Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018


Η έκθεση φωτογραφίας «Κούβα: 60 χρόνια από την Επανάσταση–Μονάχη μες στους ξένους και μες στους φίλους μόνη» των Κάρλο Τάχου και Στέφανου Αΐνη θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα...
γίνουν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. με εκδήλωση, όπου θα συμμετάσχουν ο Πρόξενος της Κούβας στην Ελλάδα κος Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί – Αλληλεγγύη με την Κούβα», εκπροσωπούμενος από την κα Νατάσα Τερλεξή (επιμελήτρια του νέου βιβλίου με την ιστορική ομιλία του Φιντέλ Κάστρο Η Ιστορία θα με δικαιώσει, το οποίο και θα παρουσιάσει) και η Κίνηση «Hasta la Victoria Siempre», εκπροσωπούμενη από τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή κο Σάββα Κωφίδη.
Η παρουσία των Κάρλο Τάχου και Στέφανου Αΐνη στο Νησί της Καραϊβικής από τα μέσα του περασμένου Απριλίου μέχρι και τις αρχές Μαΐου, 60 χρόνια μετά την οριστική επικράτηση της Eπανάστασης κατά του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα (1958 – 2018), συνέπεσε με την ιδιαίτερα ιστορική στιγμή της αλλαγής πολιτικής ηγεσίας στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Είχαν έτσι το έναυσμα να μοιραστούν ευρύτερα εμπειρίες, εντυπώσεις και συμπεράσματα μέσα από εικόνες και λέξεις.

Τρίτη 20 – Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας
Η έκθεση για το κοινό θα είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός Σαββάτου-Κυριακής) 10:00-13:00 και 18:00-20:30
  • Blogroll

  • Blog Archive