Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ελέγχονται για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα οι πατέρας και γιος Καλογρίτσας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016


Υπό έλεγχο για υποθέσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος, στους οποίους έχει δημοπρατηθεί μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες.
Το όνομα πατέρα και γιου βρίσκεται στις....


 λίστες φοροδιαφυγής που ελέγχονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς από τον Ιανουάριο του 2015.
Μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές αφορά τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα. Η δικογραφία αφορά φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη.
Επίσης ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.
Όπως ορίζει ο νόμος, η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive