Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Γνωμοδότηση σταθμός για την AirBnb

Posted by Β.Π. Παρασκευή, Μαΐου 03, 2019
H Airbnb πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών και να είναι ελεύθερη να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, σύμφωνα με γνωμοδότηση γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και μετά από προσφυγή γαλλικού τουριστικού οργανισμού.
Συγκεκριμένα, ο γαλλικός οργανισμός AhTop κατέθεσε προσφυγή κατά της Airbnb, υποστηρίζοντας ότι ...
λειτουργεί σαν εταιρεία real estate χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση από το κράτος. Ειδικότερα, η Ένωση Επιχειρήσεων Τουριστικών Υπηρεσιών της Γαλλίας και η οποία κατήγγειλε ότι ενώ τα γραφεία της Airbnb βρίσκονται στην Ιρλανδία, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στα γαλλικά τουριστικά θέρετρα, καθώς και στο Παρίσι, λειτουργώντας ως ένα είδος real estate υπηρεσιών για τις οποίες μάλιστα δεν υπάρχει καμία νομοθεσία και κανένα κανονιστικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο ειδικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Maciej Szupunar, τόνισε ότι η Airbnb μπορεί να θεωρηθεί ως μια υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας και σε καμία περίπτωση δεν έχει απευθείας σύνδεση με τις υπηρεσίες διαμονής. Ο ίδιος περιέγραψε την εταιρεία διαμοιρασμού ως μια διαδικτυακή υπηρεσία η οποία συνδέει δυνητικούς φιλοξενούμενους με οικοδεσπότες που προσφέρουν βραχυχρόνια διαμονή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Airbnb καλωσόρισε την απόφαση, λέγοντας ότι προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα για τους υφιστάμενους κανόνες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δικαστές ακολουθούν συνήθως τις μη δεσμευτικές γνωμοδοτήσεις των εισαγγελέων.
  • Blogroll

  • Blog Archive