Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση δεδομένου ότι θεωρούν πως λόγω των εκλογών δεν μπορεί να δοθεί λύση στο χαράτσι των 55 εκατ. ευρώ
Κανονικά θα εξυπηρετούνται από αύριο οι περίπου 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αφού ....
εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, διαπίστωσαν ότι εξάντλησαν κάθε πίεση στην κυβέρνηση, η οποία διά του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, δηλώνει αδύναμη να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα λόγω εκλογών.

Γι αυτό και ο κλάδος αποφάσισε να αναστείλει τον αγώνα του δίνοντας μία περίοδο χάριτος κυρίως για να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς, δίνοντας όμως ραντεβού με την επόμενη κυβέρνηση. Παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν στους κόλπους των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων, η απόφαση θεωρείται οριστική αφού ακόμη και ο Πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου, Φώτης Πατσουράκος, εισηγήθηκε να «παγώσουν» οι κινητοποιήσεις και να επανέλθουν στο θέμα μετά τις εκλογές και με τη νέα κυβέρνηση.
Εξάλλου στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τους επεσήμανε ότι και σε σχετικό ερώτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, του τόνισε πως λόγω της προεκλογικής περιόδου δεν μπορεί να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.
 Έτσι οι ασφαλισμένοι παίρνουν ανάσα για τις επόμενες εβδομάδες και θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις με τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή του 15%. Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρέτεινε την ισχύ των παραπεμπτικών λόγω της απεργίας μέχρι τις 21 Ιουνίου

ethnos
  • Blogroll

  • Blog Archive