Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ξανά σε δίκη οι δολοφόνοι του Λουκμάν

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018
Την Τρίτη θα ξεκινήσει η δίκη των δύο μελών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι δολοφόνησαν με 7 μαχαιριές τον Σαχζάτ Λουκμάν, μετανάστη από το Πακιστάν το 2013 στα Κάτω Πετράλωνα. Η δίκη θα γίνει ενώπιον του...
Μικτού Ορκωτού Εφετείου, καθώς οι χρυσαυγίτες έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια.

Την Τρίτη θα ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η δίκή για τη δολοφονία του 29 Πακιστανού εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Λουκμάν το πρωί της 17ης Ιανουαρίου του 2013, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με επτά μαχαιριές από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Σ. Λουκμάν έχασε τη ζωή του από τους χρυσαυγίτες, Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, την ώρα  που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο του.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, οι δύο καταδικασθέντες δράστες, είχαν ρατσιστικό κίνητρο. Στην ομόφωνη απόφασή του το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η πράξη τους «τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ». Η πρωτόδικη απόφαση τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είχαν συλληφθεί από την αστυνομία αφού έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους της πολυκατοικίας μπροστά από την οποία δολοφονήθηκε ο Σ. Λουκμάν. Σημειώνεται πως οι δύο δράστες δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive