Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισήγηση του εισαγγελέα Β. Χάνη, αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια». Με δεδομένο ότι έχει ήδη εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί στη φυλακή (γεγονός που προσμετράται ευεργετικά), μπορεί να...
ζητήσει την αποφυλάκισή του.
Αντίθετα, απορρίφθηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα ελαφρυντικά που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης, Βαγγ. Ανδρούλας και τα οποία ήταν: ανάρμοστη συμπεριφορά παθόντος, ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη, το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του και μη εύλογη διάρκεια της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου.
«Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» είπε προς το δικαστήριο η συνηγορος της οικογενειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι θα ασκηθεί αναιρεση.
Ένοχος για δολοφονία από πρόθεση ο Κορκονέας, αθώος λόγω αμφιβολιών ο Σαραλιώητς
Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε κρίνει Επαμεινώνδα Κορκονέα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το Πρωτόδικο Δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που αφορούσε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
Αντιθέτως, αθώος λόγω αμφιβολιών και ελλείψει διπλού δόλου, κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης, που βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθμιου, το οποίο σήμερα τον έκρινε αθώο.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive