Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, προειδοποιεί πως είναι ορατό το ενδεχόμενο του να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία της χώρας το καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται στον αέρα η...
ανανέωση των συμβάσεων τριών χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», η Μ. Παγώνη τόνισε πως εκκρεμεί η ανανέωση τριών χιλιάδων συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, παρά το ότι το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευθεί πως... θα καταθέσει τη σχετική τροπολογία για την ανανέωση των συμβάσεων. Όπως υποστήριξε, οι πρώτες συμβάσεις έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν και οι τελευταίες αναμένεται να λήξουν στο τέλος του χρόνου.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το καλοκαίρι καθώς οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουν άδεια.

Η ΕΙΝΑΠ είχε πραγματοποιήσει στάση εργασίας στις 22 Ιουνίου και σε ανακοίνωση της τόνιζε ότι πρέπει να αποφευχθεί η απόλυση των συμβασιούχων θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο ήδη αποδεκατισμένο σύστημα υγείας, ενώ είχε καταγγείλει ότι μερίδα εργαζομένων έχει να πληρωθεί εννέα μήνες.



Η προ ημερών ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Μετά την έκδοση της απόφασης του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου δαπανών του Ελεγκτικού Συνεδρίου (που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 με θέμα τους επικουρικούς γιατρούς) και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, διαπιστώνουμε ότι είναι καταδικαστική για τους εργαζόμενους συνάδελφους που στηρίζουν το αποδεκατισμένο ΕΣΥ. Οι συνάδελφοι αυτοί απειλούνται με άμεση απόλυση, άλλωστε οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν ήδη αρχίσει να τους ενημερώνουν ότι η σύμβασή τους θα καταγγελθεί, αλλά επίσης κινδυνεύουν να μη πληρωθούν τα δεδουλευμένα καθώς πολλοί από αυτούς έχουν να πληρωθούν μήνες.

Αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, που ενώ γνωρίζανε το περιεχόμενο της απόφασης από εξαμήνου, πεισματικά δεν έκαναν τίποτα. Οι επικουρικοί γιατροί, και το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ αυτή την στιγμή, είναι απαραίτητοι και η μαζική τους έξοδος θα οδηγήσει το σύστημα σε κατάρρευση.











the pressproject

  • Blogroll

  • Blog Archive