Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί ένα κοινωνικό κίνημα με καθαρές πολιτικές θέσεις και πρωτοπόρες δράσεις. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης τρία χρόνια τώρα δίνοντας μεγάλους και δύσκολους αγώνες και καταγάγοντας σπουδαίες νίκες. Με την πρωτοποριακή δράση του, αποτελεί τον φορέα και εμπνευστή ενός νέου και αποτελεσματικού τρόπου αγωνιστικής έκφρασης της κοινωνίας.
Ο αγώνας του Κινήματος μας είναι πολυδιάστατος και αποσκοπεί στην τελική επίτευξη του στόχου του, που είναι η δημιουργία μίας νέας κοινωνίας με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, υλικές και πνευματικές.
Στο πλαίσιο του αγώνα του για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημοσίων αγαθών, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει πραγματοποιήσει αμέτρητα ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα, διαδηλώσεις έξω από τμήματα της αστυνομίας και της τροχαίας, «πολιορκίες» σε γραφεία μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, κουκουλώματα ακυρωτικών του Μετρό, του ηλεκτρικού και των λεωφορείων, καταλήψεις ταμείων σε νοσοκομεία, παρεμβάσεις σε σχολεία, απελευθέρωση παραλιών κ.α..
Ως πρωτοπόρο κίνημα ενάντια στα χαράτσια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει «πολιορκήσει» γραφεία και καταστήματα της ΔΕΗ, γραφεία εργολάβων ιδιωτών που κόβουν το ρεύμα, Εφορίες και Δημαρχεία σε όλη την Ελλάδα, έχει επανασυνδέσει το ρεύμα σε νοικοκυριά και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα προς ενημέρωση του κόσμου.
Όντας αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε δυναμικό «παρών» στην Κερατέα και στην Πλατεία Συντάγματος καθ’ολη την διάρκεια των λαϊκών κινητοποιήσεων και γενικά συμμετέχει με δικό του μπλοκ σε κάθε διαδήλωση ή πορεία πραγματοποιείται από το λαϊκό κίνημα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές κοινές δράσεις και συνελεύσεις με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών.
Η σχέση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με το εργατικό κίνημα είναι άρρηκτη.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω
ενισχύει τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα το μεγάλο αγώνα των απεργών Χαλυβουργών και τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, των εργαζόμενων της ΕΘΕΛ, των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία των Πατησίων κ.α.
Οι δράσεις και οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις του, αποδεικνύουν ότι το Κίνημα μας δεν είναι ούτε ένα κίνημα κλειστών γραφείων αποκομμένο από την κοινωνία, ούτε όμως ένα κίνημα στείρου ακτιβισμού. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν είναι ένα κίνημα απλής άρνησης ούτε ένα κίνημα συμβιβασμού και διαμεσολάβησης με την εξουσία. Είμαστε ένα πολιτικό κίνημα θέσεων που μετουσιώνει την επαναστατική θεωρία σε καθημερινή ανατρεπτική πράξη.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω επεκτείνεται παγκοσμίως.
Το ελληνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων στην Ισπανία, στη Σουηδία στη Νότιο Αφρική και σε άλλες χώρες του κόσμου. Η παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κρίση και το παγκοσμιοποιημένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα απαιτούν ανατρεπτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο.
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ’ όψιν, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποφάσισε μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές του διαδικασίες να συμμετάσχει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Με αυτόν τον τρόπο, το Κίνημα μας δεν επιδιώκει να αποτελέσει μία ακόμη πολιτική μαριονέτα του συστήματος, αλλά να διαδώσει τις ιδέες, τα ιδανικά και τη δράση του σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής βολεμένων πελατών αλλά η δημιουργία ενός μαζικού, πανελλαδικου κινήματος αγωνιστών.
Ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται υπομονή, σχεδιασμός και πάνω απ’όλα ψυχικό σθένος. Είναι ο δικός μας μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη εφικτή και έντιμή λύση για ολόκληρο το λαό.


Δεν ζητάμε εκπτώσεις, δεν κάνουμε συμβιβασμούς, τα θέλουμε όλα!!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλα τα εκμεταλλευόμενα κοινωνικά στρώματα (εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους) να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του, ενδυναμώνοντας το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

http://kinimadenplirono.gr
http://oxidiodia.gr
e-mail: epitropes2010@gmail.com
τηλ.211 0192839
γραφεια: Καυτατζογλου 35- Πατησια, Αθηνα- ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθεριος

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ- Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ


-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

-ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

-ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

-ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΓΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

-ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

-ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ (ΛΑΪΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΞΕΝΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΛΠ) ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
____________________________________________________________________________________

Γιατί Ψηφίζουμε «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
Είμαστε αυτοί που βλέπετε καθημερινά να αγωνιζόμαστε στους δρόμους.
Έμβλημά μας οι σημαίες μας οι κίτρινες με τα ψαράκια. Μας βλέπετε στα διόδια, στο μετρό, στο Σύνταγμα, στις πορείες, στη ΔΕΗ, στις εφορίες, στις τράπεζες, τους ιδιωτικούς εργολάβους που κόβουν ρεύμα, και στα νοσοκομεία. Μας βλέπετε παντού.
Ψηφίστε μας, μόνο για τις δράσεις μας και όχι για τα ωραία μας τα λόγια.
Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί. Παλεύουμε για ελεύθερη πρόσβαση όλου του λαού στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, παραλίες, ρεύμα, νερό ) τα χρυσοπληρώνουμε με τους φόρους μας και μας ανήκουν. Δεν έχει κανένα νόημα η αλλαγή των προσώπων στη πολιτική σκηνή. Είναι ξεκάθαρα θέμα κοινωνικού συστήματος. Ενός βάρβαρου καπιταλισμού, που νοιάζεται μόνο για το κέρδος των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιριών. Ενός ανάλγητου συστήματος που σκοπεύει να φτωχοποιήσει όλη την κοινωνία του 99%, προκειμένου να πλουτίζει το 1%. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, τη δουλεία μας, τη σύνταξή μας, την υγεία μας, την αξιοπρέπεια μας. Ονειρευόμαστε ένα άλλο σύστημα αξιών και παραγωγής με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές. Αυτό πραγματοποιείται μόνο με την πλήρη ανατροπή των δομών του καπιταλισμού που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Καλούμαστε από την ιστορία να το ανατρέψουμε. Ο λαός να αποκτήσει συνείδηση της πελώριας δύναμης του και να πάρει τα ηνία στα χέρια του. Να διαγράψει όλο το χρέος που του φόρτωσαν, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και τις τράπεζες, χωρίς καμία αποζημίωση. Μπορεί και θα το κάνει. Ψήφος στο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» σημαίνει εμπιστοσύνη και στήριξη στον αγώνα που έχουμε αναλάβει εδώ και τρία χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Τα διόδια έπρεπε ήδη να είχαν διπλασιαστεί και σε συχνότητα και σε κόστος για τον οδηγό. Έτσι γράφουν οι συμβάσεις παραχώρησης προς τις ιδιωτικές εταιρίες που τα λυμαίνονται. Κατορθώσαμε παρά το νόμο της ντροπής του Ρέππα και τις διώξεις των συναγωνιστών μας να τα αναχαιτίσουμε. Να ζητάμε πιστωτικά και να μας τα δίνουν αδιαμαρτύρητα. Στα νοσοκομεία να αντιδρά ο κόσμος για τα χαράτσια που του επιβάλλουν στα ταμεία τους αφού τα καταλάβαμε επανειλημμένα. Το εκβιαστικό κόψιμο του ρεύματος να μην πραγματοποιείται, αφού κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε αναρίθμητες καταλήψεις καταστημάτων ΔΕΗ και εφοριών. Κάναμε επανασυνδέσεις του ρεύματος των πολιτών όπου μας ζητήθηκε. Ελευθερώσαμε παραλίες από τα χαράτσια. Υποστηρίξαμε ηθικά και υλικά τους απεργιακούς αγώνες των εργαζόμενων (χαλυβουργία, ελευθεροτυπία , ALTER κλπ) που απολύονται ή τους στέλνουν σε εργασιακό μεσαίωνα .
Το ξέρουμε καλά. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αυτή είναι η δύναμη μας. Δεν πρόκειται να μας κάμψουν το φρόνημα, ούτε οι εχθροί αλλά ούτε και οι "φίλοι" μας. Ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες , ξέρουμε και να νικάμε.
____________________________________________________________________________________


ΤΑ ΨΗΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΒΟΡΙΑΣ
Ποιοί θίγονται και ποιοι τρομοκρατούνται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει ιστορία τριών ετών την οποία κανένας κρατικός ή παρακρατικός, καιροσκόπος ή περαστικός, «αγωνιστής» του καναπέ ή του internet, βαλτός ή βαλτωμένος δεν μπορεί να διαγράψει ή να αμαυρώσει. Η αξία, το ήθος και η αγωνιστική συνέπεια των αγωνιστών που αποτελούν το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποδεικνύεται μέσα από τις δράσεις του και όχι μέσω διαδικτυακών κουτσομπολιών που αναπαράγονται από διάφορα κατευθυνόμενα κανάλια, blogs και sites.
Για να μην ξεχνάνε οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Προ τριών ετών, μετά από συνειδητή και επίπονη προσπάθεια κάποιων αγωνιστών, το κίνημα ενάντια στα διόδια που ξεκίνησε με τοπικά χαρακτηριστικά στις Αφίδνες, μετεξελίχθηκε σε ένα πανελλαδικό κίνημα για την κατάργηση όλων των διοδίων. Αυτή η μετεξέλιξη δεν επιτεύχθηκε αυθόρμητα, αλλά με αταλάντευτο ιδεολογικό αγώνα και παρά τις μεθοδεύσεις κάποιων καρεκλοκένταυρων κομματικών οι οποίοι ήθελαν να περιορίσουν τον αγώνα σε τοπικό επίπεδο για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και να ξαναεκλεγούν στις δημοτικές εκλογές. Μετά από μήνες συνεχών αγωνιστικών δράσεων, το κίνημα ενάντια στα διόδια, πάλι μέσα απο τη συνειδητή ιδεολογική μάχη περισσότερων αγωνιστών αυτή τη φορά, και παρά τις ποικίλες επιθέσεις των δεκανικιών του συστήματος, μετεξελίχθηκε σε ένα πολιτικό κίνημα άρνησης πληρωμών για όλα τα κοινωνικά αγαθά. Πλέον, μετά από τρία χρόνια, το ίδιο κίνημα, μέσα από διαρκή αγώνα και συνεχή ιδεολογική ζύμωση, έχει ωριμάσει σε ένα πρωτοπόρο πολιτικό κίνημα, δίχως παροπίδες και αγκυλώσεις, αλλά με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Οι αγωνιστές που συνεισέφεραν συνειδητά και με αυτοθυσία σε αυτή τη μετεξέλιξη, αποτέλεσαν τον καταλύτη ώστε να εκλυθούν εκείνες οι κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες αποτέλεσαν το ευρύτερο κοινωνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω που υπάρχει σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωνιστές αυτοί μαζί με πολλούς άλλους, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέχρι και σήμερα και σκοπεύουν να παραμείνουν σε αυτή μέχρι την τελική νίκη.
Ποιοί θίγονται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές και την οργανωτική του αναβάθμιση;
Οι μεγαλοεργολάβοι και τα τσιράκια τους, οι οποίοι λόγω της συνεχούς και κλιμακούμενης δράσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω, βλέπουν τα αιματοβαμμένα χρυσορυχεία τους να αποδίδουν ολοένα και λιγότερο.
Η τρόικα, το κράτος και οι τοκογλύφοι, οι οποίοι βλέπουν ένα κίνημα πολιτών να αποτελεί ένα από τα μεγάλα εμπόδια στα σχέδιά τους για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους από τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.
Τα αστικά κόμματα εξουσίας, τα οποία φοβούνται μόνο και μόνο στην ιδέα ανάπτυξης μίας συλλογικής και οργανωμένης δύναμης ανατροπής.
Διάφορες παρακρατικές ομάδες, οι οποίες όσο βλέπουν το Κίνημα Δεν Πληρώνω να αναπτύσσεται, φοβούνται ότι δε θα καταφέρουν να εκπληρώσουν το πληρωμένο συμβόλαιο τους με την εξουσία που περιλαμβάνει τη διάλυση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Τα κομματικά γραφεία μικρότερων κόμματων, τα οποία ανησυχούν μήπως και χάσουν ποσοστό από την εκλογική τους πελατεία από ένα κίνημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε αντίθεση με την αφεντιά τους.
Τα κινηματικά παράσιτα, δηλαδή κάποιες ομάδες ανθρώπων ύποπτης προέλευσης, οι οποίοι δρουν υπογείως και μέσω του διαδικτύου, και προσπαθούν στην πλάτη των αγώνων του κινήματος είτε να καρπωθουν την πολιτική του υπεραξία είτε να το διαλύσουν.
Κάποιοι δήθεν αγωνιστές χαμηλής ηθικής στάθμης και αμφίβολης αγωνιστικής και ιδεολογικής συνέπειας, οι οποίοι προσπαθώντας να θεωρητικοποιήσουν την αδυναμία τους, το φόβο και την ανεπάρκειά τους, γεμίζουν το διαδίκτυο με ασυνάρτητα «κατηγορώ» κατά κάθε τι πραγματικά αγωνιστικού.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω γνωρίζει ότι όταν σε χτυπάνε οι εχθροί σου βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Άλλωστε τα ψηλά τα δέντρα τα χτυπάει ο βοριάς. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα απαντά δυναμικά σε κάθε εχθρό του, απ’ όπου και αν προέρχεται. Και δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από την κλιμάκωση του αγώνα του και την οργανωτική του αναβάθμιση. Άλλωστε η κοινωνία βρίσκεται στην εντατική και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλους τους πολίτες που πλήττονται από τη βαναυσότητα του συστήματος, να το στηρίξουν με την ψήφο και την αγωνιστική συμμετοχή τους, ενδυναμώνοντας το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ


_____________________________________________________________________________________

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



Και καλά οι κάθε είδους εχθροί μας να έχουν θορυβηθεί και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να ματαιώσουν τη κάθοδό μας στις εκλογές.
Μου φαίνεται λογικό να μη το επιθυμούν οι μεγαλοεργολάβοι, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και οι κατασταλτικοί τους μηχανισμοί.
Αυτό που σε κάνει κυριολεκτικά να βγαίνεις από τα ρούχα σου είναι το φαρμακερό μένος ορισμένων, δήθεν ανεξάρτητων, πλην όμως με σαφή κομματική σφραγίδα ανθρώπων, καθώς επίσης και παλιών συναγωνιστών μας, που το έβαλαν στα πόδια, υπό το βάρος των μεγάλων καθηκόντων του κινήματός μας.
Έβαλαν την ουρά στα σκέλια και από πάνω θεωρητικοποίησαν αυτή την οπισθοχώρηση τους με αντιδραστικές αερολογίες.
Μερικοί μάλιστα εξ αυτών, αποδεδειγμένα, εκτελούσαν εντολές. Κρίμα, γιατί τους εμπιστευτήκαμε, παρά τη μακρόχρονη πείρα μας στα κινήματα.
Η απόφαση για τη συμμετοχή μας στις επικείμενες εκλογές βγήκε από αναρίθμητα συντονιστικά και συνελεύσεις του «Κινήματος Δεν Πληρώνω».
Η συμμετοχή μας στις εκλογές το ξαναλέμε για πολλοστή φορά, δεν έχει να κάνει με την ενσωμάτωση μας στο σύστημα. Αν άλλωστε επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο, θα το κάναμε σε παλιότερες εποχές.
Αν οι εκλογές άλλαζαν το καπιταλιστικό σύστημα θα κηρύσσονταν παράνομες από αυτό. Η αλλαγή των συστημάτων γίνεται μόνο με τη πάλη του λαού μαζί με τη πρωτοπορία. Μια πρωτοπορία που έχει την έννοια του πιο συνειδητοποιημένου, αποφασισμένου και εμπνευσμένου τμήματος του λαού και όχι μιας υπεροπτικής και ξεκομμένης ελίτ. Αν μη τι άλλο αυτό το αποδεικνύουν οι αδιάκοποι αγώνες μας (παντός καιρού) στο δρόμο αλλά και σε κάθε αγωνιστικό μετερίζι.
Το ξέρουν πολύ καλά και οι άσπονδοι εχθροί και οι «φίλοι». Είναι η γνωστή πάλη των τάξεων, αν έχουν ακουστά. Οι εκλογές λοιπόν, είναι ένα μέσο – εργαλείο που το ίδιο το σύστημα σου παρέχει , χωρίς τη θέληση του. Αν χρειαστεί, όπως στη δεδομένη εκρηκτική συγκυρία θα το χρησιμοποιήσεις προκειμένου η φωνή σου και οι αγώνες σου να φτάσουν και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για πάρτη της αποκλείοντας τους αγωνιστές, από το να γίνονται γνωστοί στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.
Τα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα με το κράτος – πολιτικούς και μεγαλοεργολάβους. Όταν χρειάζεται και σου δίνεται η δυνατότητα, τα χρησιμοποιείς φτάνει να μη σε χρησιμοποιήσουν αυτά.
Δεν είμαστε εσωστρεφής σέχτα ώστε να κάνουμε αγώνες μόνο και μόνο για να ικανοποιούμε την ιδεολογία μας και να μας χειροκροτεί ένα μέρος του λαού που τυχαίνει να μας βλέπει στο internet, στα διόδια, στο μετρό , στα νοσοκομεία και αλλού να αγωνιζόμαστε.
Η ανατροπή του συστήματος απαιτεί ευρύτερη συμπαράσταση και συμμετοχή του κόσμου. Πάνω απ όλα απαιτεί τη γνωριμία με τα πλατιά στρώματα του λαού.
Η συμμετοχή μας στις εκλογές εξυπηρετεί αυτή την αναγκαιότητα. Είναι μια άλλου τύπου δράση. Είναι ένα μέσο που σου δίνει το σύστημα και οφείλεις να μη του γυρίσεις την πλάτη όταν και αν εσύ κρίνεις ότι ωφελεί το όραμα για το οποίο αγωνίζεσαι, για τα συμφέροντα και την απελευθέρωση του λαού. Δεν φοράς παρωπίδες, αφουγκράζεσαι τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σου. Διεισδύεις κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Είναι ένα όπλο τακτικής και μόνο. Σαν ένας αγώνας σκάκι. ‘Οσοι έχουν τέτοια ταμπού με γειά τους και χαρά τους. Συνήθως βέβαια είναι οι πρώτοι που τρέχουν να ψηφίσουν σε μια εκλογική αναμέτρηση.
Βγάλαμε στο blog μας μια απλή ανακοίνωση για τη κάθοδό μας στις εκλογές και ξεσηκώθηκαν από τα κομματικά και άλλα γραφεία τους.
Δεν τους βλέπουμε συχνά στους δρόμους.Είναι όντως κουραστικός ο δρόμος του αγώνα. Είναι πιο εύκολο, γι’αυτούς, να βγάζουν εμπαθείς κορώνες και οχετούς στο διαδίκτυο. Ποιος τους υπολογίζει;
Η ιστορία γράφεται και χωρίς αυτούς. Δεν έχουμε ώρα για χάσιμο.





  • Blogroll

  • Blog Archive