Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Με διαγραφή της επίσημης σελίδας του info-war.gr απειλεί το Facebook, λόγω της δημοσίευσης της γνωστής φωτογραφίας με το γυμνό κοριτσάκι που τρέχει γεμάτο....
εγκαύματα από τις αμερικανικές ναπάλμ, στον πόλεμο του Βιετνάμ, το 1972.


Σημειώνεται πως η ιστορία της λογοκρισίας της βραβευμένης με Πούλιντζερ φωτογραφίας ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν από τη Νορβηγία.
 Εκεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης λογόκρινε την εν λόγω φωτογραφία όταν την ανήρτησε ένας συγγραφέας σε άλμπουμ με άλλες φωτογραφίες πολέμου.
Η ιστοσελίδα  info-war.gr, σημειώνειγια το περιστατικό: «Το facebook με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι η διαγραφή της εικόνας δεν οφείλεται σε κάποιο αυτοματοποιημένο φίλτρο αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή της εταιρείας. Συγκεκριμένα αναφέρει: Ενώ αναγνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εμβληματική, είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε διακρίσεις για το αν θα επιτρέπουμε τη δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών με ένα γυμνό κοριτσάκι και όχι άλλες. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία της έκφρασης και τη διατήρηση μιας ασφαλούς και σεβαστής εμπειρίας για την παγκόσμια κοινότητα. Οι λύσεις μας δεν θα είναι πάντα τέλειες αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη βελτίωση των πολιτικών μας και του τρόπου με τον οποίο τις εφαρμόζουμε».

alfavita
  • Blogroll

  • Blog Archive