Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Στην έξοδο ο Ρουπακιώτης

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2012

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ο Πρωθυπουργός ήταν στην Μάλτα όταν πληροφορήθηκε από στενό του συνεργάτη για τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον της Κυβέρνησης ο Αντώνης Ρουπακιώτης. «Πάρε μου τον Κουβέλη» είπε εκνευρισμένος ο Αντώνης Σαμαράς στον συνεργάτη του και απομακρύνθηκε για να μιλήσει με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.
Ο Φώτης Κουβέλης ήταν ενήμερος για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επικοινώνησε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος φέρεται να είπε πως δεν.. πρόκειται να φέρει καμία άλλη ρύθμιση στην βουλή που θα αφορά τους δικηγόρους.
Το θέμα για την κυβέρνηση θεωρείται προς το παρόν λήξαν. Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε στον Αντώνη Ρουπακιώτη για να τον επαναφέρει στην τάξη. Πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αρνηθεί να υπογράψει τα μέτρα. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ για να υποχωρήσει και να βάλει τελικά την υπογραφή του.
Η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης φούντωσε τα σενάρια του ανασχηματισμού. Όλα δείχνουν πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Σε μια τριτοκομματική κυβέρνηση ο ανασχηματισμός δεν είναι μια απλή υπόθεση και ίσως να χρειαστούν αρκετές συσκέψεις ή τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών μέχρι να οριστικοποιηθεί ο νέος κατάλογος των μελών που θα μετέχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται πλέον στην «υπουργική λίστα» της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης έχει έρθει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση με στάση του υπουργού Δικαιοσύνης. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Α. Ρουπακιώτης μένει μέχρι να γίνει ο ανασχηματισμός.
Ο χρόνος για τις αλλαγές στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα μόλις κλείσει και επίσημα το θέμα της δόσης. Ο Πρωθυπουργός εκτιμά πως θα πρέπει να βρίσκονται στα υπουργεία μόνο όσοι μπορούν να «τρέξουν» τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την στάση που θα κρατήσουν οι κυβερνητικοί εταίροι. Ποια υπουργεία θα ζητήσουν και το κυριότερο; Αν τελικά οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Πηγή: real.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive