Ο Δημήτρης Δημητούλης μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής - Περιστερίου, συνδικαλιστής και αγωνιστής με αντιφασιστική δράση, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ενήλικη μαθήτρια.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν....
την ώρα του μαθήματος και εντός του δημόσιου σχολείου εγκάλεσε τη μαθήτρια για απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις και εξύμνηση της χούντας.   Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Δημητούλη.

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής:

«Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον Πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων.
Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, έστω και μετά χιλίων εμποδίων, οι νοσταλγοί της Χούντας - η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής - λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων μας.
Για ακριβώς αυτούς τους λόγους το μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι), ο συνάδελφος και συνδικαλιστής Δημήτρης Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της, ενώ βέβαια έπραξε αυτό που όφειλε ως λειτουργός του Δημόσιου σχολείου, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και καλούμε την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!
Για το Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)»