Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τι λένε οι ΗΠΑ για το σχέδιο της μεταβατικής κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2013
Συγκρατημένα αισιόδοξα δέχθηκαν οι ΗΠΑ το σχέδιο της προσωρινής κυβέρνησης της Αιγύπτου για την πραγματοποίηση αρχικά βουλευτικών εκλογών σε περίπου έξι μήνες και στη συνέχεια προεδρικών εκλογών. 

«Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι η προσωρινή κυβέρνηση έχει καθορίσει ένα σχέδιο για την πορεία προς τα εμπρός» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι. Η Ουάσιγκτον πάντως αποφεύγει...
επιμελώς να θίξει το ακανθώδες ζήτημα της επέμβασης του στρατού που ανέτρεψε με πραξικόπημα τον εκλεγμένο πρόεδρο Μόρσι, διότι αυτό θα απαιτούσε από την κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με τον νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, να διακόψει τη βοήθεια προς τον αιγυπτιακό στρατό. 

Για το οικονομικό έτος 2014, ο αμερικανός πρόεδρος έχει ζητήσει 1.55 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας για την Αίγυπτο. Από αυτά το 1,3 δισ. δολάρια είναι ενίσχυση στο στρατό της Αιγύπτου και μόλις 250 εκατομμύρια δολάρια για την οικονομική στήριξη της χώρας. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ευθυγραμμιζόμαστε ή υποστηρίζουμε οποιαδήποτε συγκεκριμένο κόμμα ή ομάδα» είναι η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Τζεν Πσάκι είπε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε έλθει σε επαφή με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τον Μόρσι μετά τη σύλληψή του.

  • Blogroll

  • Blog Archive