Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Μπλόκο στους φασίστες από τους μαθητές στην Κάντανο και άλλα μέρη της Ελλάδας

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2018
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στις εθνικιστικές καταλήψεις,...
ανάμεσά τους και σε σχολεία που οι φασίστες συμπεριέλαβαν στους χάρτες που διακινούν μέσω διαδικτύου.

Μεγάλη φασαρία έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες μέρες με την είδηση ότι σχολεία στη μαρτυρική Κάντανο και την ευρύτερη περιοχή, συγκεκριμένα του ΕΠΑΛ Καντάνου και του ΓΕΛ Παλαιόχωρας βρίσκονται σε κατάληψη υπό το γνωστό μισαλλόδοξο σύνθημα “Μακεδονία γη Ελληνική”. Οι μαθητές δεν άφησαν αναπάντητη αυτή την πρόκληση από φασιστική μειοψηφία συμμαθητών τους, διευκρινίζοντας αφενός ότι δεν αφορά το σύνολο, αφετέρου ότι στο ΓΕΛ Παλαιόχωρας μέσα από συλλογικές διαδικασίες ήδη τα αιτήματα της κατάληψης έχουν αλλάξει:

Ολόκληρο το κείμενο των μαθητών έχει ως εξής:

Στις 19 του Νοέμβρη πάρθηκε απόφαση χωρίς τη συγκατάθεση του προέδρου και των μαθητών, από μια ολιγομελή ομάδα παιδιών που έκαναν κατάληψη με το σύνθημα “Μακεδονία γη ελληνική”. Επιπλέον, εθνικιστικά site χρησιμοποίησαν τα στοιχεία μας για να καλλιεργήσουν το μίσος με άλλους λαούς. Στο Γενικό Λύκειο της Παλαιόχωρας η κατάληψη άλλαξε τα αιτήματά της μετά από γενική συνέλευση του σχολείου.

Τα αιτήματα είναι 1. Μόνιμοι διορισμοί καθηγητών 2. Κρατική Χρηματοδότηση για τις ανάγκες του σχολείου. 3. Ασφαλής κι έγκαιρη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και 4. Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο που θα μας βάζει δυο φορές πανελλήνιες. Καταδικάζουμε τους υμνητές της Χρυσής Αυγής, που οι πρόγονοί τους συνεργάστηκαν με το Χίτλερ κι έκαψαν τα χωριά μας. Απαιτούμε να φύγουν τα σχολεία από τους φασιστικούς χάρτες τους και από τα sites.
Μαθητές από ΕΠΑΛ Καντάνου και ΓΕΛ Παλαιόχωρας
Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν θέση απέναντι από τους φασίστες.

Φωτό από Ανθή Βασιλείου
Παράλληλα, δυναμώνει σε όλη τη χώρα η αντίδραση απέναντι στις φασιστικές ομάδες που επιχειρούν να αλώσουν τα σχολεία. Όπως στα Γιαννιτσά της Πέλλας, όπου οι μαθητές ματαίωσαν απόπειρα μιας χούφτας φασιστοειδών να καταλάβουν το σχολείο με συνθήματα περί Μακεδονίας:

Παρόμοια η αντίδραση σε σχολείο της ακριτικής Φλώρινας στο Γυμνάσιο Λαιμού:
  • Blogroll

  • Blog Archive