Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Φυλάκιση 37 μηνών στον χρυσαυγίτη Στεφανάκη

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017
Άλλη μία καταδίκη προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος στελεχών της Χρυσής Αυγής, μετά την ποινή φυλάκισης 37 μηνών που επιβλήθηκε χθες στον Ευάγγελο Στεφανάκη.

Ο Στεφανάκης καταδικάστηκε ερήμην για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και...
οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012.

Κατά την επίθεση αυτή οι δράστες φώναξαν «παλιοκομμούνια, θα πεθάνετε, να φύγετε από εδώ απόψε» και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη.

Η υπόθεση έχει συσχετιστεί στη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δηλώσεις του πατέρα του καταδικασθέντος («Δημοκρατία», 12.5.2013) ότι ο Στεφανάκης φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής, μετείχε στα συσσίτια της οργάνωσης και «πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες» επιβεβαιώνουν την ένταξή του στη ναζιστική οργάνωση.

Και βέβαια ο Στεφανάκης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα, για την οποία και καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη.

Τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου η ιατροδικαστής Χριστίνα Σπηλιοπούλου, παρότι κλήθηκε να καταθέσει από την υπεράσπιση, ήταν κατηγορηματική πως τα χτυπήματα στο σώμα του θύματος δεν ήταν από πτώση στον προφυλακτήρα, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος. Η δίκη αυτή θα συνεχιστεί στις 13 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive