Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Έρχονται και άλλες απολύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017
Την απειλή μαζικών απολύσεων, μέσω  μη επαναπρόσληψης των εποχικών υπαλλήλων που εργάζονταν εκεί, ετοιμάζεται να κάνει πράξη η διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ διημέρου μεταξύ εκπροσώπων της εταιρίας, των εργαζομένων και...
του υπουργείου Εργασίας απέβη άκαρπη και το μόνο που επιβεβαιώθηκε είναι η επιδίωξη της εταιρίας να αφήσει χωρίς δουλειά 205 εποχικούς υπαλλήλους και παράλληλα να συνεχίσει τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού.

Η εταιρία δείχνει αποφασισμένη όχι μόνο να μην επαναπροσλάβει τους εποχικούς εργαζόμενους σε αυτή, όπως θα έπρεπε να κάνει βάσει νομοθεσίας, αλλά και να τους αφήσει χωρίς δουλειά μη καταβάλλοντας αποζημιώσεις για τους περισσότερους εξ αυτών. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της επιχείρησης εξέφρασαν την εκτίμηση ότι θα καταβάλλουν υπό προϋποθέσεις, αποζημιώσεις μόνο για τους 70 από τους 205 εποχικούς υπαλλήλους. Όμως το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης δεν σταματάει εδώ.

Στο τέλος του τρέχοντος μήνα είναι πιθανό να ανακοινωθούν και άλλες απολύσεις από το μόνιμο προσωπικό. Έως τώρα από τους 200 μόνιμους υπαλλήλους που εργάζονταν στον Αστέρα Βουλιαγμένης έχουν απομείνει 72 μόλις. Οι 105 αποχώρησαν μέσω εθελούσιας εξόδου και οι υπόλοιποι απολύθηκαν μήνα – μήνα στο πλαίσιο του περιορισμού του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης. Η διαδικασία αυτή όπως φαίνεται δεν θα τελειώσει αλλά αντίθετα θα συνεχιστεί και άλλο, αν αληθεύουν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της εταιρίας κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης.
















ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive