Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Προσθήκη λεζάντας
Νεκρός έπεσε από τα πυρά κυνηγετικής καραμπίνας ο 63χρονος εργάτης γης Πετρίτ Ζίλφε (Petrit Zifle), αλβανικής καταγωγής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στα Δραγωτινά Λευκίμμης στη νότια Κέρκυρα. Για τη δολοφονία του «κυρίου Πέτρου», όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε σύλληψη ντόπιου από το διπλανό χωριό, ο οποίος και ομολόγησε ότι τον σκότωσε. Ο 44χρονος...
οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και με σύμφωνη γνώμη και του Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.
Πρόκειται για 44χρονο άνδρα, ο οποίος, όπως καταγγέλλεται από την Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη, έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, «υπήρξε εκλογικός της αντιπρόσωπος στις τελευταίες εκλογές και πολλές φορές μέλος της ‘’συνοδείας’’ και του ‘’κλιμακίου’’ της ΧΑ στη Λευκίμμη». Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε είχε προηγηθεί καβγάς στο καφενείο του χωριού Δραγωτινά, μετά από συζήτηση για το Μακεδονικό, με τον κατ’ ομολογία δολοφόνο να βρίζει ρατσιστικά τους μετανάστες. Στη συνέχεια, ο 44χρονος έστησε καρτέρι στον Πετρίτ Ζίλφε και τον σκότωσε, πετώντας το πτώμα του σε ένα χαντάκι.
Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη: «Όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα, ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό, και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής».
«Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της ΧΑ στη Λευκίμμη. Είναι επίσης γνωστό ότι στην περιοχή διατηρεί γραφεία-ορμητήρια η Χρυσή Αυγή. Ηθικός αυτουργός είναι η υπόδικη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που καλλιεργεί εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος κατά των Αλβανών μεταναστών εργατών ως αντεκδίκηση για τη δολοφονία Κατσίφα από την Αλβανική Αστυνομία. Η αλληλεγγύη των εργατών σε Ελλάδα και Αλβανία είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φραγμό στους παράλογους ανταγωνισμούς και στο ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο που χύνουν οι φασίστες…».
«Σε χρόνο ρεκόρ η εξιχνίαση της υπόθεσης»
Μιλώντας στο τοπικό μέσο Corfutv ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Αστυνομίας Ιονίων Νήσων Μάνθος Γιαννούλης αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει τους Αξιωματικούς και τους προϊσταμένους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν όλες αυτές τις ημέρες στο δύσκολο έργο της Υποδιεύθυνσης.
Όπως είπε: «επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία της Λευκίμμης όπου έσπευσαν να προσφέρουν στις αρχές για την εξιχνίαση ενός δύσκολου εγκλήματος. Δεν σας κρύβω ότι ανησύχησα όταν είδα τα πρώτα δεδομένα όπου βλέπαμε να εξελίσσεται σε υπόθεση ”Λαγούδη”. Χωρίς δεδομένα και με αδιέξοδα. Χάρις στην προσπάθεια των Αξιωματικών και του προσωπικού όπου επί 5 μέρες και 20 ώρες την ημέρα δουλεύαμε για να συνθέσουμε τα κομμάτια του παζλ. Όλοι μαζί εργαστήκαμε με ζήλο και ιδιαίτερη ευαισθησία για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη και του δύτες όπου αρχικά ψάχναμε στο λιμάνι για το όπλο του εγκλήματος όπως είχε υποδείξει ο δράστης. Βγάλαμε απίστευτη ποσότητα βούρκου και φυκιών και όχι το όπλο και τότε καταλάβαμε ‘ότι κάτι συμβαίνει και πήγαμε σε δεύτερη φάση της ανάκρισης. Το όπλο εντοπίστηκε στην περιοχή των Δραγωτινών σε δάσωση περιοχή περίπου 3χιλ. μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.
Θέλω τέλος να επισημάνω επειδή ακούστηκε ότι ο δράστης παραδόθηκε, δεν έγινε έτσι εμείς τον εντοπίσαμε. Πραγματικά όταν βγαίνουν τέτοιες πληροφορίες είναι φρικτές. Θα πρέπει ο δημοσιογράφος να διασταυρώνει τις πληροφορίες πριν μιλάει».

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive