Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Απειλείται με "ρολά" το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2012

Επεστράφη ανυπόγραφος ο προϋπολογισμός από το Υπουργείο Παιδείας
Με κατάρρευση απειλείται το Πανεπιστήμιο –αλλά και το ΑΤΕΙ- Πάτρας, καθώς εστάλη πίσω ανυπόγραφος ο προϋπολογισμός του από το Υπουργείο Παιδείας.
Με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, δεν εγκρίνεται κανένας προϋπολογισμός σε εκπαιδευτικό ίδρυμα που δεν έχει πραγματοποιήσει εκλογές για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης.
Η «τιμωρία» όμως αυτή από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας είναι εντελώς άδικη, καθώς οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν πλέον την ευθύνη πλέον για τη διενέργεια εκλογών, αλλά την ευθύνη έχουν αποκλειστικά οι πενταμελής επιτροπές που έχουν διορισθεί από την Υπουργό... Μοναδική αρμοδιότητα των πρυτανικών αρχών είναι η παράδοση των επικαιροποιημένων εκλογικών καταλόγων.

Όπως τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο patrastimes.gr, οι πρυτανικές αρχές της Πάτρας έχουν προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην επιτροπή, σε ό,τι έχει ζητηθεί, και δεν έχουν την ευθύνη για το ότι δεν έχουν διενεργηθεί εκλογές μέχρι τώρα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά κ. Παναγιωτάκης, με τέτοιες αποφάσεις δεν τιμωρούνται μόνο τους πανεπιστημιακούς και τους εργαζόμενους, αλλά και μέλλον του τόπου μας, δηλαδή οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας μπορεί, με πολλές δυσκολίες, να λειτουργήσει μέχρι και τον Ιούνιο, καθώς με μία ρύθμιση της τελευταίας το ίδρυμα θα παίρνει κάθε μήνα το 1/12 του περυσινού προϋπολογισμού.
«Μετά τον Ιούνιο, αν δεν έχει λυθεί το θέμα, πάμε για κατάρρευση. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουν βάλει κάποιοι μυαλό ή να τους έχει βάλει ο Θεός» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης.

Πηγή:http://www.patrastimes.gr/ via kokkinos typos
  • Blogroll

  • Blog Archive