Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κρίσιμη κατάσταση η 20χρονη που έχασε το φως της από ποτό "μπόμπα", στη Ζάκυνθο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2016
Σε κρίσιμη κατάσταση η 20χρονη που έχασε το φως της από ποτό "μπόμπα", στη Ζάκυνθο-Παίρνει εξιτήριο από το Νοσοκομείο του Ρίου για να μεταφερθεί στην Βρετανία Νοσηλεύεται στο Ρίο
 Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι καλοκαιρινές διακοπές μια βρετανίδας τουρίστριας στη Ζάκυνθο. Η Hannah Powell θέλοντας να διασκεδάσει πήγε σε πάρτι με φίλους της σε μπαρ του νησιού, όπου κατανάλωσε ποτά τα οποία φαίνεται πως ήταν νοθευμένα.
Την επομένη μπορεί η κοπέλα να ήταν μια χαρά, ωστόσο στη συνέχεια αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, όταν ξύπνησε…
δεν έβλεπε! Αμέσως πανικόβλητη ζήτησε βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού εξετάστηκε επισταμένως από τους ιατρούς κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Ρίο όπου διαγνώστηκε με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό όμως είναι κάτι που θα ξεπεραστεί, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα καταφέρει να ξαναβρεί το φως της. Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της που ταξίδεψαν από το Λονδίνο στην Ελλάδα.
"Τα νεφρά της είναι κατεστραμμένα. Κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα", αναφέρει σε συνέντευξή της η μητέρα της Christine.
"Η αστυνομία επικοινώνησε μαζί μας και συμπλήρωσε μια αναφορά, πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται στη μεθανόλη, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κόρη μπορεί να διακρίνει μόνο σχήματα", συμπλήρωσε περιγράφοντας την κατάσταση της κόρης της.
Για την επιστροφή τους στην Αγγλία θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή της ασθενούς, καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει σε κανονικό αεροπλάνο.
"Απλά θέλαμε να γυρίσει στο σπίτι", κατέληξε η μητέρα της.
Η 20χρονη Αγγλίδα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και νοσηλεύεται.
Φως στο μυστήριο του τι ακριβώς είχε συμβεί ήρθε να ρίξει ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος δηλώνει πως γνωστή ουσία που προκαλεί τύφλωση είναι η μεθυλική αλκοόλη ή μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να πετύχουν την νόθευση και έχει υψηλή τοξικότητα που επηρεάζει το οπτικό νεύρο. Ειδικότερα, πρόκειται για “πολικό υγρό που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, διαλύτης, καύσιμο, αλλά και ως επικίνδυνο (αν και απαγορευμένο για τρόφιμα και ποτά) υποκατάστατο της αιθανόλης. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε με διάφορα μείγματα και σαν προωθητικό των βαλλιστικών πυραύλων”. Στις δυνητικές συνέπειες από την κατανάλωσή της συμπεριλαμβάνονται ναυτία, εμετός, πόνος στην κοιλιά, αλλά και τύφλωση, νεφρικά ή ηπατολογικά προβλήματα, ακόμα και κώμα.
ΠΗΓΕΣ Mirror news247.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive