Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Θυμόσαστε τους 98 νεκρούς στο Μάτι;

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2018
Αλήθεια, ποιος θυμάται τους 98 νεκρούς στο Μάτι;
Συνάνθρωποι που χάθηκαν, βιος που έγινε στάχτη καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κράτος Πολέμου-Καταστολής απέδειξε την γύμνια του σε πυροσβεστικά μέσα και ανθρώπους...

Γιατί οι 98 συνάνθρωποι μας στο Μάτι χάθηκαν την χρονιά που η κυβέρνηση έδωσε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για όπλα, αλλά μόλις 11 εκατομμύρια για τα αρχαία CANADAIR...Θυμάστε που η κυβέρνηση, για να αποπροσανατολίσει, άφησε να διαρρεύσει ότι θα άρχιζε διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία για την αγορά διασωστικών της αεροσκαφών US-2...

Ε, αν τα θυμάστε όλα αυτά, περάστε να κάνετε μια πτήση με τον εξομοιωτή μαχητικών F-16 στη ΔΕΘ που στήνει περίπτερο και ο Ελληνικός Στρατός για να ¨θαυμάσετε" σε κλίμα εθνικισμού και μιλιταρισμού τις αιτίες της Καταστροφής στο Μάτι!

Μπορείτε επίσης, να 'θαυμάσετε" τον Ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο το πως παζαρεύει με τον Πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy την απόκτηση φρεγάτων, κόστους 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ έκαστη!

Εμείς σας προτείνουμε να συνεχίσετε την ανάγνωση...

Ποια ΑΜΥΝΑ "θα θωρακίσουν" οι φρεγάτες κόστους 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ στην Ανατολική Μεσόγειο;

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!
Θέλουν να αγοράσουν Φρεγάτες αξίας 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ για να στηρίξουν τον Επεκτατισμό τους (λέγε με ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα κλπ), την λαχτάρα τεραστίων κερδών των Βαρδινογιάνννη-Λάτση-Energean αλλά και ΜΟΒΙL-ΕΧΧΟΝ-ΕΝΙ-ΤΟΤΑL ...
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κοροϊδεύει λέγοντας ότι "βγαίνουμε από τα Μνημόνια", αλλά μένουμε με τα δεσμά της Δημοσιονομικής Πειθαρχίας, μας κλέβουν ασύστολα μισθούς-εργασιακά δικαιώματα-συντάξεις-σπίτια...
 
Ετοιμάζουν νέες "Αγορές του Αιώνα", όπως ονομάζουν το πέταμα χρημάτων σε άχρηστους πολεμικούς εξοπλισμούς, που όμως είναι χρήσιμοι στις ελληνικές και ξένες πολεμικές βιομηχανίες, απαραίτητες για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα τους στην Ανατολική Μεσόγειο.     
Ο Ανταγωνισμός μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους, η δίψα για κολοσσιαία κέρδη της ελληνικής - τουρκικής αστικής τάξης ωθεί σε νέα κούρσα των εξοπλισμών.
Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη βοήθεια της καθεστωτικής αριστεράς ΚΚΕ-ΛΑΕ, μιλά μόνο για την "έντονη τουρκική προκλητικότητα", απαιτεί "εθνική ενότητα" και άμεσα την Αγορά τεσσάρων γαλλικών φρεγατών φέρνει η κρίση στο Αιγαίο.
 
Πιο συγκεκριμένα την αγορά τεσσάρων γαλλικών φρεγατών τύπου Belharra. Οι σχετικές συζητήσεις, που αφορούν την αγορά δύο φρεγατών, με δικαίωμα επέκτασης για δύο ακόμα, έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, αλλά η κυβερνητική προπαγάνδα καλλιέργειας ¨εθνικής ανασφάλειας" επιδιώκει την επίσπευση των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αμέσως μετά το Πάσχα. Μέχρι τότε θα έχουν μορφοποιηθεί οι προδιαγραφές και θα έχουν «κλειδώσει» λεπτομέρειες, όπως τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν τα εν λόγω σκάφη, το είδος των ραντάρ και των συστημάτων επικοινωνίας κ.ά. Μάλιστα, το ελληνικό κράτος επιδιώκει να συνδυάσει τις νέες αγορές όπλων με τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς 
σχεδιασμούς, αποσκοπεί  την στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, όπως την αντιλαμβάνεται και επιχειρεί να την υλοποιήσει ο Γάλλος πρόεδρος.
 
Όπως γράφουν τα καθεστωτικά μέσα  "Οι γαλλικές φρεγάτες Belharra, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά (κατηγορίας stealth) και την ισχύ των οπλικών συστημάτων τους, σηματοδοτούν εξάλλου μια αλλαγή οπτικής από πλευράς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Και τούτο, διότι τα συγκεκριμένα, υψηλής τεχνολογίας σκάφη δε διαθέτουν απλώς αντιαεροπορικά συστήματα αυτοάμυνας, όπως οι φρεγάτες που διαθέτει τώρα το ΠΝ, αλλά έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν αντιαεροπορική προστασία περιοχής και να αποτελέσουν παράγοντα κυριαρχίας σε ανοιχτή θάλασσα".
 
Σε ό,τι αφορά το κόστος για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών σκαφών, εκτιμάται ότι η αγορά δύο εξ αυτών θα υπερβεί κατά τι τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 
 
Ένα από τα αγκάθια στην υπόθεση της αγοράς των φρεγατών τύπου Belharra είναι το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να παραληφθούν νωρίτερα από το 2021, καθώς αυτές είναι υπό ναυπήγηση και δεν υπηρετούν ακόμη ούτε στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Για να καλυφθεί το χρονικό αυτό κενό, συζητείται η ενοικίαση δύο φρεγατών τύπου Fremm (επίσης κατηγορίας stealth), μέχρι να παραληφθούν οι φρεγάτες Belharra.

1.2 δις ευρώ για να αγοράσουν Γαλλικές φρεγάτες FREMM θέλουν οι Τσίπρας-Καμμένος; Ένα αντεργατικό σκάνδαλο με ιστορία...

Οι πολεμικοί εξοπλισμοί αποτελούν όχι μόνο ένα διαχρονικό Σκάνδαλο του ελληνικού αστικού κόσμου, αλλά αποτέλεσαν τη βάση εφόρμησης για μια σειρά ισχυρούς επιχειρηματικούς Ομίλους (ΙΝΤACOM, Μυτιληναίος κλπ) και ταυτόχρονα βασική αιτία για την Χρεοκοπία.
 
Χρεοκοπία που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν για την λεηλασία της κοινωνικής περιουσίας και την δουλοποίηση   του εργαζόμενου λαού μας, την επιβολή της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης που κρίνεται απαραίτητη για την χάραξη των νέων οδών εργατικής λεηλασίας και εργοδοτικής κερδοφορίας.
 
Ενώ λοιπόν η κυβερνητική προπαγάνδα χτίζει το Μύθο του "βγαίνουμε από τα Μνημόνια", ψηφίζοντας νέα Μνημόνια ακόμη πιο ισχυρών πληγμάτων στον κόσμο της εργασίας, προχωρά σε κολοσσιαίους εξοπλισμούς, με ιδιαίτερους στόχους την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με τον εκσυγχρονισμό των F16 και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με τις πανάκριβες Φρεγάτες FREMM.
Τα ιλιγγιώδη ποσά ζαλίζουν:
  • 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τα αμερικανικά F16.
  • 500-600 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε μια από τις δύο γαλλικές φρεγάτες που θέλει να προμηθευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μάλιστα, έγγραφο αίτημα πρόκειται να υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση εντός του επόμενου μήνα, ενώ κυβερνητικές πηγές διαρρέουν την πληροφορία περί ύπαρξης προφορικής συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα-Μακρόν. Εναλλακτικά εξετάζεται το ζήτημα της προμήθειας γαλλικών κορβετών τύπου Gowind.
 
Ανάλογες πληροφορίες φυσικά υπήρξαν πάμπολλες κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα μεταξύ των Σαμαρά-Ολάντ, χωρίς να υλοποιηθούν.
 
Σημασία, όμως έχει να δούμε ότι αυτές οι εξελίξεις συνδέονται άμεσα με τις αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Ενοποίηση -με ιδιαίτερη πτυχή την Ενοποίηση και ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας, κάτι που ενδιαφέρει σφόδρα τους Έλληνες επιχειρηματίες- και την Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή με στρατηγική σημασία για το Διεθνές Εμπόριο και τις ενεργειακές ροές, τα ενεργειακά κοιτάσματα, και τους πολεμικούς σχεδιασμούς για την επαναχάρξη της Μέσης Ανατολής, την εκ νέου μοιρασιά της σε ζώνες επιρροής.
 
Ενώ η καθεστωτική προπαγάνδα μιλά "για την ειρήνη" που φέρνουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί τους, στην πραγματικότητα όλοι ετοιμάζονται για Πόλεμο και ενισχύονται πολιτικά και στρατιωτικά. 
 
Ο λογαριασμός για την διεκδίκηση ΑΟΖ, ενεργειακών κοιτασμάτων, του Μεγαλοιδεατισμού που θέλει αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλιστικού ρόλου από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο έρχεται: προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών-ΟΒΑ, Άξονες του πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου!
 
Από τον εργαζόμενο λαό μας αρπάζουν μισθό-σύνταξη-κοινωνικές παροχές-σπίτι και ταυτόχρονα δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ για να προμηθευτούν τα γερμανικά Υποβρύχια, τα αμερικανικά Ανθυποβρυχιακά Αεροσκάφη ORION και τώρα τις γαλλικές Φρεγάτες FREMM!  
Πλέον, ακόμη και ο αστικό τύπος πετά στην άκρη τους μύθους "για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας"! 
Η εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" γράφει στο κείμενο της "Στα σκαριά η προμήθεια δύο φρεγατών από τη Γαλλία" (12/1/2018): 
 
"σε κάθε περίπτωση στις προδιαγραφές του πολεμικού Ναυτικού προκρίνονται οι Fremm ως οι φρεγάτες με ενισχυμένες αντιαεροπορικές δυνατότητες και κυρίως προβολή παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αποκτά αυξανόμενη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και τον χώρο συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.[...] αφετέρου λόγω της διαφαινόμενης αύξησης της ανάγκης παρουσίας της Ελλάδας στην ανοικτή θάλασσα".
 
Φέρνουμε ξανά στο προσκήνιο κείμενα που αναδεικνύουν όλο το αμαρτωλό παρελθόν των Γαλλικών Φρεγατών FREMM!
 
Ιδιαίτερα αξίζει να τονιστεί το κείμενο της 11ης Μαΐου 2010, "1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣαπό την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που καταγράφονταν τα εξής:
 
"Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη-καταγγελία του Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ, Γάλλου ευρωβουλευτή και ηγέτη των Πρασίνων, ότι όπως του εκμυστηρεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του είπαν ότι για να τον βοηθήσουν θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει τα συμβόλαια για τους εξοπλισμούς που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή! Αν όντως ευσταθούν οι αποκαλύψεις Κον - Μπεντίτ, ο Ν. Σαρκοζί εννοούσε την αποπληρωμή των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που ελήφθησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή για αγορά επιπλέον 15 ελικοπτέρων Super Puma ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως των φρεγατών FREMM που αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ.
 
Οι φρεγάτες
Ειδικότερα, για το πρόγραμμα κατασκευής στα ναυπηγεία Ελευσίνας τεσσάρων φρεγατών FREMM η Γαλλία δίνει μεγάλη σημασία. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη βδομάδα στην καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας FREMM στα γαλλικά ναυπηγεία, ανάμεσα στην ολιγομελή αντιπροσωπεία που υποδέχτηκε τον Ν. Σαρκοζί ήταν και ο Ν. Ταβουλάρης, ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Ελευσίνας. Υπέρ της άμεσης έναρξης υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος έχει ταχθεί ο Θ. Πάγκαλος και έχει συμφωνήσει στη Βουλή η Λούκα Κατσέλη ύστερα από σχετική επισήμανση του Γ. Καρατζαφέρη".
 
Όμως, η προσπάθεια για την πώληση των Γαλλικών Φρεγατών στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται τα επόμενα έτη και αξίζει να μελετηθούν τα κείμενα που ακολουθούν:
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014
 
  • Blogroll

  • Blog Archive