.
14. Προτεινω κι εγω να δινουμε ανακοινωσεις περα απο την αφισα που θα βγαλουμε για το διημερο των κινητοποιησεων. Λαμβανοντας υποψιν και τον πανελλαδικό χαρακτηρα πιστευω
15. Ολα τα ονοματα που ακουστηκαν χτες που εδωσαν ψηφο εμπιστοσύνης εχουν γραφτει στα μαυρα καταστιχα της ιστοριας. Εμεις γυρω στα 25 ειμαστε η γενια των μεγαλων μυθων. Ξερρουμε οτι οι μυθοι ειναι μεγαλα ψεμματα και δεν ξεχναμε ποτε την πραγματικοτητα. Ενα παιδι που ξερω κρατειται επι 5 μερες στα κρατητηρια. Αυτο το πραγμα ειναι η περιφρουρηση του συστηματος. Και τελος μια προταση για το ονομα αυτης της πλατειας. Κι αυτο ειναι πλατεια του Λαου. Γιατι ο λαος σταθηκε και δεν επεσε κατω. Ευχαριστω
16. Ανακοινωσεις Ομαδα ακτιβιστων. Ομαδα σιτισης. Επισυνάπτονται
17. Χτες φαγαμε ξυλο. Η αστυνομία έριχνε ξύλο. Να τρέξουμε τα ΜΑΤ. Θα φάνε ξύλο. Μπροστά στη βουλή.
18. Αν οι προηγούμενες μέρες ήταν μέρες που μιλάγαμε με περηφάνεια για όσα καταφέραμε στις 15, τώρα έχουμε μια ανησυχία και προβληματισμό για τη 48ωρη και τι θα κάνουμε μετά. Να πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, θα αποτελέσουμε παράγοντα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την ήττα. Να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε σε μπλακ άουτ κάθε κυβέρνησης. Έχει μπει το ζήτημα με τα πρωτοβάθμια ο συντονισμός και πρέπει να το κάνουμε. Έχει ακουστεί από συνελεύσεις σε άλλες συνελεύσεις σε όλη τη χώρα να είναι πανελλαδική η απεργία και να οργανωθούμε συλλογικά. Νομίζω ότι είμαστε σε θέση να έχουμε μια καλύτερη μέρα. Απέναντι σε όλα αυτά που θέλουν να μας φέρουν, μπορούμε να αντισταθούμε. Ο τραγουδιστής των Rage against the machine έλεγε ότι είναι συγκλονισμένος με αυτό το κίνημα. Και νομίζω με αυτό το κίνημα μπορούμε να ονειρευόμαστε καλύτερες μέρες.
19. Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι συμφωνώ με το ψήφισμα που διαβάστηκε για το μεσοπρόθεσμο. Ήταν μια συνάντηση δύο πολύ ισχυρών συνιστωσών η συνάντηση όσων ήταν στην πλατεία με τους απεργούς την Τετάρτη. Νομιζω σε αυτή τη φάση είτε είσαι αναρχικός είτε δημοκράτης αυτό που πάει να γίνει με το μεσοπρόθεσμο, πρέπει να το παλέψεις με κάθε μέσο. Αυτό που πάει να γίνει, να αλλάξει ο τρόπος που παράγεται και αναπαράγεται ο πλούτος, είναι ανάγκη για αυτό να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Και αυτό δεν έγινε με την ΠΑΣΚΕ τώρα αλλά θα πρέπει να γίνει μια ακόμα 48 ωρη.
20. Υπήρχε έλλειψη συντονισμού. Όταν έχεις να κάνεις αποκλεισμό της Βουλής, με μεγάλη αστυνόμευση, θέλει συντονισμό. Θα πρότεινα να φτιαχτεί ομάδα συντονισμού ή περιφρούρησης που να βγαίνει από κόσμο της Λαϊκής συνέλευσης. Είναι απαραίτητο αυτό για την επιτυχία μιας τόσο μεγάλης περιφρούρησης. Θα μπορούσε να λέγεται ομάδα δράσεων για να συντονίζει και να οργανώνει όλες τις ακτιβιστικές ενέργειες που αποφασίζονται, διότι αποφασίζουμε πράγματα που έχω παρατηρήσει ότι δεν υλοποιούνται τελικά. Έμαθα σήμερα για την ομάδα ακτιβιστών, οπότε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει για να εφαρμόζονται αυτά που αποφασίζουμε.
21. Αποκτάμε συνήθειες και κεκτημένα που μας ενώνουν. Μου θυμίζει συνελεύσεις της 9 και 10 του μηνός που συζητάγαμε για 15/6. αντίστοιχα να προετοιμάσουμε το διήμερο κινητοποιήσεων που μπαίνει απεργία κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλισμού. Να καταφέρουμε να παγώσει το μεσοπρόθεσμο. Ο κόσμος δεν αντέχει. Να πάρουμε πρωτοβουλίες κι εδώ και στην επαρχία. Η αφίσα που βγάλαμε να τοιχοκολληθεί παντού. Φτιάξτε όλοι πανό για το διήμερο, να βοηθήσει όλος ο κόσμος να πέσει η κυβέρνηση. Στην προχθεσινή συνέλευση αποφασίσαμε για την εκδήλωση για οικοκοινότητες. Να φροντίσουν να επιτρέψει να γίνει η Λαϊκή Συνέλευση στην ώρα της.
22. Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στις 15/6 ήταν συγκλονιστικός χωρίς ιδιαίτερο συντονισμό, αν εξαιρέσω το λυράρη και τα παιδιά που χορεύαν εδώ. Ήταν μια πραγματική υπέρβαση ήταν η έκφραση αυτού του κινήματος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα υπάρξουν προκλήσεις στις οποίες δεν πρέπει να τσιμπήσουμε, αλλά σαφέστατα να απαντήσουμε. Ο θυμός τρέφει αυτό το κίνημα, αλλά πρέπει να υπερβούμε το θυμό για να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτοί αυτό το θυμό εκμεταλλεύονται. Να είμαστε πάνω απ' τις προκλήσεις και να μην τσιμπάμε.
23. Αν δεν περάσει το μεσοπρόθεσμο θα πτωχεύσει η χώρα λένε. Όμως αυτή η πτώχευση για μας που παίρνουμε 500 ευρώ ήδη υπάρχει η πτώχευση. Σημαντικό να συναντηθούμε με τα συνδικάτα με όσους παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους στους χώρους δουλειάς, αλλά συνδικάτα που αντιπροσωπεύουν κόσμο. Και να συνεννοηθούμε μαζί τους να κάνουμε συντονισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τις γειτονιές, ώστε να καταφέρουμε πραγματικό αποκλεισμό και όχι συμβολικό. Να νιώσουν οι βουλευτές που θα μπουν μέσα να το ψηφίσουν ότι είναι κατάπτυστοι.
24. Θα ήθελα να πω κάτι διαφορετικό. Μπαίνω στο φόρουμ του κινήματος και βλέπω κουβέντες για ίδρυση κόμματος. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό. Ο Πάγκαλος πριν χρόνια καλός ήταν, ο θεσμός τον έκανε αυτό που ήταν. Οι Γερμανοί Πράσινοι απ' την ώρα που ψάξαν κεντρική έκφραση, προέκυψε Γιόσκα Φίσερ. Μόνο διεφθαρμένοι οι θεσμοί, αυτοί οδηγούν στη διαφθορά και την ηθική έκπτωση. Εν όψει ψήφισης μεσοπρόθεσμου, δεν πρέπει να μασίσουμε σε προβοκάτσιες. Μακριά από προβοκάτσιες τύπου Marfin.
25. Το ΣΤΕ έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό, τα ΜΜΕ έχουν διαλέξει θέση. Ο καθένας έχει διαλέξει στρατόπεδο. Με το λαό ή με αυτούς; εμείς αποφασίζουμε πλέον, να πάει παντού οι αφίσες μας. Να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε επιθέσεις. Σημαντικός ο συντονισμός και η κλιμάκωση του αγώνα. Δεν ήρθα εδώ για να χάσω, αλλά για να νικήσω. Ή ανατροπή ή υποταγή, θέτω το δίλημμα στον καθένα σας.
26. Δυο τρία πραγματάκια. Συμφωνώ με το ψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο. Να έρθουμε σε επαφή με τις γειτονιές, όπως έγινε στο Γαλάτσι, Πατήσια, να κατέβουν με πορεία. Στην ερώτηση αν το πετάμε πέτρα στους μπάτσους είναι βίαιο, βάζω το ερώτημα αν πετάξουμε πέτρες στους μπάτσους είναι χρήσιμο. Επειδή είμαστε 4 βδομάδες εδώ πέρα και επειδή είμαστε μαζικοί γι' αυτό κάναν ανασχηματισμό, όχι επειδή πετάμε πέτρες 4 βδομάδες. Αυτο που ζούμε εδώ είναι αγώνας αλλά είναι και γιορτή.
27. Το 81' έγινε η δημοκρατία που εξαγοράζει ψήφους διορίζοντας κόσμο, αυτή είναι η δημοκρατία μας πληροφόρησε ο Πάγκαλος. Αλλά η δημοκρατία θα έρθει στην Ελλάδα από αυτή την πλατεία, όχι δια αντιπροσώπων. Έρωτας και πολιτική μόνο με τη φυσική παρουσία όχι δια αντιπροσώπων. Προσπαθούν να μας υποδουλώσουν με τα ίδια μας τα λεφτά, πρέπει να τους σταματήσουμε. Δε θα πληρώσουμε κανένα χρέος που το δημιούργησαν αυτοί. Απ' το άγαλμα Τρούμαν που ήμασταν καταλάβαμε ότι θα μπουν από εκεί οι βουλευτές, αλλά υπήρξε πρόβλημα με το συντονισμό.
28. Ακούστηκε από κάποιους το αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό χρειάζεται ένα πανό “πότέ πια φασισμός”. Για το μεσοπρόθεσμο, ζούμε ιστορικές στιγμές, όλες οι άρχουσες τάξεις κοιτάνε προς τα εδώ. Τα βλέπουμε στις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι του μετρό, στην ημέρα της απεργίας, οπότε κινδυνεύσαν να μην έχουν κυβέρνηση, που εμείς δεν έχουμε έτσι κι αλλιώς. Να φτάσει παντού η αφίσα και το τρικάκι για την απεργία. Σημαντικό να είναι μαζί τα σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι. Δεν πάμε διακοπέες στέλνουμε το Γιωργάκη και την παρέεα του διακοπές.
29. Είμαι από την ομάδα αναθεώρησης και καινοτομίας, αλλά περίμενα να κληρωθώ για να μιλήσω. Κι η ομάδα να κληρώνεται και να έχει ένα και μισό λεπτό για να μιλήσει και να τεθεί προς ψήφιση. Οι ειδικοί αν θέλουνε να μιλήσουν να είναι αναμεσά μας και να έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλήσουν με εμάς. Έχω να προτείνω για τον τρόπο ψήφισης. Αν εγώ θέτω ένα θέμα προς ψήφιση και φέρω το παρεάκι μου θα το περάσω, αυτό δεν είναι σωστό. Να βάλουμε ένα πινακάκι και να γράφονται επιχειρήματα υπέρ κι επιχειρήματα κατά.
30. Εκείνη τη μέρα μακάρι να έχουμε ένα καλό σχέδιο, αλλά θα μιλήσει η ψυχή και μακάρι να μην έχουμε θύματα. Το Σεπτέμβρη θα πάμε σε εκλογές, γιατί κλείνουν τετραετία. Να σκεφτούμε πώς θα πάρουν το μήνυμά μας, γιατί είμαστε για αυτούς αριθμοί και όχι πρόσωπα. Αν ήμασταν πρόσωπα για αυτούς δε θα μας κυβερνούσαν.
31. Τι σημαίνει δημοκρατία; Πόσο σεβόμαστε την ελευθερία του άλλου; Την Τετάρτη κερδίσαμε μια μάχη όσοι μείναν στην πλατεία και ήρθε ο κόσμος ξανά και ξανά μετά τις 6. Αυτό το λέω με μεγάλη χαρά για τον κόσμο που ήρθαν ενάντια στη δημοκρατία. Δεν τους φοβάμαι τους αστυνομικούς. Δημοκρατία, ψάξτε το, δεν είμαι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ. Δεν έχω σχέση με αυτούς αλλά με τον κόσμο τους.
32. Οι εργαζόμενοι και όλοι μας ήταν κοντά να πετύχουν μια μεγάλη νίκη. Πιστεύω στο κίνημα αυτό, πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε. Την επόμενη βδομάδα να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Αυτοί είναι ικανοί να μετονομάσουν το μεσοπρόθεσμο. Πρέπει να τους απολύσουν και οι εργοδότες τους, να τους αναγκάσουμε να το κάνουν. Να ρίξουμε μεγάλο βάρος στο διήμερο το απεργιακό. Τους τρόμαξε στις 15 η απεργία. Είναι σημαντικό να ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία.
33. Να έχουμε στο μυαλό μας, αν δεν υποτιμάμε τις ζωές μας, ότι δεν παίζονται όλα σε μια ζαριά. Και μετά το μεσοπρόθεσμο υπάρχει μεγάλος πόλεμος μπροστά μας. Πρέπει έναν έναν τους κρίκους της αλυσίδας να τους σπάμε έναν έναν. Είναι πολύ καλό το εγχείρημα στις 19:00 αύριο μπροστά απ' τα γραφεία της ΕΕ. Είναι ένας απ' τους κρίκους που πρέπει να σπάσουμε. Ήρθαμε όλοι για αγωνιστούμε και να θυμόμαστε τους στίχους του ποιητή “εμείς ζυμώνουμε το ψωμί και δεν έχουμε να φάμε, εμείς μαζεύουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε”.
34. Είδα τον αλήτη τον Όλι Ρεν να λέει “αν δεν ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο ... αποσιωπητικά”. Αυτοί μας έχουν πάρει την κυριαρχία αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να τους δώσουμε ενωμένοι την απάντηση. Υπήρχαν εκατοντάδες αστυνομικοί και λίγος κόσμος μπροστα σε κάποια μπλόκα. Πρέπει να υπάρχουν 20,000 μπροστά σε κάθε μπλόκο, να το καταφέρουμε έστω το απόγευμα να μη νομίζουν ότι μπορούν να φύγουν. Γεμίζουμε το πρόγραμμα με ημερίδες ενώ έχουμε το πολύ βασικό θέμα με το μεσοπρόθεσμο. Να ζητήσουμε απ' το μετρό να μείνει ανοιχτό 24ωρο.
35. Να συγχαρώ κι εγώ τους Σπαρτιάτες για αυτό που έκαναν, όχι για τα χιλιόμετρα, αλλά για στην επαρχία είναι πιο δύσκολος ο αγώνας, τριπλάσιος. Να πω κάτι για τα συνθήματα που κατεβάζουν τον πήχυ. Χρειάζεται μεγαλύτερη έμπνευση, ποίηση. Το Πολυτεχνείο είχε Θεοδωράκη, Ελύτη. Το “Κλέφτες” και μούτζα δεν με πάει παραπέρα. Αργήσαμε και ξυπνήσαμε, όταν το πρόβλημα χτύπησε την πόρτα μας. Πρέπει να μην σταματήσουμε με το μεσοπρόθεσμο, να τελειώνουμε με αυτή τη συνεχιζόμενη χούντα. Όλα τα κράτη είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
36. Είμαι απ' την Αγγλία. Η πρώτη συνέλευση μας αποφάσισε να στηρίξουμε το δικό σας αγώνα και να ενημερώσουμε για τον δικό σας αγώνα. Είναι τέτοια η παραπληροφόρηση που με βγάζει έξω απ' τα ρούχα μου. Συνεχίστε τις προσπάθειές σας κι εμείς θα σας στηρίζουμε όσο μπορούμε. \
37. Πολύς λόγος για τη βία. Είμαι υπέρ της επανάστασης και μόνο ένοπλα και βίαια μπορεί να γίνει. Αλλά αυτό είναι γενικόλογο, εν όψει της 48ωρης απεργίας θα έχουν το ίδιο σχέδιο, θα προσπαθήσουν να καταστείλουν με ΜΑΤ, δακρυγόνα με αμορφή πέτρα, μπουκάλι. Το είδαμε το σχέδιο και την περασμένη Τετάρτη. Πετύχαμε να κρατήσουμε όμως την πλατεία και ξανακατέβηκαν κι άλλοι στο δρόμο. Όμως θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχαμε σκηνικό πολέμου. Λέει το ψήφισμα που κατεβαίνει στη 48 ωρη να έχουμε κοσμοπλυμμήρα και θέλουμε πραγματικό αποκλεισμό της Βουλής και καλούμε όλο το λαό να κατέβει. Αν μπορεί να γίνει αυτό, θα ήταν καλό. Είναι ένα συγκεκριμένο ερώτημα, καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ή σε συγκέντρωση σε παιχνίδι ανάμεσα στις κουκούλες και τους ματατζήδες. Αυτός που τοποθετείται ενάντια σε αυτές τις μεθόδους πάλης είναι με τους φασίστες; Είναι εξοργιστικό να τίθεται έτσι το ζήτημα.
38. Κατά την άποψή μου ο καπιταλισμός τελειώνει. Ή πάνω ή κάτω, δεν υπάρχει ευθεία. Να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η επανάσταση που θα φέρει την αλλαγή. Άκουγα και πριν το φίλο μου τον Παύλο τον Κατσιβέλη, το “Μπάτσοι γουρούνια πεταλούδες” ή “λουλούδια” επιτρέψτε μου να το δεχτώ. Είναι τα πιόνια στη σκακιέρα όχι οι κουκουλοφόροι, αριστεριστές, αναρχικοί αλλά οι από πάνω και οι από κάτω.
39. Μία συμβουλή, μάθετε καινούριες λέξεις. Η ΔΕΗ απεργεί και πολύ από εσάς έχετε χάσει τον ηλεκτρισμό για λίγες ώρες, μια πρόταση για όσους μιλάνε για συνδικάτα, να παρακαλέσουν τη ΓΕΝΟΠ να κλείσουν το γενικό στη Βουλή.
40. Τέσσερα σημεία. Την Τετάρτη ήμασταν κοντά στο να νικήσουμε την κυβέρνηση. Μια βδομάδα μετά φαίνεται να έχουν πάρει φαινομενικά κάποιες δυνάμεις. Λέω φαινομενικά γιατί είμαστε ακόμη εδώ και σχεδιάζουμε ένα διήμερο που δε θα έχουν ξαναδεί. Το δεύτερο είναι ότι και ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης συναινέσαν για το κατεπείγον που είχε προτείνει και ο Βενιζέλος. Άρα απέναντί μας έχουμε και τους επίδοξους συνεχιστές όχι μόνο την κυβέρνηση, ψάχνουν διάφορους τρόπους να συνεχίσουν το μεσοπρόθεσμο. Πρέπει να έχουμε ένα στόχο, να πλημμυρίσουμε τη Βουλή, πώς μας βολεύει να το κάνουμε, χρειάζεται μια εκτίμηση. Αυτό που έχει φανεί τοσες μέρες είναι ότι μας βολεύει ειρηνικά. Αλλά αν χρειαστεί να προστατέψουμε αυτή την πλατεία μπορούμε να το κάνουμε, δε χρειαζόμαστε κάποιους ζορό. Να κόψει τα παιχνιδάκια η διοίκηση του μετρό να κλείνει ευαγγελισμό και να ακούσει τις ανάγκες αυτού του κινημάτος. Σχεδιάζουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο σαν να είναι ένα απλό νομοσχέδιο, να το βγάλουν σε ονομαστική ψηφοφορία για ξέρουμε – πράγμα που μετράει ειδικά στην επαρχία – ποιοι είναι αυτοί που το ψήφισαν και να μην περάσει με λίγους βουλευτές και ένα εισηγητή.
41. Καταφέραμε την Τετάρτη και να το καταφέρουμε και την Τρίτη, να είναι μέρες γιορτής και όχι μόνο συγκρουσιακής κατάστασης. Να βρεθούμε για να τα αλλάξουμε όλα. Να κατέβουν απ'όλη την Ελλάδα και ήδη απ' αυτή την εβδομάδα άρχισε να γίνεται, αλλά να γίνει πιο οργανωμένα. Όσον αφορά στις συνελεύσεις να διοργανώσουν την πρώτη μέρα έναν τρόπο προπαγάνδισης και την ημέρα ψήφισης να έρθουν όλοι εδώ. Να συντονιστούμε πανευρωπαϊκά για το μεσοπρόθεσμο. Κάτι τελευταίο για τη βία, βία είναι τα πάντα, πανελλήνιες, το εκπαιδευτικό σύστημα, ο μπάτσος,. Να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας και να δείξουμε ότι έχουμε και κάτι άλλο να προτείνουμε.
42. Ένας φίλος απ' την Αίγυπτο που θέλει κάτι να πει για τον ρατσισμό. Χαιρετίσματα απ' την πλατεία Ταχρίρ. Παρακολουθούμε με αγωνία αυτά που γίνονται στην Αθήνα. Λέγομαι Πέτρος, είμαστε απ' τους μεγαλύτερους πολιτισμούς αιγυπτιακός και ελληνικός. Πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα και χρειάζεται σωστά βήματα, ένα και πολύ σημαντικό βήμα είναι – πες ότι καθόμαστε στην πλατεία και μπαίνουν νταλίκες να μας πατήσουν, όπως έγινε στην Αίγυπτο- ο αγώνας που κέρδισε ο Γκάντι ήταν χωρίς παπούτσια. Στην Αίγυπτο οι φοιτητές που κάναν κατάληψη στην Ταχρίρ. Το πρόβλημα το έχουμε με τον εαυτό μας, δίνει τη μάχη όλος ο κόσμος, αλλά οι Έλληνες πρέπει να έρθουν κι από την επαρχία. Γράφει η ιστορία αυτό που κάνετε, δεν έχετε χαμπάρι τι κάνετε. Θα το πετύχετε, να το ξέρετε. Πρέπει να ξυπνήσουν όλοι, εκτός αν είναι πουλημένοι. Δώστε ένα χαστούκι στο διπλανό σας να ξυπνήσει. Όλοι να κατέβουν στο Σύνταγμα. Το άγαλμα του Αλέξανδρου δεν το έχουν βάλει στη Βουλή.
43. Συνταράξαμε συθέμελα το σύστημα την Τετάρτη, το ίδιο να κάνουμε και στο μεσοπρόθεσμο να ρίξουμε την κυβέρνηση και να ανοίξει συζήτηση για νένα κοινωνία. Δεν αρκεί η ΓΣΕΕ να βγει και να ζητήσει απεργία αλλά εμείς να την προετοιμάσουμε και να κατεβάσουμε απεργιακές φρουρές. Όσον αφορά στην καταστολή που ζήσαμε στις 15, δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για προβοκάτορες αλλά να οργανώσουμε αποφασιστικά την απάντησή μας.
44. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ αποφασιστική στιγμή, στη μάχη του μεσοπρόθεσμου, θα καθορίσει εμάς και πώς θα συνεχίσουμε αλλά και μια σειρά αλλαγών για τη χώρα και την Ευρώπη. Έχουν φοβηθεί απ' το κίνημά μας, το βλέπουμε στους ανασχηματισμούς, στα κάλπικα δημοψηφίσματα. Δεν πρέπει να περάσει το μεσοπρόθεσμο και να πέσει η κυβέρνησή τους. Δύο τρόποι υπάρχουν. Ο ένας είναι η μαζικότητα, να φτάσει παντού η αφίσα και το κάλεσμα. Το δεύτερο είναι η αποφασιστικότητα και ο συντονισμός. Τρίτη και Τετάρτη μην μπει μη βγει κανένας απ' αυτούς.
45. Νέος τρόπος ψήφισης. Να φύγουν οι σκηνές; Θέσεις υπέρ, θέσεις κατά. Να νικούν τα επιχειρήματα και όχι τα κουκιά. Κουκιά όπως τα χέρια που άκριτα σηκώνονται.
46. Αρχίζοντας να πω ότι πριν από κάποιες μέρες που συνδεθήκαμε με Ισπανία είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, μετά απο αυτό έχουμε καταλάβει ότι η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει σύνορα. Αλληλεγγύη των λαών. Σήμερα έχουμε πετύχει να καλείται γενική απεργία ως δική μας νίκη, μην το υποτιμάμε. Στη μάχη του μεσοπρόθεσμου δεν περισσεύει κανένας. Παντού να πάει η αφίσα και το κάλεσμα σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
47. Είμαστε εδώ σχεδόν ένα μήνα, “εδώ οι άρχοντες μοιράζουν μπιχλιμπίδια κι εμείς τους δίνουμε το βιός μας λίγο λίγο”. Είμαι χαρούμενος που είμαι σε ένα κίνημα που το έχει καταλάβει και λέμε φτάνει πια, ότι βάζουμε εμείς την πολιτική ατζέντα. Φανταστείτε ενώ παίζαν τον παπά για πρωθυπουργό στην προηγούμενη απεργία, φανταστείτε με το λαϊκό παράγοντα 48 ώρες στο δρόμο τι σημαίνει για τους άρχοντες. Είμαστε αποφασισμένοι. Είμαστε σε ένα καράβι που έχει πάρα πολλούς μέσα, τα αδέλφια μας απ' την Ταχρίρ, τους 300 μετανάστες που κι αυτοί δώσαν τον αγώνα ότι “δε δίνουμε το βιός μας”.
48. Να προσπαθήσουμε αυτή η πλατεία να δώσει ένα νέο σύνταγμα, μια νέα πολιτεία, να κερδίσουμε την ισονομία, τη διάκριση εξουσιών. Εμείς πρέπει να ζητήσουμε βελτίωση αυτής της πλατείας -δηλαδή του συντάγματος- να έχουμε μια καλύτερη δημοκρατία, ένα καλύτερο σύνταγμα. \
49. Το κείμενο επιτροπής εργαζομένων ανέργων έχει μια πολυ σημαντική λαθροχειρία. Δεν είμαστε εδώ να αποφασίσουμε για τη βία. Αυτοί που επιλέγουν τη βία είναι το κράτος όχι τα μαζικά κινήματα. Θα ήταν τίμιο να πει κάποιος ότι στη 48ωρη ετοιμάζουμε μαζική σύγκρουση. Εκτός αν μας βολεύει η βία ή όχι, είναι και θέμα δημοκρατίας. Μπορεί κάποιος ανοιχτά να προτείνει σε ένα μαζικό κίνημα τη βία. Στην Κερατέα το κάνανε συλλογικά, οργανωτικότητα και αποφασιστικότητα. Την πλατεία κρατήσαν οι χιλιάδες και όχι οι 300 επίδοξοι Ζορό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της επιτροπής για την λαική διαβούλευση Παρασκευή 24-6 για το Σύμφωνο για το Ευρώ και την ΕΕ:
Ομιλητές: Βεργόπουλος Κώστας, πανεπιστημιακός, Κιμπουρόπουλος Γιάννης, αρθρογράφος, Καψάλης Απόστολος, εργατολόγος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Μηνακάκης Βασίλης, συγγραφέας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (από σωματείο εργαζομένων λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών)
Χαιρετίζω την Γενική Συνέλευση της πλατείας και όλυος τους αγανακτισμένους πολίτες. Το επιχειρησιακό σωματείο του Μετρο αποτελείται από το 80% των εργαζομένων ενώ το υπόλοιπο 20% εκπροσωπείται από τα δύο μικρότερα κλαδικά σωματεία.
Το ΣΕΛΜΑ είναι μαζί σας γιατί είναι επίσης αγανακτισμένοι. Εμείς έχουμε βγει στον αγώνα πριν έναν χρόνο όταν βιώσαμε τις άδικες απολύσεις των 270 συναδέλφων μας. Μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποιήσαμε 34 απεργίες, καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, μόνοι μας και χωρίς καμία απολύτως στήριξη από ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο. Σήμερα συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της απεργίας διαρκείας, όμως στην παρούσα φάση και μετά από αίτημά σας, σεβόμενοι την ανάγκη του κόσμου να μετακινηθεί προς την πλατεία για να διαμαρτυρηθεί, πήραμε την απόφαση να μην προχωρήσουμε σε καμία απεργιακή κινητοποίηση αυτές τις μέρες. Όμως δεχόμαστε έντονες πιέσεις από την διοίκηση της εταιρίας καθώς και από την αστυνομία οι οποίοι επθικαλούνται ανύπαρκτους λόγους ασφαλείας για να αρχίσουν να κλείνουν σταθμούς του δικτύου με σκοπό να διαλύσουν την πλατεία.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Μας ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
Ο πρόεδρος, Αντώνης Σταματόπουλος.

Ανακοίνωση από Σπαρτιάτες
Δεδομένου ότι οι πολιτικοί έχουν παραδώσει τα όπλα για την υπερ'ασπιση της χώρας και της εθνικής κυριαρχιας, καταθέτουμε στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη (www.iospress.gr/ios2009/ios20090322.htm) την ασπίδα και το δόρυ της ψυχής μας προτρέποντάς τους να σταθούν στο ύψος τους, και να υπερσπιστούν το καταπατημένο σύνταγμα... Σαν άγνωστοι στρατιώτες όλοι εμείς οι αγανακτισμένοι συναντιόμαστε, συζητάμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά στις πλατείες και δεν θα φύγουμε αν δεν τα καταφέρουμε. Δεν θα φύγουμε αν δεν διασφαλίσουμε την νομιμότητα και προστασία του συντάγματος.
Έχοντας σαν έμβλημα το ψηφιδωτό της αρπαγής της Ευρώπης, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην καλοσχεδιασμένη αρπαγή της Ελλάδας και μλεσω του Euro Pact και ολόκληρης της Ευρώπης και στέλνουμε παγκόσμιο μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους αγανακτισμένους της Ευρώπης και του πλανήτη που σαν άγνωστοι στρατιώτες αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία, για μια αληθινή δημοκρατία.
Με βάση την μυθολογία, το ψηφιδωτό συμβολίζει την αποστροφή από τον υλισμό και τα καταναλωτικά αγαθά και την στροφή προς το πνέυμα, τις ηθικές και φρονήματα, κάτι το οποίο στην ουσία γίνεται στις πλατείες... μέσα απο τις συνελεύσεις... μέσα από την συνάθροιση και την ομόνοια... μέσα από την αλληλεγγύη και την αληθινή δημοκρατία έρχεται η πνεματική επανάσταση...
Αυτό είναι το μήνυμά μας και σκοπός μας να ακουστεί σε όλο την κόσμο, σε όλα τα κράτη... σε όλους τους λαούς...
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ανακοίνωση την ανοιχτή ομάδα που ετοιμάζει την ημερίδα για την εκπαίδευση.
Στη συνέλευση της Κυριακής αποφασίστηκε “ημερίδα για την εκπαίδευση στην εποχή του ΔΝΤ”. Στο σημερινό μάζεμα για την υλοποίησή της αποφασίστηκε να γίνει αυτή την Τρίτη ή την Τετάρτη ανάλογα με την απεργία στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος. Αποφασίστηκε όλες οι ομιλίες-τοποθετήσεις να είναι πεντάλεπτες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν.

Ανακοίνωση από φοιτητή
Γενική Συνέλευση Φυσικού-Μαθηματικού (ενιαία) Παρασκευή 24.6 στις 13:30 στο αμφ.Ίππαρχος στο Φυσικό. Τα θέματα : 1. Συμμετοχή και περιφρούρηση της απεργίας. 2. Νόμος πλαίσιο.

Ανακοίνωση ομάδας “οικοκοινότητες”
Πέμπτη 23/6 στις 19:30 θα γίνει ημερίδα “Μετά από εδώ τι; Ανιχνεύοντας εναλλακτικές σ' έναν κόσμο που καταρρέει”
Σύγχρονα εναλλακτικά κινήματα. Νίκος Αναστασόπουλος, αρχιτέκτονας-ερευνητής.
Εγχρήματη αλληλέγγυα οικονομία. Ηλίας Ζιώγας, ομάδα Σπόρος.
Άχρηματη αλληλέγγυα οικονομία. Ομάδα τράπεζα χρόνου
Οικοκοινότητες, Αντώνης Χατζηθωμάς, δημοσιογράφος
Τοπικοποίηση, Γιώργος Κολέμπας, οικοκαλλιεργητής
Πλατεία και εγχειρήματα, Ηρακλής Παναγούλης, ομάδα Σκόρος

Ανακοίνωση ομάδας σίτισης
Θέλουμε νερά. Η ομάδα σίτισης έχει ανάγκη από ένα ψυγείο. Όποιος ή όποια θέλει να το προσφέρει να συνεννοηθεί πριν μαζί της.

Ανακοίνωση ομάδας ακτιβιστών
Σήμερα ήταν η πρώτη συνάντηση της ομάδας ακτιβιστών και δεν πραγματοποιήθηκε διότι δημιουργήθηκαν προβλήματα με ανακοίνωση για λάθος ώρα συνάντησης. Για το λόγο αυτό ορίζουμε νέα ημερομηνία και ώρα της συνάντησης αύριο 23/6 στις 20:00 δίπλα στην ομάδα Αστέγων (δεξιά στο βάθος όπως κατεβαίνει κανείς τα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος προς το συντριβάνι).

Ανακοίνωση ομάδας χαρτογράφησης λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές
Παρασκευή 24/6 19:00 δίπλα στο χώρο της ομάδας χαρτογράφησης (πρώτο τραπεζάκι αριστερά όπως κατεβαίνει κανείς τα σκαλάκια προς το συντριβάνι). Συνάντηση των λαϊκών συνελεύσεων γειτονιών για να οργανώσουν-συντονίσουν τη δράση τους τη μέρα που θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.

Ανακοίνωση ομάδας καλλιτεχνών και ομάδα προετοιμασίας διαβούλευσης για το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Κοινή απόφση.
Σάββατο 25/6 ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία – γιορτή των πολιτισμών.
Μετά τις 18:00 τραπεζάκια μεταναστευτικών οργανώσεων και σχολείων, παιχνίδια στο παιδικό στέκι, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.
Στις 17:00-19:00 μουσικά συγκροτήματα που δε χρειάζονται μικροφωνική.
18:00-20:00 αγώνας κρίκετ από την πακιστανική κοινότητα Ελλάδος μπροστά από τη Βουλή.
18:30-19:00 τραγούδια από “Οι μαύροι κλέφτες band” απο την ομάδα των Πίσω Θρανίων με τίτλο της εκδήλωσης “Ένα τραγούδι για τον Αχμάντ”.
19:00-21:00 Γυναίκες από το Πακιστάν θα κάνουν henna tattoo κάτω από κάποια τέντα.
19:00 – 21:00 Συζήτηση
Πέτρος Ριλμόν, οικονομολόγος
Λωρέττα Μακόλεϊ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών
Ανρί Κασσούγκο, Action Congo
Lahsan Karza – πρώην απεργός πείνας
Τζαβέντ Ασλάμ – πακιστανική κοινότητα ελλάδας

21:00 – 24:00 Λαϊκή συνέλευση
24:00 -03:00 Συναυλία



ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Ξαναδιαβάζεται το κείμενο της θεματικής συνέλευσης του μεσοπρόθεσμου
Ομιλητής που διαβάζει το προτεινόμενο ψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο σχολιάζει πριν το διαβάσει όλοι και όλες 19:00 κάθε μέρα στα σκαλάκια της Όθωνος και χρειαζόμαστε πολύ κόσμο, πολλές ιδέες, πολλές προτάσεις. Δεν υπάρχει κανένα συντονιστικό εδώ πέρα. Να έρχεται κόσμος καθε μέρα τις 7.
Το ψήφισμα (κείμενο για το μεσοπρόθεσμο) υπερψηφίζεται με τη δεύτερη ανάγνωσή του.
ΥΠΕΡ (Υπάρχει αυτούσιο στην ιστοσελίδα)

Από την ομάδα επικοινωνίας και τεχνικής υποστήριξης πρόταση
Η ιδιοκτησία και η διαχείριση μέσων επικοινωνίας της συνέλευσης είναι συλλογικά, αδιαμεσολάβητη και διαφανής, και οι διαχειριστές είναι εντολοδόχοι της λαϊκής συνέλευσης και άμεσα ανακλητοί απ' αυτήν.
ΥΠΕΡ

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο μετρό. Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του μετρό ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να αφήσουν το μετρό ανοιχτό και να μην κλείνουν οι σταθμοί της μέρας κινητοποιήσεών μας (π.χ. Ευαγγελισμός). Θα συζητήσει υλοποίηση η ομάδα μεσοπρόθεσμου και να ανακοινώσει προτεινόμενη ώρα και μέρα.
ΥΠΕΡ

Πρόταση για αφίσα : 48 ώρες στο δρόμο με το χάρτη που θα δείχνει που θα γίνει ο αποκλεισμός, 27-28 Ιουνίου(ή άλλες ημερομηνίες που θα πάνε το περάσουν) το μεσοπρόθεσμο δε θα περάσει, γενική απεργία την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, όλοι στις πλατείες όλοι στους δρόμους, άμεση δημοκρατία τώρα και το σάιτ...
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
- Η μορφή θα επιλεγεί. Υπογραφή συνδικάτα, σωματεία τα οποία δε διαβάζονται αλλά διευκρινίζεται ότι δεν είναι η ΓΣΕΕ, αλλά είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ για παράδειγμα.
- Χθες ψηφίσαμε αφίσα και περιεχόμενο αφίσας, γιατί σήμερα αντιπροτείνεται κάτι άλλο σήμερα που αναιρεί την απόφασή μας.
- Χθες ήταν πρόταση της ομάδας εξορμήσεων, σήμερα είναι και μια άλλη.
Γιατί μπαίνουν δύο αφίσες;Να μας πει το συντονιστικό τι αποφασίζουμε.
Δεν υπάρχει συντονιστικό. Η νέα πρόταση που ήρθε ήταν απ' την ομάδα για το μεσοπρόθεσμο. Η αφίσα της πλατείας ήταν η χθεσινή, αυτή είναι άλλη για τη 48ωρη.
ΥΠΕΡ (θα βγει κι αυτή η αφίσα)

Πανό “Ίσα δικαιώματα για όλους και όλες” να φτιαχτεί (από μόνο του)
ΥΠΕΡ

Μόνιμη θεματολογία της συνέλευσης από εδώ και πέρα και μέχρι την ψήφισή του “το μεσοπρόθεσμο” από το Σάββατο και μετά.
ΚΑΤΑ (θα μπαίνει θεματολογία)

Πρόταση αντιφασιστικής περιφρούρησης για να αντιμετωπίζει τους φασίστες. Ομάδα ειρηνοποιών διαλύεται γιατί τραμπουκίζει μετανάστες, διαφωνούντες. Το ίδιο κι η ομάδα ψυχραιμίας.
Παρέμβαση, πρέπει να συζητιούνται τα θέματα.
Υπερψηφίζεται να πάνε τα τρία θέματα για άλλη μέρα.

Όχι κρυφές κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Να διεκδικούμε να μάθουμε τη λίστα της ντροπής όσων υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.
ΥΠΕΡ
(Το είχε προτείνει ο Συριζα, δεν πέρασε, το ΚΚΕ αποχώρησε, δε γίνεται όσο κι αν το ζητάμε, παρέμβαση συμμετεχούσης στη συνέλευση).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
1. Δύο άτομα απ' την αφισοκόληση συνελήφθησαν απ' τη συνέλευσή μας, τους αφήσανε τελικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους συνέλαβαν,
2. Είμαστε απ' τους αγανακτισμένους Σπαρτιάτες. Καταρχάς να ζητήσουμε συγγνώμη ότι λογω κούρασης δεν ήρθαμε απ' την αρχή να διαβάσουμε το μήνυμά μας. Διαβάζεται το μήνυμα των Σπαρτιατών που ήρθαν με τα πόδια στη συνέλευση του συντάγματος. “Από εσάς πήραμε το κουράγιο και ήρθαμε”.
3. Η δράση των ομάδων γίνεται εθελοντικά. Δε δεχόμαστε χρήματα. Θέλουμε εθελοντές.
4. Αύριο στις 6 συγκροτείται ομάδα για την ημερίδα “άμεση δημοκρατία”, συγκέντρωση Όθωνος και Αμαλίας στις 7 διαδήλωση για να πάμε στα γραφεία της ΕΕ και υπάρχει η συζήτηση για τις οικοκοινότητες προγραμματισμένη αύριο στις 7 στην πλατεία συντάγματος.
  • Blogroll

  • Blog Archive