Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο βίντεο: Η στιγμή που η αστυνομία πυροβολεί τον Κιθ Σκοτ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2016
Μετά από σφοδρές πιέσεις η αστυνομία του Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο...
από τις κάμερες που έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί και το οποίο δείχνει τη στιγμή που ο Αφροαμερικανός Κιθ Σκοτ δέχεται καταιγισμό πυρών και αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Το βίντεο μάλλον αυξάνει παρά μειώνει τα ερωτήματα για τη δολοφονία του Κιθ Σκοτ αφού σε αυτό δεν φαίνεται το θύμα να οπλοφορεί όπως ισχυρίζεται η αστυνομία.

Το βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές του Σάρλοτ αρνήθηκαν επιστάμενα τις δυο προηγούμενες ημέρες να δημοσιοποιήσουν το βίντεο - αίτημα ακτιβιστών, πολιτικών και της οικογένειας του θύματος - υποστηρίζοντας ότι «δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση» και η δημοσιοποίησή του «θα υπονόμευε τις έρευνες».

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως ο Κιθ Σκοτ κρατούσε όπλο, μάλιστα δημοσίευσαν και φωτογραφία στην οποία ισχυρίζονται ότι αυτό απεικονίζεται:

Η οικογένεια του Σκοτ αρνείται κατηγορηματικά ότι κρατούσε όπλο λέγοντας πως κρατούσε απλά ένα βιβλίο. Το ίδιο αναφέρει και αυτόπτης μάρτυρας.

Η οικογένεια του Σκοτ από την πλευρά της έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ένα δικό της βίντεο. Πρόκειται για ένα δίλεπτο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας, στο οποίο δεν φαίνεται η στιγμή των πυροβολισμών, οι οποίοι όμως ακούγονται.

Η σύζυγος του 43χρονου θύματος φωνάζει στους αστυνομικούς να μην τον πυροβολήσουν. «Μην τον πυροβολείτε! Δεν έχει όπλο!», φωνάζει η γυναίκα στους αστυνομικούς, που τον καλούν να πετάξει το όπλο του.

Το βίντεο της οικογένειας:

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη και οδήγησε σε νέες οργισμένες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ. Στη Σάρλοτ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.
  • Blogroll

  • Blog Archive