Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Οι ρατσιστές του ΟΑΣΘ ξαναχτυπούν.

Η ακροδεξιά συνδικαλιστική παράταξη του ΟΑΣΘ «Δράση Οδηγών Μηχανισμός Έκφρασης Αδέσμευτων Συναδέλφων», απέστειλε επιστολή στην...
διοίκηση του οργανισμού. 

Στην επιστολή ζητάει από τον ΟΑΣΘ να λάβει μέτρα ασφαλείας κατά των προσφύγων που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία...

Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν ειδική ομάδα ασφαλείας για την επιβολή της τάξης στα λεωφορεία και προληπτικές εξετάσεις αίματος των οδηγών για να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει κάποια μεταδοτική ασθένεια...

Οι ρατσιστές συνδικαλιστές, συγκεκριμένα, ζητούν την  δημιουργία «Ομάδας Υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό», ενώ προτείνουν μίσθωση από τις δομές φιλοξενίας τουριστικών λεωφορείων για την μεταφορά τους. 

Οι φασίστες της παράταξης, προσπαθώντας να καλύψουν τον ρατσισμό τους, επικαλέστηκαν το σύνηθες επιχείρημα της δημόσιας υγείας και υγιεινής, καθώς θεωρούν ότι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των οδηγών και των επιβατών που «στριμώχνονται ανάμεσα τους». 

Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτό που ζητούν είναι η απομόνωση προσφύγων και μεταναστών. 

Βέβαια, όπως μας έχουν συνηθίσει τέτοιου είδους υπάνθρωποι, τα επιχειρήματά τους δεν προκύπτουν από πουθενά και είναι παντελώς αβάσιμα, καθώς δεν μπορούν να αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά, και κάνουν λόγο έτσι γενικά και αόριστα για εκφοβισμούς, απειλές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από πρόσφυγες και μετανάστες.



Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Στις  γραμμές 9-40-51-52-54-55-86 του δυτικού τομέα, αλλά και στην γραμμή 87 του ανατολικού τομέα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρυνθεί με την μετακίνηση των προσφύγων - μεταναστών από και προς τις δομές φιλοξενίας τους, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής. 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επίσης ραγδαία αύξηση φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων - μεταναστών, τόσο προς τους οδηγούς, όσο και προς το λοιπό επιβατικό κοινό. Οχλαγωγίες, εκφοβισμοί, απειλές, ασέβεια σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κ.α έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.  

Λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους, αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσα τους. 

Ζητάμε την δημιουργία Ομάδων Υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας - security), οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τον έλεγχο των εισιτηρίων και την επιβολή της τάξης και των κανόνων εντός των αστικών λεωφορείων. 

Προτείνουμε μίσθωση από τις δομές φιλοξενίας τουριστικών λεωφορείων για την μεταφορά τους». 

Ευτυχώς, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία διαλόγου μαζί τους. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και χαρακτήρισε την επιστολή ένα «κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει». 

Ακόμα τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το πνεύμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα. Μήπως να τους βάλουμε και ένα αστεράκι; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει ούτε μπορεί να επανέλθει. Προφανώς είναι μια μειοψηφία/ Η δημοκρατία έχει ανεκτικότητα αλλά έχει και όρια».

Οι ανατριχιαστικές προτάσεις τους θυμίζουν άλλον αιώνα και άλλη ήπειρο, περίπου την Αμερική του 1950. 

Επινοούν προβλήματα και εκφοβίζουν άνευ στοιχείων σε μία επιστολή που περισσότερο μοιάζει με χρυσαυγίτικο δελτίο, παρά επιστολή εργαζομένων. 

Πρόσφυγες, μετανάστες και κάθε λογής άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να απομονωθούν σε ξεχωριστά λεωφορεία εξαιτίας των ρατσιστών. 

Αν κάποιος πρέπει να απομονωθεί είναι εκείνοι και όχι μόνο από τα λεωφορεία αλλά από τον πλανήτη γενικώς. 
















ripes
  • Blogroll

  • Blog Archive