Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Την ενοχή των 8 Κρητικών για κάποιες πράξεις με την ποινή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη μετατροπή της ποινής για...
κάποιες άλλες σε απλή σωματική βλάβη πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός το 2015. Πρότεινε την αθώωση ενός εκ των κατηγορουμένων.

Ένοχοι κρίθηκαν οι 8 Κρητικοί για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ενώ την αθώωση ενός πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας για την υπόθεση των βασανιστηρίων εναντίον του Β. Γιακουμάκη από την παρέα των Κρητικών, συμφοιτητών του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Για κάποιες άλλες, πρότεινε την αθώωσή τους, ενώ κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Υπενθυμίζεται πως οι πρώην συμφοιτητές του Β. Γιακουμάκη, που κατηγορούνται για τον βασανισμό του, είχαν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο. Δύο από αυτούς είχαν χαρακτηρίσει «πειράγματα στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης στην παρέα» τα όσα του έκαναν.

thepressproject.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive