Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σουηδική εταιρία εμφυτεύει μικροτσίπ στο σώμα των εργαζομένων της (Pics+Vid)

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Μαΐου 27, 2017
Epicenter microchips4Η Σουηδική εταιρία τεχνολογίας Epicenter, με έδρα την Στοκχόλμη προτρέπει τους εργαζόμενούς της να έχουν εμφυτευμένο ένα μικροτσίπ στο χέρι τους.


Μέχρι σήμερα 150 από τους 3.000 εργαζόμενους έχουν δεχτεί να βάλουν στο σώμα τους το μικροτσίπ το οποίο ...
βασίζονται στην τεχνολογία Near Field Communication (NFC) και έχει μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

Η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει πως το τσιπ δεν περιέχει δεδομένα του κάθε εργαζόμενου, αλλά αντίθετα τον διευκολύνουν σε καθημερινές διαδικασίες.

Για παράδειγμα, με αυτό μπορούν να ανοίξουν μια πόρτα που απαιτεί κωδικό, τον υπολογιστή τους ή να παραγγείλουν καφέ και φαγητό.

«Το μεγαλύτερο όφελος νομίζω ότι είναι η ευκολία» δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epicenter, Patrick Mesterto και προσθέτει: «Αντικαθιστά πολλά πράγματα. Συσκευές επικοινωνίας, πιστωτικές κάρτες και κλειδιά».

Η διαδικασία για την εμφύτευση είναι γρήγορη και σχετικά ανώδυνη.

Ο Jowan Osterlund της εταιρίας Biohax, επισκέπτεται την Epicenter κάθε φορά που ένας νέος υπάλληλος επιθυμεί να βάλει ένα μικροτσίπ.

Το μικροτσίπ τοποθετείται δίπλα στον αντίχειρα με μια συσκευή σαν ένεση και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δε προκαλεί μεγάλο πόνο.

Οι υπάλληλοι που έχουν δεχτεί να βάλουν στο σώμα τους μικροτσίπ, έχουν ως επιχείρημα ότι θέλουν να κατανοήσουν αυτήν την τεχνολογία «πριν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις απαιτήσουν την ύπαρξη μικροτσίπ για φορολογικούς λόγους ή για είσοδο σε Google ή Facebook».


(Πηγή: Biohax/Facebook)
  • Blogroll

  • Blog Archive