Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί οι ΗΠΑ καταδικάζουν σε θάνατο 45.000 άγρια άλογα

Posted by Β.Π. Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016
Σε θάνατο «καταδικάζει» 45.000 άλογα της «‘Αγριας Δύσης» το Γραφείο Διαχείρισης Κτηματολογίου των ΗΠΑ (BLM), γνωμοδοτώντας υπέρ της ευθανασίας για τα ζώα που παραμένουν αιχμάλωτα σε κρατικές εγκαταστάσεις.
Στην απόφαση αντιδρούν έντονα ....
οργανώσεις και πολίτες, που υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του πληθυσμού οφείλεται να γίνει μέσω ελέγχου των γεννήσεων και όχι ευθανασίας.
«Αυτή τη στιγμή, έχουμε 75.000 άλογα και υποζύγια που ζουν σε άγρια ​​κατάσταση σε ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα που μπορεί να υποστηρίξει μόνο 27.000 άλογα. Στις υπερπλήρεις σε χωρητικότητα εγκαταστάσεις της BLM, προστέθηκαν τα 45.000 άγρια άλογα, που συνελήφθησαν και αιχμαλωτίστηκαν επειδή έβοσκαν σε μισθωμένα από κτηνοτρόφους βοσκοτόπια», ανακοίνωσε η Υπηρεσία Κτηματολογίου ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε επιπλέον 50 εκατ. δολάρια ετήσιο κόστος φροντίδας.
H ευθανασία προτάθηκε ως λύση με ψήφους 8 υπέρ και 1 κατά. Εάν εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσσο, θα αποτελεί νόμο το 2017.

Για ανευθυνότητα, κυνισμό και παραβίαση των κανόνων της φύσης, κατηγορούν δεκάδες οργανώσεις την Αμερικανική Υπηρεσία.
«Οι εναλλακτικές λύσεις για φροντίδα και προστασία των άγριων αλόγων αγνοήθηκαν για πάνω από 20 χρόνια. Η HSUS είναι έτοιμη να εφαρμόσει έλεγχο γονιμότητας και άλλες εναλλακτικές λύσεις ανά πάσα στιγμή», τονίζει η οργάνωση Human Society.
Στο νέο κίνημα υπεράσπισης των άγριων αλόγων, πρωτοστατεί ο Τεξανός σκηνοθέτης Ben Masters, γνωστός από το ντοκιμαντέρ Unbranded που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν τέσσερις καουμπόηδες με 13 άγρια ​​άλογα, ταξίδεψαν 3.000 μίλια από το Μεξικό ως τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, προβάλλοντας «ελεύθερα» βοσκοτόπια αλλά και τις δυνατότητες υιοθεσίας άγριων αλόγων ενάντια στις προτιμήσεις των Αμερικανών για «καθαρόαιμα».
Τα τελευταία 20 χρόνια, το Γραφείο παίρνει άγρια ​​άλογα από το φυσικό τους περιβάλλον, έτσι ώστε ιδιόκτητα κοπάδια να χρησιμοποιούν τη γη ως βοσκοτόπια. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τη συντήρηση των αλόγων, που το 2015 έφτασε τα 49 εκατομμύρια δολάρια.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν εναλλακτικά προγράμματα ελέγχου γονιμότητας ώστε να επιβραδυνθεί η αύξηση του πληθυσμού.
  • Blogroll

  • Blog Archive