Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Παλλαρισαϊκό «όχι» στην αποδυνάμωση του ΤΕΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

alt

Μαζική ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας καθώς και φορέων της περιοχής στο παλλαρισαϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανώ σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και φορείς εξέφρασαν τις έντονες αντιδράσεις τους στο σχέδιο «Αθηνά» με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σε σχετικό ψήφισμα των διαδηλωτών αναφέρεται:...

-To σχέδιο Αθηνά είναι μόνο η αρχή, 4500 άτομα μετακινούνται και το κόστος μεταφοράς είναι μεγάλο-ακολουθεί και η κατάργηση και άλλων τμημάτων.
- Δεν συντάχθηκε με ακαδημαϊκά κριτήρια( υποβάθμιση πτυχίου)
-Σύμφωνα με πληροφορίες καθηγητών η εξέταση και η παρακολούθηση μαθημάτων θα γίνει στον τόπο μεταφοράς άμεσα και όχι σε βάθος πενταετίας.
- Με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά πλήττεται άμεσα η παιδεία και κατ' επέκταση η γνώση, τα ιδεώδη και η κοινωνική ελευθερία λόγω του ότι πηγαίνει να υλοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα.
- Υποστήριξη ωρομίσθιων καθηγητών οι οποίοι αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία των εξαμήνων στις σχολές που απαρτίζουν το ΤΕΙ, καθώς καλύπτουν μεγάλο μέρος των διδακτικών ωρών.
«θα γίνουμε Ευρώπη». Με αυτή τη φράση της η Διαμαντοπούλου έδειξε την πρόθεση της για την ήδη προβληματική μέχρι τώρα δημόσια δωρεάν παιδεία. Η μείωση(η ακόμα και η παύση) της κρατικής επιχορήγησης των ιδρυμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την ανικανότητα των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων να σπουδάσουν.
alt
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
-Όχι στο σχέδιο «Αθηνά»
-Καμία κατάργηση-συγχώνευση-μεταφορά τμημάτων σπουδαστών
-Καμία απόλυση καθηγητών και εργαζομένων του ΤΕΙ Λάρισας
- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας- όχι σε δίδακτρα
-Άμεση χρηματοδότηση για σίτιση-στέγαση και αναλώσιμα
Να σημειωθεί, ότι στην κινητοποίηση πήραν μέρος σπουδαστές, καθηγητές του ΤΕΙ, μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενώ και οι έμποροι της πόλης έκλεισαν συμβολικά τα καταστήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο σχέδιο που προβλέπει συρρίκνωση του ΤΕΙ Λάρισας.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive