Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Δεν πληρώνω την κρίση τους» στην Κηφισιά

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Ιουλίου 12, 2011

Kifissia News

Τους βλέπουμε στα διόδια με σημαίες και πανό να μας κουνάνε τα χέρια και να φωνάζουν «Περάστε ελεύθερα. Μας χρωστάνε, δεν τους οφείλουμε τίποτα».
Εμείς χαρούμενου που γλιτώσαμε έστω και ένα, δυο χαράτσια τους χαιρετάμε και τρέχουμε γρήγορα στον προορισμό μας.
Εκεί στα διόδια της Πάχης μας μοιράσανε ένα χαρτί για όποιον θα θελήσει να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής αγώνα «Δεν πληρώνω την κρίση τους». Μπορούν να παραβρεθούν στις ανοιχτές συνελεύσεις που γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αθήνας αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. Στην Κηφισιά πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων.
Το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Ιουνίου δίπλα στο σιντριβάνι της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά, σαράντα περίπου άτομα όλων των ηλικιών συζητούσαν ήρεμα και φιλικά γύρω από ένα τραπέζι για τις δράσεις της Επιτροπής. Ο επόμενος στόχος, μια παραλία της Αττικής όπου θα πάνε το πρωί της Κυριακής και θα ανοίξουν τις μπάρες για να περάσει ελεύθερα ο κόσμος να χαρεί το πολυπόθητο αγαθό της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες.
Μάλιστα μάθαμε ότι η κίνηση αυτή είναι συμβολική αφού στο νέο μνημόνιο αναφέρεται ρητά η παραχώρηση των ακτών για λιμενικά έργα και εκμετάλλευση. Δηλαδή σε λίγο καιρό θα μας στερήσουν και αυτό το μπάνιο.

Ζηλεύουν φαίνεται που στις καταπαγωμένες πατρίδες τους για να χαρείς λίγο ήλιο πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία και θέλουν να μας τον πάρουν τζάμπα, αφού για ένα ξεροκόμματο θα αγοράσουν και την τελευταία σπιθαμή ελεύθερης ελληνικής γης.
Αφού χωρίσανε τις δουλειές, ποιος θα φέρει τα εργαλεία, ποιος θα κουβαλήσει τα πανό, ποιος θα τα στήσει και δώσανε ραντεβού για την επόμενη δράση τους χωρίσανε φιλικά πηγαίνοντας όχι στα σπίτια τους, αλλά στο Σύνταγμα για να συναντηθούν με τους αγανακτισμένους της πλατείας.
Το κίνημα «Δεν πληρώνω» είναι από τα πρώτα που κινητοποιήθηκαν και πήγαν πλατεία, όπου δίνουν ακούραστα το παρόν. Το κείμενο που μοίραζαν στα διόδια έχει ως εξής:
«Εδώ και δυο χρόνια οι Επιτροπές μας βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Παλεύουμε για το αυτονόητο: για μια κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο, χωρίς λαμόγια και εκμεταλλευτές της ζωής μας. Στην πορεία δημιουργούνται επιτροπές αγώνα παντού. Εκεί συγκεντρωνόμαστε και λειτουργώντας μέσα από ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις προγραμματίζουμε τις δράσεις μας στηριζόμενοι στις εξής βασικές αρχές:
1.Όλα τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, νερό, ηλεκτρικό, μεταφορές, δρόμοι, παραλίες κ.λ.π.) πρέπει να είναι ελεύθερα. Αρκετά τα έχουμε πληρώσει και τα πληρώνουμε μέσα από τη φορολογία μας. Παλεύουμε για την οριστική κατάργηση όλων των διοδίων.
2.Το «δεν πληρώνουμε διόδια» εντάσσεται στην πάλη μας με κύριο σύνθημα «δεν πληρώνουμε την κρίση τους».
3.Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους.
4.Στο κίνημά μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν εκτός από φασίστες και ρατσιστές και όσους τους υποθάλπουν.
5.Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζομένων και ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή.
Καλούμε και σένα να έρθεις στις επιτροπές μας να κουβεντιάσουμε και κα παλέψουμε μαζί. Είναι σίγουρο ότι μόνο μέσα από το συλλογικό αγώνα, χωρίς «καπέλα», μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Κανείς δε θα το κάνει για μας παρά μόνο εμείς οι ίδιοι! Γιατί εμείς είμαστε δυνατοί.
Μας φαίνονται μεγάλα, γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί. Ας εγερθούμε!
Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην Επιτροπή «Δεν πληρώνω την κρίση τους» από την περιοχή των βορείων προαστίων μπορεί να παραβρεθεί: Βόρεια προάστια: Κάθε Δευτέρα, 7μ.μ. στο παρκ-καφέ στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά, (6945931478, 6907760544).
  • Blogroll

  • Blog Archive