Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017


Η οικογένεια Μπόμπολα διώκεται για κακουργήματα, ενώ την ίδια στιγμή σέρνει στα δικαστήρια, με στημένες κατηγορίες, αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, σε σωρεία δικών. 
Σε πολλές από αυτές   οι συναγωνιστές αθωώνονται, ενώ άλλες παραγράφονται υφ΄όρους. 
Στις 22 Ιουνίου 2017, 3 αγωνιστές , μεταξύ αυτών ο Αποστόλης Αυλακιώτης και ο Βασίλης Παπαδόπουλος, διώκονται με στημένες κατηγορίες φθορών στο σταθμό διοδίων Πελασγίας, συμφερόντων της γνωστής οικογένειας Μπόμπολα. 

Διαβάστε τα σχετικά δημοσιεύματα για την δίωξη της οικογένειας Μπόμπολα:

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ύψους περίπου 50 εκ. ευρώ στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς εναντίον κατασκευαστικής εταιρίας συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα.
AdTech Ad

Όπως αποκαλύπτει...
το documentonews.gr η απάτη η οποία στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια Ζόραν Ζάεβ για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία.
Ακολούθησε έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην οποία περιγράφονται μεταξύ άλλων υπέρογκες αμοιβές στο προσωπικό της εταιρείας οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τους μισθούς στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της OLAF, με αφορμή τα οποία ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα, οι μισθοί που εμφανίζονταν να εισπράττουν ορισμένα στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας έφταναν στο «εξωπραγματικό» για τα οικονομικά δεδομένα των Σκοπίων ποσό των 110.000 ευρώ, μηνιαίως.
Επίσης, οι ίδιες καταγγελίες έκαναν λόγο για έλληνες πολίτες που έφταναν στα Σκόπια, οργανωμένα, με λεωφορεία οι οποίοι δεν ασχολούνταν με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, αλλά εισέπρατταν από την εταιρεία, μέσω του υποκαταστήματος της Stopanska Banka, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά (20.000 έως και 90.000 ευρώ), βάσει συμβάσεων έργου. Έχει δε ενδιαφέρον ότι η εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα εμφανίζεται να πήρε το έργο παρότι η προσφορά της ήταν σημαντικά μεγαλύτερη κατά 40.000.000 ευρώ) από αυτές των ανταγωνιστών της.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive