Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ένα ενδεικτικό της αντίληψης των χρυσαυγιτών (και λοιπών φασιστοειδών) για την ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ακροδεξιάς οργάνωσης (παράρτημα της Χ.Α.) «Ιερός Λόχος 2012».

Αναπαράγοντας την...
κυρίαρχη αστική προπαγάνδα περί «διαταξικής ειρήνης» και «ενότητας» στο όνομα του «έθνους», οι Ναζί ομολογούν ευθέως αυτό που είναι ήδη γνωστό: ότι αποτελούν τα φερέφωνα και μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος.

Ανάμεσα στις εθνικιστικές μπαρούφες διαφαίνεται ξεκάθαρα η αντίληψη των φασιστοειδών περί «ταξικής συνεργασίας». Στο ίδιο τσουβάλι, δηλαδή, εκμεταλλευτής και εκμεταλλευόμενος, κεφαλαιοκράτης και εργάτης, εφοπλιστής και ναυτεργάτης. Χαρακτηριστικά τα όσα γράφουν οι φασίστες:

«Η ιδέα του εθνικισμού εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα και αμεροληψία της πολιτείας έναντι όλων των πολιτών και τάξεων. Διδάσκει να σέβονται ο ένας τον άλλον και να γίνονται σεβόμενοι πάλι – ο διανοούμενος πρέπει να σεβαστεί το χειρωνακτικό εργάτη και αντίστροφα. Κανένας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλο.»

Η «πολιτεία» ανάγεται σε υπερταξικό όργανο (λες και δεν υπάρχει κυριαρχία της μιας τάξης πάνω στην άλλη) και αυτός που βιώνει την εκμετάλλευση οφείλει να… «σέβεται» αυτόν που καθημερινά τον ξεζουμίζει και τον εκμεταλλεύεται. Τα θύματα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, για «το καλό της (αστικής) πατρίδας». Και συνεχίζουν οι απόγονοι του Χίτλερ γράφοντας:

«(Ο εθνικισμός) διδάσκει ότι συνεργασία των τάξεων σημαίνει οι κεφαλαιοκράτες δεν θα μεταχειρισθούν ποτέ τους εργάτες ως απλές οικονομικές παραμέτρους […] Το πρόβλημα μιας τάξεως που εγείρει αξιώσεις έναντι μιας άλλης τάξεως είναι παρελθοντολογία. Όλοι έχουν καθήκοντα και δικαιώματα.»

Να, λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα τους! Ότι η εργατική τάξη εγείρει αξιώσεις απέναντι στους εκμεταλλευτές της! Για τους φασίστες – το γράφουν πεντακάθαρα – οι αγώνες των εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή «είναι παρελθοντολογία». Πρόκειται για την ίδια ακριβώς αντίληψη που εκφράζει η αστική τάξη, ο ΣΕΒ, οι μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλοεφοπλιστές, όλοι όσοι εχθρεύονται το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Δεν προκαλούν έκπληξη οι κυνικές ομολογίες των φασιστοειδών. Οι χρυσαυγίτες και τα παρακλάδια τους αποτελούν μαντρόσκυλα των αφεντικών, λειτουργούν ως μακρύ χέρι του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, τους οποίους θέλουν υποταγμένους, άβουλους και φοβισμένους.

Αυτό οφείλει να το δει ξεκάθαρα κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος και νέα που παλεύει για ενα καλύτερο μέλλον και να τους γυρίσει την πλάτη. Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι αυτή που θα τσακίσει τους φασίστες και τα αφεντικά τους.














atexnos

  • Blogroll

  • Blog Archive