Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011


Η χώρα ζει ιστορικές στιγμές, στιγμές, που σίγουρα θα φιλοξενούνται στα αυριανά βιβλία της ιστορίας. Όπως φαίνεται κάλπες αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα στηθούν. Και το ερώτημα είναι, γιατί?
Είτε κληθούμε να αποφασίσουμε αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, είτε αυτό που ζητά η αντιπολίτευση της χώρας επιδεικνύοντας τη μέγιστη ανευθυνότητα, δυστυχώς ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα.
Από τη μια, οι Ευρωπαίοι εκβιάζουν ανοιχτά με άμεση πτώχευση και από την άλλη, το κάθε αντιπολιτευτικό κόμμα του εγχώριου συστήματος κοιτάει ακόμα να εισπράξει ψήφους, τολμώντας να διαδώσουν ακόμα και ψέματα, ώστε να ξεγελάσουν ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό! Ήδη, κομματικές φυλλάδες έχουν αρχίσει και κρυφοτάζουν λαγούς με πετραχήλια στον λαό…
Όπως πολλές φορές έχει τονιστεί από αυτό το μπλόγκ (http://plateiamolaon.wordpress.com), δυστυχώς σαν λαός φτάσαμε στο “+5″ παντελώς ανέτοιμοι. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν πάρει απόφαση ότι η μόνη λύση μπορεί να έρθει μόνο από το λαό, όχι μέσω εκλογών, όσο μέσα από τη ριζική εσωτερική αλλαγή μας. Ναι κύριοι, φτάσαμε ως εδώ κουβαλώντας ο καθένας ατομικά τις δικές του ευθύνες. Που είναι η παραγωγή της χώρας για να βοηθήσει το λαό να σταθεί στα πόδια του? Ποιος έχει προλάβει να ασχοληθεί μέσα σ’ αυτόν τον καταιγισμό εξελίξεων?

Το μόνο που ακούμε από τα γνωστά και άγνωστα κόμματα, είναι ότι πρέπει να πάμε σε κάλπες. Ναι ακόμα και να ενδώσουμε στον εκβιασμό των ευρωπαίων και να παίξουμε σε μια ζαριά την τύχη αυτού του λαού, που βγάζει δεν βγάζει τον χειμώνα, ακούσαμε!

Αλήθεια ,τι συμβαίνει πραγματικά με τους μισθούς και τις συντάξεις ;Τα πληρώνει ο ίδιος ο λαός μέσω της φορολογίας ή η εξωτερική βοήθεια; Αρχικά μας έλεγαν ότι τα χρήματα του ελληνικού κράτους έφταναν να καλύψουν τις παραπάνω ανάγκες ,με το ζόρι μέχρι τον Οκτώβρη !Ο Οκτώβρης έγινε Νοέμβρης και τώρα γίνεται Δεκέμβρης!!!Μήπως έχουν δίκιο όσοι λένε (ανάμεσά τους και η συνέλευσή μας )ότι τα πακέτα «στήριξης» δίνονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων των παλαιότερων χρεών ;Μήπως δικαιωνόμαστε εκ των πραγμάτων όσοι τόσο καιρό υποστηρίζουμε ότι η πλήρη άρνηση του λαού να αναγνωρίσει και να πληρώσει το χρέος (εξωτερική στάση πληρωμών ), δεν θα ήταν δα και το τέλος του κόσμου. Το αντίθετο ισχύει!

Κρατήστε όμως καλά στην μνήμη σας ποια κόμματα αναπαρήγαγαν τόσον καιρό την παραπάνω «καραμέλα» του στυλ «δεν έχουμε λεφτά να την βγάλουμε αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση»!!!

Ν.Δ.: Ο αρχηγός της Ν.Δ. ξέχασε σε μια νύχτα τις αντιμνημονιακές κορώνες, γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος πρωθυπουργός είναι (θεωρητικά) στο καναβάτσο. Πάνε οι αρνήσεις, πάνε τα ηρωικά όχι! Τα σχόλια περιττά. Δεν έχει την τόλμη καν να αναλάβει από τώρα, φοβούμενος πιθανή χρεοκοπία με αυτόν στο τιμόνι… ας αναλάβουν άλλοι και βλέπουμε!

ΚΚΕ: Ακόμα εκεί στον Περισσό, πιστεύουν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι φοβούνται πτώχευση της Ελλάδας. Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων ότι η Ευρώπη πλέον δεν έχει να φοβάται ελληνική χρεοκοπία, ακόμα δεν έχουν φτάσει από το γραφείο λογοκρισίας του ΚΚΕ στα στελέχη, που κάθε φορά που βγαίνουν στα κανάλια, υποπίπτουν στο ίδιο σφάλμα! Έτσι και βγουν κυβέρνηση, θα αυτοεξοριστούν στην Κούβα, γιατί ο λαός δεν θα είναι έτοιμος να δεχθεί τη δικτατορία του προλεταριάτου…

ΛΑ.Ο.Σ: Ο μόνος έτοιμος από καιρό. Η “αλεπού της ερήμου” της δεξιάς, μοιάζει ο μόνος σίγουρος για την πρότασή του, χωρίς αυτή να εμπεριέχει ευθύνες γι’ αυτόν. Το μπαλάκι αλλού και προπονητική της εξέδρας. Αυτό τον κάνει να κερδίζει πόντους σε όλους τους φοβισμένους από τις εξελίξεις πολίτες, περιμένοντας τις επερχόμενες εκλογές χωρίς άγχος, αφού σίγουρα θα είναι up! Ταυτόχρονα, την Αριστερά την παίζει στα δάχτυλα, εκμεταλλευόμενος τις χτυπητές αδυναμίες που παρουσιάζει ως χώρος…

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόλυτη δικαίωση της ιστορίας. Αλλά όχι όπως την επιθυμούν στην Κουμουνδούρου, καθώς η ιστορία αποδεικνύει, ότι ήταν και θα παραμείνουν “το κόμμα της γκρίνιας”, καθώς ολοκληρωμένη πρόταση δεν έχουμε ακούσει ποτέ… εύκολη κριτική και εδώ από την εξέδρα. Οι εξελίξεις δεν τους έπιασαν στον ύπνο (τι περίεργο?), μιας και οι δρόμοι της Αθήνας έχουν αφίσες του κόμματος, λες και πρόκειται για προεκλογική περίοδο από καιρό… Παρ’ όλα αυτά, μπροστά στην καταστροφή το μόνο που ψελλίζει είναι ένα αδύναμο “εκλογές τώρα”, με τις εξελίξεις να καθορίζονται απ’ αλλού. Πρόταση για το τι θα κάνουμε και τι θα φάμε, δεν έχουμε ακούσει τίποτα… μόνο πριν κάτι μήνες ακούσαμε κάτι για εύρο-ομόλογο…. μήπως αυτό σημαίνει ότι χέστηκε μπροστά στον εκβιασμό των Ευρωπαίων με το δημοψήφισμα (ακόμα πιστεύετε πως ο ΓΑΠ, ενήργησε εν’ αγνοία των εταίρων?)? Έχει πρόταση για μια Ελλάδα χωρίς το Ευρώ? Μάλλον όχι και οι κραυγές για εκλογές φανερώνουν αυτήν ακριβώς την έλλειψη σχεδίου για τη χώρα. “Κερδίζουμε χρόνο και συμπάθειες και βλέπουμε στο μέλλον”…

Για τους υπόλοιπους δεν σχολιάζω καν… δυστυχώς, σ’ αυτά πάνω κάτω και αυτοί… πάντα ανάλογα τον χώρο που ερευνάς.

Όσο για τους Ευρωπαίους φίλους μας? Αυτοί ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά με περισσότερη θέρμη, εκβιάζουν τον Ελληνικό λαό να διαλέξει ανάμεσα στον αργό και βασανιστικό ή γρήγορο και ξαφνικό, θάνατο. Και αυτούς τους ενημερώνουμε λοιπόν, ότι για εμάς απλά δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Παπαρήγα, Τσίπρας, Ντόρα, Κουβέλης και λοιπές δυνάμεις με τα των παρατρεχάμενών τους.

Είμαστε μαζί με τους αδερφούς ευρωπαϊκούς λαούς, το 99%… εσείς ανήκετε στο 1%. Και πλέον, δεν θέλουμε να έχουμε ουδεμία σχέση μαζί σας και δεν πρόκειται να παίξουμε στο στημένο σας παιχνίδι. Καλούμε τους ευρωπαίους πολίτες , αλλά και τους πολίτες όλου του πλανήτη ,να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας, για να φέρουμε την αλλαγή που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι.

Ναι αγαπητοί κύριε Σαρκοζί και κυρία Μέρκελ,

Να είστε σίγουροι πως ο Ελληνικός λαός θα σας στείλει στον αγύριστο, όπως θα κάνει και με τους εδώ όμοιους σας. Εκβιασμό δεν δεχθήκαμε, ούτε από το Χίτλερ, ούτε από κανέναν, δεν θα δεχθούμε λοιπόν, ούτε από εσάς! Και δηλώνουμε ξανά και ξεκάθαρα, αυτό που έχουμε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Καμία κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό!

Καλούμε τον Ελληνικό λαό, να ακούσει το κάλεσμά μας για την αναδιοργάνωση και αναγέννηση της πρωτογενούς παραγωγής, ώστε να διασφαλιστεί το αυτονόητο, δηλαδή, η επιβίωση της χώρας υπό κάθε κατάσταση στην οποία δύναται βρεθεί. Καθήκον κάθε κυβέρνησης, που δυστυχώς κανένας από τους πολιτικούς μας δεν έχει σκεφθεί να φέρει πρώτο πρόταγμα για το λαό! Οι εκλογές τους μάραναν (…και μη φύγουμε από το ευρώ και χάσουμε τον κοινοτικό κορβανά…).

Συμπολίτες, οι ώρες είναι κρίσιμες. Και τις κρίσιμες ώρες, ο λαός αυτός τα κατάφερε μόνο όταν δεν λύγισε από τον φόβο. Η επιχείρηση τρομοκρατίας τους, δεν πρέπει να περάσει. Ενωμένοι και αδελφωμένοι, πλήρως ισότιμα πρέπει να βαδίσουμε στο μέλλον. Σωτήρας δεν υπάρχει. Μόνοι μας πρέπει να προχωρήσουμε. Όταν είμαστε όλοι μαζί πραγματικά και ισότιμα, μόνο τότε θα νικήσουμε, όπως νικήσαμε τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Σ’ αυτήν την ενότητα λοιπόν, είναι ευνόητο ότι χώρος για κόμματα δεν υπάρχουν. Το μόνο που μπορεί να μας εξασφαλίσει την πραγματική ενότητα και την πραγματική ισοτιμία – ισονομία, είναι η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι) 3/11/2011
  • Blogroll

  • Blog Archive