Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Άγρια καταστολή στους απεργούς της Amazon

Posted by Β.Π. Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018
Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με αγριότητα εναντίον των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις της Amazon στο Σαν Φερνάντο δε Ενάρες, κοντά στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Οι εργαζόμενοι που απεργούν διαμαρτυρόμενοι για...
τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς περιφρουρούσαν την απεργία τους όταν δέχτηκαν επίθεση από την ισπανική αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις.
Σύμφωνα με τους απεργούς, ενώ ήταν συγκεντρωμένοι και «χωρίς προφανή λόγο» οι αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπούν.
Σημειώνεται ότι, η απεργία που ξεκίνησε χθες, συνέπεσε με την προωθητική καμπάνια Prime Day κατά την οποία η εταιρεία υπόσχεται στους πελάτες της ότι θα παραδώσει τις παραγγελίες τους μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών.
Η Άνα Μπερθερουέλο, του συνδικάτου CCOO δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην απεργία συμμετέχουν 1.200 υπάλληλοι, δηλαδή το 80% του εργατικού δυναμικού της Amazon. Μεταξύ άλλων ζητούν αυξήσεις μεγαλύτερες από το 1,1% που πρότεινε η εταιρεία.
Η Amazon από την πλευρά της υποστηρίζει ότι «τα ποσοστά που ανακοινώνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις για τη συμμετοχή στην απεργία (...) δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα» γιατί σήμερα «η πλειονότητα των υπαλλήλων εργάστηκε και εξυπηρέτησε τους πελάτες».
Εκτός της Ισπανίας απεργούν και οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία, συγκεκριμένα σε έξι από τις δέκα αποθήκες της εταιρείας -Χέρσφελντ, Λειψία, Γκράμπεν, Ράινμπεργκ, Βέρνη και Κόμπλεντς.
  • Blogroll

  • Blog Archive