Κυριακή 12 Μαΐου 2013


Αναρωτιόμαστε, γιατί πρέπει να διατηρούνται αυτά τα κλειστά κλαμπ, κουσούρια μιας άλλης εποχής, που δημιουργούν στεγανά μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της κοινωνίας, διαιωνίζουν την εξαγορά του μόνιμου προσωπικού και την ενσωμάτωση του στο αστικό κατεστημένο, με προνόμια που ως ένα βαθμό διαχέονται και σε... άλλες κοινωνικές ομάδες.
Αναρωτιόμαστε, γιατί στις Λέσχες Αξιωματικών δε μπορεί να μπει ο άνεργος και ο συνταξιούχος.
Αναρωτιόμαστε, γιατί στις Λέσχες Αξιωματικών και στα ΚΑΑΥ δε μπορεί να μπει ο συνάδελφος φαντάρος,  ο δωρεάν εργαζόμενος του Στρατού, υπηρέτης όλων- μήπως ακόμη και σήμερα τα δουλικά δε μπορεί να είναι μαζί με τους αφέντες;- για να απολαύσει τις χαμηλές τιμές και τη φιλοξενία τους.
Εμείς απατούμε: να ανοίξουν τώρα οι Λέσχες Αξιωματικών και τα ΚΑΑΥ στους φαντάρους και σε όλο το λαό. Γιατί μπορούν να τα επισκέπτονται βουλευτές και χρυσοπληρωμένοι αστοί πολιτικοί, αλλά όχι ο κόσμος της εργασίας που πληρώνει φόρους και το έχει ανάγκη;
Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι φαντάροι λόγω της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μμημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ να μην μπορούν να βγουν ούτε έξοδο, να παραμένουν στις μονάδες και να χώνονται σε αγγαρείες.
Η διοίκηση της μονάδας δε θα πρέπει να εξασφαλίζει το πως τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα –ΚΤΕΛ-ΤΑΧΙ-καφετέριες-φαγάδικα-ξενοδοχεία θα εκμεταλλεύονται τους φαντάρους και τις οικογένεις μας, αλλά αντίθετα θα πρέπει να εξασφαλίζουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων.
Οι διοικητές των μονάδων πρέπει να διαλέξουν: ή με τους επιχειρηματίες θα είναι και τους διαπλεκόμενους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ ή με τους φαντάρους και το λαό που δυστυχεί!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ-Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ
-ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.
Σε κάθε έξοδο η διοίκηση της μονάδας θα πρέπει να εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων, όπως ακριβώς κάνει και με το μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Οι φαντάροι θα πρέπει να απολαμβάνουν δωρεάν τη φιλοξενία των Λεσχών.
Το καλοκαίρι, που ακόμη και το μπάνιο θεωρείται πλέον απαγορευμένος καρπός, τα ΚΑΑΥ θα πρέπει να είναι ανοικτά σε φαντάρους και σε όλη την κοινωνία, ώστε να απολαμβάνουν τις πολύ χαμηλές τιμές τους.
Επίσης, πρέπει τώρα να σταματήσει η δωρεάν εργασία φαντάρων σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ-ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  και να καλυφθούν οι ανάγκες από πολιτικό προσωπικό.
Τέλος, απαιτούμε τρεις (3) καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο και εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των φαντάρων σε όλα τα μέσα.
Με τα 8,7 ευρώ μισθό που μας δίνει ο στρατός θα πληρώσουμε εμείς το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στον στρατό αυτές οι κατηγοριοποιήσεις, που πλέον αποτελούν μια Ιεραρχία της Κοινωνικής Δυστυχίας.
Όχι στην Υποκρισία, στη φιλανθρωπία των συσσιτίων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, απαραίτητο συμπλήρωμα των περικοπών και της κοινωνικής λεηλασίας που σπέρνουν.
Όλοι πρέπει να διεκδικούν την πλήρη ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους. Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 
Diktiospartakos.blogspot.com
Διαβάζουμε:
Το 'πε και το κανε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Βλάχος, που γνωρίζει πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες των στρατιωτικών αυτή την περίοδο.
Ένα νέο στέκι απέκτησε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου στη Λαμία. Τα τραπεζάκια έκαναν την εμφάνισή τους λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και καθημερινά, σχεδόν όλες τις ώρες, είναι γεμάτα από μέλη της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας και τις οικογένειές τους.
<< Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δοκιμάζονται πολύ σκληρά, αυτή τη περίοδο και προσπαθούμε να τους υποστηρίξουμε και να τους ανακουφίσουμε σε όλα τα επίπεδα και με κάθε τρόπο. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γι΄ αυτούς και τις οικογένειές τους...>>, είπε στο LamiaReport, ο Διοικητής της Μεραρχίας Στρατηγός Κωνσταντίνος Βλάχος.
Όπως μας είπε ο Διευθυντής της Λέσχης, λοχαγός Χρήστος Κεφαλάς, οι τιμές των προϊόντων, όπως ενδεικτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι κατώτερες του κόστους και φυσικά είναι για τα μέλη της Λέσχης.
Καφές ελληνικός: € 0,20
Καφές γαλλικός: € 0,20
Νες καφέ: € 0,30
Καφές εσπρέσο: € 0,40
Freddo: € 0,40 (μονή δόση)
Freddo: € 0,80 (διπλή δόση)
Καπουτσίνο: € 0,80 (διπλή δόση)
Sprite: € 0,60
Coca Cola: € 0,65
Μπύρα ΜΥΘΟΣ: € 0,70
Μπύρα FIX: € 0,80
  • Blogroll

  • Blog Archive