Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Νέα ντοκουμέντα από το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού (φωτό)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2014
Φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στο νοσοκομείο "Αγ. Παύλος" των φυλακών Κορυδαλλού, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των τροφίμων να εισακουστούν οι εκκλήσεις τους για μια καλύτερη ζωή.

Οι προ ημερών καταγγελίες για νέα κρούσματα φυματίωσης και άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεν ίδρωσαν τα αυτιά των υπευθύνων, την ώρα που όλο και περισσότερες ενδεικτικές φωτογραφίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας η μία μετά την άλλη.

«Χθες ο Β.Φ., 73 ετών, ξεψύχησε στα χέρια μου», είχε καταγγείλει κρατούμενος ο οποίος υποστήριζε πως το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε από τον ένα και μοναδικό γιατρό των φυλακών, δεν ήρθε ποτέ παρά τις εκκλήσεις, με αποτέλεσμα ο συγκρατούμενός του να πεθάνει μέσα σε λίγες ώρες.

Ο κίνδυνος, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο, ολοένα και αυξάνεται, όπως αυξάνονται και τα κρούσματα φυματίωσης και ψώρας. Οι κρατούμενοι έχουν πραγματοποιήσει επί ματαίω πολύμηνο αγώνα, ακόμα και με απεργίες πείνας, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η τότε καταγγελία πως η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε να εισέλθει στο χώρο, λέγοντας πως "έχει οικογένεια".

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες αναρτώνται διαρκώς στον twitter λογαριασμό που δημιούργησαν οι τρόφιμοι. Πάνω από 40 άτομα αναγκάζονται να συνυπάρξουν σε μικρά, αποπνικτικά δωμάτια, με αποτέλεσμα οι ασθένειες να μεταφέρονται από τον έναν στον άλλο.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive