Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μαζί τα φάγανε – 1% των φορολογουμένων χρωστά το 90% του συνόλου του χρέους

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2018
Μια νέα διάσταση στο “μαζί τα φάγαμε” δίνουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τη διάρθρωση των φορολογουμένων προς το κράτος. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, 41.232 οφειλέτες μεταξύ των...
3,87 εκ. πολιτών που χρωστούν στην εφορία, δηλαδή κάτι λίγο πάνω από 1% του συνόλου χρωστά το 90% δηλαδή κάπου 91 δις των συνολικών οφειλών προς το κράτος. Ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρεών προέρχεται από προβληματικές ή ανύπαρκτες σήμερα επιχειρήσεις, δηλαδή λεφτά που δε θα δει ποτέ το κράτος, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι οι -πρώην – ιδιοκτήτες δεν παίρνουν ζωή χαρισάμενη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Εκείνο που δε θα βρούμε μάλλον μεταξύ αυτών των 41. 000 φτωχοδιαβόλων, είναι οι κουλουρτζήδες και τυροπιτάδες που δεν έκοβαν αποδείξεις, ή η μικρή τσιγγανοπούλα που συνελήφθη να πουλά στυλό τις προάλλες στη Ναύπακτο.

Λαϊκισμοί θα πει κανείς, σε αντίθεση με τις σοβαρές φωνές όσων εδώ και 8 χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι “ζούμε πάνω από τις δυνατότητες” μας. Αν μη τι άλλο, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ζούμε πάνω από τις δυνατότητες να πληρώνουμε όλα τα σπασμένα των τέως υγιών επιχειρηματιών. Αυτό φυσικά δε θα εμποδίσει καθόλου το αστικό κράτος να μας αποσπάσει όσα περισσότερα γίνεται. Μέχρι να αποφασίσουμε να τους φάμε εμείς. Όλοι μαζί.













katiousa
  • Blogroll

  • Blog Archive